Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ο Κασσελάκης: Κατά 60% υποστελεχωμένη - Η αιτία της ακρίβειας ανήκει στη φιλοσοφία της κυβερνητικής πολιτικής

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ο Κασσελάκης: Κατά 60% υποστελεχωμένη - Η αιτία της ακρίβειας ανήκει στη φιλοσοφία της κυβερνητικής πολιτικής
«Άλλη μία επίσκεψη σε άλλη μία Ανεξάρτητη Αρχή που είναι υποστελεχωμένη», ανέφερε ο Στ. Κασσελάκης
«Η αιτία της ακρίβειας σε κάθε έκφανση της ζωής του Έλληνα πολίτη, από τα καύσιμα μέχρι τα τρόφιμα και το ρεύμα, είναι δομική και ανήκει στη φιλοσοφία δυστυχώς της κυβερνητικής πολιτικής η οποία δεν επεμβαίνει», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, μετά το πέρας της επίσκεψής του στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Αφού υπενθύμισε ότι «έχουμε καταθέσει προτάσεις σε αυτήν την κατεύθυνση, θα καταθέσουμε κι άλλες», είπε χαρακτηριστικά: «να είμαστε ξεκάθαροι. Η κυβέρνηση και ο κ. Σκρέκας δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από την πολύ καλή προσπάθεια που κάνουν εδώ αυτοί οι άνθρωποι. Αντιθέτως,  αν ήθελαν να φέρουν φως στον ανταγωνισμό της αγοράς, θα έκαναν τα πάντα για να στελεχωθεί η συγκεκριμένη αρχή άμεσα και επίσης να μεταφερθεί σε μια κτιριακή υποδομή την οποία αναζητούν».

Υποστελεχωμένη η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Ο κ. Κασσελάκης έκανε λόγο για «άλλη μία επίσκεψη σε άλλη μία Ανεξάρτητη Αρχή που είναι υποστελεχωμένη».
«Στη συγκεκριμένη περίπτωση 60% υποστελεχωμένη παρά την υψηλή κατάρτιση που χρειάζεται το έργο της και παρά την εξαιρετικά υψηλή απόδοση του έργου της Επιτροπής Ανταγωνισμού που φέρνει πολύ μεγάλη απόδοση στον καταναλωτή και στον φορολογούμενο», ανέφερε, κάνοντας λόγο για ολόκληρη «αλυσίδα μη αποδοτικού κράτους» και φέρνοντας ως παράδειγμα και το ΑΣΕΠ και ότι «δεν γίνονται προκηρύξεις», με αποτέλεσμα τα «ολιγοπώλια» να λειτουργούν «χωρίς φραγμούς».
Σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη, «είναι ξεκάθαρο ότι οι άνθρωποι που εργάζονται εδώ κάνουν μια ηρωική προσπάθεια με χαμηλές απολαβές για να φέρουν όσο πιο πολλή υγεία και ρύθμιση στις αγορές, αλλά δεν είναι οι ίδιοι η αιτία της ακρίβειας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης