Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προβληματισμός και από τον Αλέξη Τσίπρα για το δημοψήφισμα Κασσελάκη;

Προβληματισμός και από τον Αλέξη Τσίπρα για το δημοψήφισμα Κασσελάκη;
Διόλου τυχαία δεν είναι τα ρεπορτάζ που έκαναν λόγο για έντονη ανησυχία των, άλλοτε πολύ στενών συνεργατών του κ. Τσίπρα, Νίκου Παππά και Αλέκου Φλαμπουράρη
Από την στιγμή της αποχώρησής του από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας έχει προτιμήσει να κρατήσει στάση ουδετερότητας στα εσωτερικά της Κουμονδούρου, κάτι που φάνηκε με τον πλέον καθαρό τρόπο στις εσωτερικές εκλογές του κόμματος.
Ωστόσο, οι διαρροές που έγιναν σήμερα σε τηλεοπτικούς σταθμούς και sites φανέρωσαν ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε με μεγάλη επιφύλαξη την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να προχωρήσει σε εσωτερικό δημοψήφισμα για τις διαγραφές Φίλη, Σκουρλέτη, Βίτσα και Τζουμάκα.
Διόλου τυχαία δεν είναι τα ρεπορτάζ που έκαναν λόγο για έντονη ανησυχία των -άλλοτε πολύ στενών συνεργατών του κ. Τσίπρα- Νίκου Παππά και Αλέκου Φλαμπουράρη, απέναντι στις κινήσεις Κασσελάκη, τονίζοντας πως «η ταλαιπωρία των μελών μας πρέπει να σταματήσει. Ειδικά υπό το φως και των σημερινών καταγγελτικών δηλώσεων θεωρούμε αυτονόητο ότι παρέλκουν οι λόγοι για τις παραπομπές στην επιτροπή δεοντολογίας. Πόσο μάλλον η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για ένα τέτοιο ζήτημα».
Ωστόσο και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της Κουμουνδούρου, που δεν πρόκεινται στην Ομπρέλα μεταξύ των οποίων ο Κώστας Ζαχαριάδης, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος φαίνεται να εκτιμούν ότι η εσωκομματική κρίση δεν μπορεί να ξεπεραστεί με τέτοιου τύπου δημοψηφίσματα.
Την ίδια στιγμή, αξίζει να σημειωθεί και η χθεσινή πυροσβεστική παρέμβαση ένος άλλου στενού συνεργάτη του Α. Τσίπρα, του Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος έκανε έκκληση αφενός στην Ομπρέλα να βάλει στοπ στο «δεν αντέχω, φεύγω», αλλά και στο στρατόπεδο Κασσελάκη ώστε να τερματίσει το αφήγημα «αν δεν σας αρέσει φύγετε».
Σε αυτό το πλαίσιο, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, κατά πόσο ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παρέμβει με άμεσο, πλέον, τρόπο στο εσωκομματικό πεδίο (βλ. συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής), ώστε να επικρατήσει η σύνεση από όλες τις πλευρές και να ανακοπεί η πορεία φυγόκεντρου κατακερματισμού.
Αν και η στάση του πρώηνπρωθυπουργού το τελευταίο διάστημα δεν συνηγορεί επ' ουδενί προς αυτή την κατεύθυνση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης