Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Αποκούμπι της ΝΔ η πρόταση ΚΚΕ για σύσταση Eξεταστικής Eπιτροπής για τα Τέμπη

Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Αποκούμπι της ΝΔ η πρόταση ΚΚΕ για σύσταση Eξεταστικής Eπιτροπής για τα Τέμπη
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «όλα τα πολιτικά κόμματα οφείλουμε να επιδείξουμε σεβασμό και ειλικρίνεια στους συγγενείς των θυμάτων
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας, μιλώντας σήμερα (10/11) στο «Action 24» και τοποθετούμενος για το αίτημα του ΚΚΕ για τη σύσταση Eξεταστικής Eπιτροπής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και την αποδοχή του εκ μέρους της κυβέρνησης είπε ότι «η Νέα Δημοκρατία βρήκε αποκούμπι στο ΚΚΕ. Προσπαθούν να διαχύσουν τις ευθύνες, να φτάσουμε στο 1997, ενώ σήμερα υπάρχει κάτι πολύ συγκεκριμένο. Έχουμε μια σύμβαση η οποία έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το 2016 και έκτοτε πήρε συνεχείς παρατάσεις. Τη διαχειρίστηκαν συγκεκριμένες κυβερνήσεις και συγκεκριμένοι Υπουργοί».
Αναφορικά με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής να συγκροτηθεί Προανακριτική Επιτροπή σημείωσε ότι «όλα τα πολιτικά κόμματα οφείλουμε να επιδείξουμε σεβασμό και ειλικρίνεια στους συγγενείς των θυμάτων. Από την πλευρά μας, ερχόμαστε να καταθέσουμε πρόταση για Προανακριτική Επιτροπή προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες και μετά η δικαιοσύνη θα αποφασίσει την τύχη των τυχόν υπαιτίων. Το πόρισμα του Ευρωπαίου Εισαγγελέα βρίσκεται από το καλοκαίρι στη Βουλή. Κανείς δεν είχε τη βούληση να πει τι θα κάνουμε με αυτό το θέμα, καθώς οι ευρωπαϊκές δικαστικές αρχές σημειώνουν τι έγινε ακριβώς και γιατί δεν ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση της τηλεδιοίκησης στο σιδηροδρομικό δίκτυο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης