Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν δηλώνει… τι δηλώνει στην εφορία!

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν δηλώνει… τι δηλώνει στην εφορία!
Τι εισοδήματα δηλώνει στην εφορία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ Στέφανος Κασσελάκης;
Την ημέρα που η Βουλή των Ελλήνων δημοσίευσε τα στοιχεία δηλώσεων εισοδημάτων, ακινήτων και «πόθεν έσχες» όλων των πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε από το ΒΝ  αλλά αρνήθηκε να απαντήσει, αν ο ίδιος δηλώνει εισοδήματα στην χώρα μας!
Ο κύριος Κασελάκης δέχθηκε την σχετική ερώτηση, στο περιθώριο  συνάντησης του πρόεδρου Γ. Χατζηθεοδοσίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών  για τη φορολογία, όπου παραβρέθηκε και μίλησε για να καταγγείλει την κυβέρνηση για τα νέα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής, να καυτηριάσει την επιβολή ελάχιστου εισοδήματος σε ελεύθερους επαγγελματίες που δηλώνουν μηδενικά ή ελάχιστα εισοδήματα, αλλά και να τάξει «μηδέν φόρο» για το 70% των ελευθέρων επαγγελματιών που δηλώνουν κάτω από 10.000 ευρώ εισόδημα.

Η ερώτηση του ΒΝ

Και ενώ «εκ του χρόνου και του τόπου» μια τέτοια ερώτηση «νομιμοποιείται» να υποβληθεί (σε εκδήλωση για τη φορολογία και τη φοροδιαφυγή) η άρνηση Κασσελάκη να δηλώσει οτιδήποτε για το αν δηλώνει εισόδημα (ενώ διεκδικεί να καθορίζει τα εισοδήματα όλων των άλλων) αδικεί τις προτάσεις του ιδίου και του κόμματός του, για το πώς θα φορολογηθούν και ποιοι. Και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρηματολογεί για την ανάγκη ελέγχων αποκάλυψης των κρυφών εισοδημάτων, με την (αρνητική) στάση του δείχνει σαν να συντάσσεται και με όσους έχουν λόγους να αρνούνται να αποκαλύψουν τα εισοδήματά τους.
Επί της ουσίας, η «άρνηση» πολλών φορολογουμένων στα μέτρα της κυβέρνησης είναι ασφαλώς δικαιολογημένη, είτε διότι φοροδιαφεύγουν και δεν θέλουν να πληρώσουν, είτε γιατί -αν και νομοταγείς- αισθάνονται ότι αδικούνται από τα αντικειμενικά κριτήρια.

Η άρνηση του κ Κασσελάκη.  

Η μεγάλη διαφορά όμως με την «άρνηση» Κασσελάκη να απαντήσει και να … «αποκαλύψει» αν δηλώνει εισοδήματα, ούτε σε επιβολή πληρωμής φόρου οδηγεί, ούτε παραβιάζει το φορολογικό απόρρητο -το οποίο μάλιστα περιορίζεται ή αίρεται για τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.
Πολιτικά λοιπόν την ώρα που βουλευτές και αρχηγοί των κομμάτων είναι στα «μανταλάκια» με το «πόθεν έσχες» εμφανίζοντας τα εισοδήματά τους, τις καταθέσεις τους , τα σπίτια τους και τα χρέη τους την ίδια στιγμή ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να βάζει ψηλά στην πολιτική ατζέντα το θέμα της φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, δεν δείχνει καμία προθυμία να απαντήσει σε μια απλή  και φυσιολογική ερώτηση του δημοσιογράφου του ΒΝ.    
Το οξύμωρο είναι ότι λίγες μέρες μόλις πριν, δεν αρνήθηκε να απαντήσει «αν είναι αριστερός», χωρίς να τίθεται θέμα προσωπικού ή άλλου «απορρήτου», από τη στιγμή που είναι πρόεδρος αριστερού κόμματος και μιλά σαν να εκφράζει την Αριστερά.
Στην περίπτωση των φόρων και των εισοδημάτων όμως, ενώ προσκλήθηκε να μιλήσει για τα θέματα της φορολογίας στη χώρα μας, επέλεξε να σιωπήσει για το αν δήλωσε έστω και 1 ευρώ σαν εισόδημα στην εφορία.

Νίκος Θεοδωρόπουλος 
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης