Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο κενό έπεσε το κάλεσμα Βίτσα για συνεργασία Ομπρέλας - ΜέΡΑ25

Στο κενό έπεσε το κάλεσμα Βίτσα για συνεργασία Ομπρέλας - ΜέΡΑ25
«Tο ότι κάποιοι συνειδητοποίησαν πολιτικά αδιέξοδα και αποχωρούν σήμερα από τα μνημονιακά κόμματα δεν τους δίνει το δικαίωμα να εμπλέκουν το ΜέΡΑ25 στη συζήτηση» υπογράμμισε ο Κλέων Γρηγοριάδης
Αρνητικά απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης στο κάλεσμα του Δημήτρη Βίτσα για συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς, ευρύτερα, με τα άρτι αποχωρήσαντα από τον ΣΥΡΙΖΑ στελέχη της Ομπρέλας.
Όπως τόνισε ο κ. Γρηγοριάδης, «το ότι κάποιοι συνειδητοποίησαν πολιτικά αδιέξοδα και αποχωρούν σήμερα από τα μνημονιακά κόμματα, επιχειρώντας να συγκρατήσουν δυνάμεις, δεν τους δίνει το δικαίωμα να εμπλέκουν το ΜέΡΑ25 στη συζήτηση. Έχουμε αποδείξει ότι εμείς τη συζήτηση για την Αριστερά την κάνουμε με πολιτικούς όρους και όχι εργαλειακά».
«Επειδή πολλοί μιλούν για μας, χωρίς εμάς και μάλιστα σπεκουλάροντας. Εμείς μιλάμε μόνο πολιτικά. Μιλάμε με θέσεις και προτάσεις. Μόνο πολιτικά και βάσει αρχών πρέπει να συζητάμε στην Αριστερά» προσθέτει ο εκρόσωπος του κόμματος.
Ενώ, αναφερόμενος στις διεργασίες εντός του ΜέΡΑ25 σχολίασε «άλλωστε, έχουμε εδώ και καιρό πάρει την πρωτοβουλία του διαλόγου για την ανασυγκρότηση της Αριστεράς, μέσω του φόρουμ aristera.eu (ήδη πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη). Επιδιώκουμε την πολιτική ουσία και όχι το μάρκετινγκ και την προσωπολαγνεία».

Η πρόταση του Δημήτρη Βίτσα

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα (13/11), ο Δημήτρης Βίτσας προαναγγέλοντας τα επόμενα βήματα της «Ομπρέλας», έκανε λόγο για έναν νέο πολιτικό φορέα που μπορεί να μιλήσει με ευρύτερες δυνάμεις και πρόσωπα της Αριστεράς.
«Υπάρχουν δυνάμεις που κατά καιρούς έχουν φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν και δυνάμεις που δεν έχουν έρθει ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά θέλουν να συνδράμουν ώστε να υπάρχει η ριζοσπαστική Αριστερά», επεσήμανε.
«Το ΜέΡΑ 25 νομίζουμε ότι χωράει [...] Λαφαζάνης δεν νομίζω αλλά σας λέω ότι υπάρχουν σύντροφοι και συντρόφισσες που έφυγαν λίγο πριν τις εκλογές του 2015. Ένα πρόχειρο όνομα που δεν θα με παρεξηγήσει είναι ο Τάσος Κορωνάκης που ήταν γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Άφησε εκτός, ωστόσο, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία, όπως τόνισε, «έχει πάει πολύ προς τα δεξιά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης