Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνεδρίαση Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Πυροσβεστική παρέμβαση προεδρικών με δυο τροπολογίες - Τι επιδιώκουν

Συνεδρίαση Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Πυροσβεστική παρέμβαση προεδρικών με δυο τροπολογίες - Τι επιδιώκουν
Τι ζητούν Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης και Αλέκος Φλαμπουράρης
Πυροσβεστική παρέμβαση της τελευταίας στιγμής με την ελπίδα ότι θα αποτρέψει τη ρήξη στο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί η ομάδα των έξι προεδρικών της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ - Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης και Αλέκος Φλαμπουράρης καταθέτοντας πρόταση για δύο τροπολογίες - προσθήκες στο κείμενο της πολιτικής απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής.
Συγκεκριμένα, τα έξι μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ζητούν να αναφέρονται στο κείμενο οι ακόλουθες δύο θέσεις:
«1. Ταυτόχρονα, δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές εμπρηστικές δημόσιες δηλώσεις από θεσμικούς εκπροσώπους του κόμματος, που αντί να ρίχνουν τους τόνους και να προωθούν την ενότητα, αναπαράγουν και εντείνουν την εσωστρέφεια που πλήττουν την εικόνα του κόμματος.
2. Δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων, για τα οποία υπάρχουν ρητές προβλέψεις και όργανα στο καταστατικό, δεν μπορούν να πραγματοποιούνται».
Οι έξι πιθανολογούν ότι με τις τροπολογίες αυτές είναι δυνατό αφενός να ικανοποιηθεί το αίτημα Κασσελάκη για μια ξεκάθαρη πλειοψηφία αποδοκιμασίας των εμπρηστικών δηλώσεων αποδοκιμασίας προς το πρόσωπό του από Τζουμάκα, Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα - από την Κεντρική Επιτροπή, αλλά και να τεθεί φραγμός στη διάθεση του νέου προέδρου να παρακάμψει τα κομμματικά όργανα, με τρόπο αντικαταστατικό, προκειμένου να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει ο ίδιος, στον χρόνο που θέλει ο ίδιος από τη βάση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης