Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη με Scholz στις 11:00 στο Βερολίνο - Στην ατζέντα των συζητήσεων ενέργεια, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή

Συνάντηση Μητσοτάκη με Scholz στις 11:00 στο Βερολίνο - Στην ατζέντα των συζητήσεων ενέργεια, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή
Τι θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων
Στις 11:00 είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Καγκελάριο της Γερμανίας, Olaf Scholz, στην Καγκελαρία, ενώ θ ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και δηλώσεις.
Ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων στο Βερολίνο θα βρεθούν τα ζητήματα ενέργειας, το μεταναστευτικό και η κλιματική κρίση. Ήδη, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα διεκδικεί περισσότερους πόρους για το Μεταναστευτικό, αλλά και την προσαρμογή αυτού στην κλιματική αλλαγή και στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.
Επίσης, θα συζητηθούν περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις με έμφαση στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο, τα Δυτικά Βαλκάνια, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία.
Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Βερολίνο, πραγματοποιείται με την ελληνική οικονομία να έχει ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα, ενώ έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη μείωση χρέους στον κόσμο το 2022 αναλογικά με το ΑΕΠ και βρίσκεται σε τροχιά μείωσης του χρέους κάτω από τα επίπεδα του 2012.
Σε ό,τι αφορά το μέτωπο της ενέργειας, στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί η διασυνδεσιμότητα, καθώς η Ελλάδα αποτελεί κόμβο μεταφοράς ενέργειας στον Διάδρομο Νότου-Βορρά, γέφυρα της Ευρώπης με τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι και την Ουκρανία και επιδιώκει να είναι πάροχος ενεργειακής ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης