Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνεδριάζει η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εν μέσω κλυδωνισμών - Ομιλία Κασσελάκη στις 12:00, η πρόταση για δημοψήφισμα και το... στραβό κλίμα

Συνεδριάζει η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εν μέσω κλυδωνισμών - Ομιλία Κασσελάκη στις 12:00, η πρόταση για δημοψήφισμα και το... στραβό κλίμα
Οι εργασίες της ΚΕ θα ανοίξουν το Σάββατο 11/11, στις 12:00, με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη
Σχετικά Άρθρα
Εν μέσω τεταμένου κλίματος, αλλά  και αντιδράσεων και αποχωρήσεων, ξεκινούν σήμερα, Σάββατο 11/11, οι εργασίες της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με τα βλέμματα στραμμένα στην ομιλία του προέδρου του κόμματος που έχει δώσει μια πρώτη ...γεύση για τις προθέσεις του με την γνωστοποίηση της πρότασής του για δημοψήφισμα.
Οι εργασίες της ΚΕ θα ανοίξουν το Σάββατο 11/11, στις 12:00, με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος το προηγούμενο 24ωρο (10/11) πρότεινε δημοψήφισμα μεταξύ των μελών για το θέμα των διαγραφών.
Ειδικότερα, όπως προανήγγειλε με βιντεοσκοπημένο μήνυμα που ανάρτησε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Στέφανος Κασσελάκης θα ζητήσει από την Κεντρική Επιτροπή να εγκρίνει δημοψήφισμα ώστε τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος να αποφασίσουν για τις διαγραφές των 4 στελεχών που έχει παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος και συγκεκριμένα τους: Νίκο Φίλη, Πάνο Σκουρλέτη, Δημήτρη Βίτσα, Στέφανο Τζουμάκα.
«Θα ζητήσω από την Κεντρική Επιτροπή να αποφασίσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος απευθείας από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για την αποπομπή των 4 στελεχών που προσέβαλαν βάναυσα όλους μας. Εάν η Κ.Ε. αρνηθεί, θα προχωρήσω στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος με αίτημα του 15% των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς όπως προβλέπει το καταστατικό μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης.

Διαφωνίες

Πάντως,με την πρόταση Κασσελάκη για δημοψήφισμα φέρονται να διαφωνούν οι: Νίκος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης, Ολγα Γεροβασίλη, Γιάννης Ραγκούσης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Μάλιστα, αυτή η απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προκάλεσε αντιδράσεις από τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, αλλά και συζητήσεις μεταξύ των υποστηρικτών του στην κοινοβουλευτική ομάδα και στην Κεντρική Επιτροπή.
Είναι ενδεικτικό ότι το βράδυ της Παρασκευής 10/11, συνεδρίαζαν διαφορετικές τάσεις του κόμματος, οι «προεδρικοί», η Ομπρέλα και η «6+6» για να εξετάσουν τα δεδομένα και να αποφασίσουν τη στάση τους στην Κεντρική Επιτροπή.

Ντόμινο αποχωρήσεων από το κόμμα και αναβρασμός

Στο μεταξύ, την αποχώρησή τους από το κόμμα έχουν ήδη ανακοινώσει δύο στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής και συγκεκριμένα, ο υπό διαγραφή Πάνος Σκουρλέτης και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, οι οποίος δεν θα παραστεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.
Λίγες ημέρες νωρίτερα τη δική του αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος ήταν από τους βασικούς υποστηρικτές του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην διεκδίκηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Σημειώνεται ότι ο Ευ. Τσακαλώτος στην εκδήλωση της εφημερίδας «Εποχή» που φιλικά πρόσκειται στην «Ομπρέλα», προανήγγειλε τη δική του αποχώρηση.
Στο μεταξύ, με ενδιαφέρον αναμένονται και οι επόμενες κινήσεις στελεχών της «Ομπρέλας» που βλέπουν προς την πόρτα εξόδου από το κόμμα, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την γνωστοποίηση αποχώρησης του Τσακαλώτου, μετά την εκδήλωση δημοσιεύθηκε κείμενο με 1.300 υπογραφές μελών της Ομπρέλας, που μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «εμείς, που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είμαστε βαθιά ανήσυχοι και ανήσυχες για το παρόν και κυρίως για το μέλλον του κόμματός μας. Όλοι και όλες διαπιστώνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι σε αποδρομή. Μέχρι πρόσφατα πολλοί/ές τρέφαμε την ελπίδα ή την αυταπάτη ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ διεξαγόταν μια θεμιτή και θεσμικά εξασφαλισμένη αντιπαράθεση, που θα μπορούσε να επιλυθεί με συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες. Κοινός παρονομαστής των ανησυχιών μας σήμερα είναι η συλλογική αίσθηση ότι μετέχουμε σε ένα κόμμα που τείνει να μην έχει, με οποιοδήποτε πολιτικό σκεπτικό, σχέση με την Αριστερά. Όλα όσα γνωρίζαμε για τη φυσιογνωμία και τις κοινωνικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ αλλάζουν, αλλάζουν βίαια και μονομερώς. Παρ’ όλα αυτά, ή ακριβώς για όλα αυτά που ζούμε, η διέξοδος είναι Αριστερά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης