Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς για φορολογικό νομοσχέδιο: Στο στόχαστρο η μεσαία τάξη, στο απυρόβλητο φοροδιαφυγή

Παππάς για φορολογικό νομοσχέδιο: Στο στόχαστρο η μεσαία τάξη, στο απυρόβλητο φοροδιαφυγή
Η κυβέρνηση "επιλέγει τη στοχοποίηση της μεσαίας τάξης με την οριζόντια φορολόγηση επί δικαίων και αδίκων, χωρίς να χτυπάει τη φοροδιαφυγή και τα “μεγάλα ψάρια”", σύμφωνα με τον Ν. Παππά
Σχετικά Άρθρα
Να αποσύρει ο Κ. Χατζηδάκης «το πισσαρίδειας λογικής νομοσχέδιο και να συζητήσει μαζί με όλους, αντιπολίτευση και φορείς, τους τρόπους αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, την οποία η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν φαίνεται να θέλει να ελέγξει», ζητά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ν. Παππάς.
Ο κ. Παππάς, με αφορμή τη δημόσια διαβούλευση του φορολογικού νομοσχεδίου από σήμερα (14/11), υπογραμμίζει πως «στο στόχαστρο η μεσαία τάξη, στο απυρόβλητο φοροδιαφυγή και “μεγάλα ψάρια”».
Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Παππάς, «η κυβέρνηση της Ν.Δ. κωφεύει απέναντι στις καθολικές αντιδράσεις των επαγγελματικών ενώσεων, των ομοσπονδιών και των επιμελητηρίων. Επιλέγει τη στοχοποίηση της μεσαίας τάξης με την οριζόντια φορολόγηση επί δικαίων και αδίκων, χωρίς να χτυπάει τη φοροδιαφυγή και τα “μεγάλα ψάρια”».
Προσθέτει ότι «λύση είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:
1. Αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ για όλους.
2. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
3. Ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορία, προστασία της α’ κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης, της αγροτικής γης.
4. Πρόσβαση των ΜμΕ στον τραπεζικό δανεισμό, στο Ταμείο Ανάκαμψης, στα ευρωπαϊκά κονδύλια».
«Ο κ. Χατζηδάκης οφείλει να αποσύρει το πισσαρίδειας λογικής νομοσχέδιο και να συζητήσει μαζί με όλους, αντιπολίτευση και φορείς, τους τρόπους αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, την οποία η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν φαίνεται να θέλει να ελέγξει», καταλήγει ο κ. Παππάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης