Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας: Η ανάπτυξη των αυτοκινητοδρόμων αποτελεί εξαιρετικό πεδίο εισαγωγής νέων τεχνολογιών

Σταϊκούρας: Η ανάπτυξη των αυτοκινητοδρόμων αποτελεί εξαιρετικό πεδίο εισαγωγής νέων τεχνολογιών
Αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στον τομέα της κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων τα τελευταία 25 χρόνια στη χώρα μας
Τη σημασία της κατασκευής και της συντήρησης των σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, αλλά και της κοινωνικής συνοχής, υπογράμμισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σταϊκούρας.
Ο υπουργός μιλώντας στο ετήσιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Γεφυρών, Σηράγγων και Αυτοκινητοδρόμων (IBTTA), τόνισε ότι «η σημασία της ανάπτυξης των αυτοκινητοδρόμων είναι θεμελιώδης τόσο για την κοινωνία, όσο και για την οικονομία, ενώ αποτελεί και ένα εξαιρετικό πεδίο ενσωμάτωσης νέων τεχνολογιών με «ευφυή» συστήματα μεταφορών.
Αυτά τα συστήματα προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες προς τους χρήστες και ταυτόχρονα, συμβάλλουν στην εξωστρέφεια του εθνικού συστήματος μεταφορών, μέσω της διαλειτουργικότητας που μπορεί να αποκτήσουν με ανάλογα συστήματα άλλων χωρών».
Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε την πρόοδο που έχει σημειωθεί στον τομέα της κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων τα τελευταία 25 χρόνια στη χώρα μας με την ανάπτυξη ενός δικτύου «οδικών αρτηριών συνολικού μήκους 2,5 χιλιάδων χιλιομέτρων με σταθμούς διοδίων, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 300 χιλιόμετρα σηράγγων και γεφυρών, υπογραμμίζοντας τη σημαντική συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα σε αυτήν.
Ακόμη, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της διαλειτουργικότητας των ηλεκτρονικών διοδίων στη χώρα μας, το οποίο εφαρμόζεται πλήρως, εδώ και τρία χρόνια, επιτρέποντας στους οδηγούς να ταξιδεύουν σε όλους τους αυτοκινητόδρομους μόνο με έναν πομποδέκτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης