Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι εξελίξεις σε Αρμενία και Nagorno-Karabakh στο επίκεντρο της συνάντησης Φάμελλου με τον Mkrtchyan

Οι εξελίξεις σε Αρμενία και Nagorno-Karabakh στο επίκεντρο της συνάντησης Φάμελλου με τον Mkrtchyan
Ο Σ.Φάμελλος εξέφρασε την καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην επίθεση του Αζερμπαιτζάν στο Nagorno-Karabakh
Σχετικά Άρθρα
Για τις εξελίξεις στην Αρμενία και στο Nagorno-Karabakh μετά την στρατιωτική επίθεση του Αζερμπαιτζάν, συνομίλησαν κατά τη συνάντησή τους ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, συνάντησε τον Πρέσβη της Αρμενίας στην Ελλάδα, Tigran Mkrtchyan.
Ο κ.Φάμελλος εξέφρασε την καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην επίθεση του Αζερμπαιτζάν στο Nagorno-Karabakh και τον εκτοπισμό των κατοίκων του από τις εστίες τους. Τόνισε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην προώθηση συμφωνίας βιώσιμης ειρήνης μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, στο πλαίσιο της διαδικασίας εξομάλυνσης των Βρυξελλών και την καταδίκη οποιασδήποτε αζερικής προσπάθειας παραβίασης της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Αρμενίας.
Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να εξασφαλιστεί η εγγύηση των δικαιωμάτων και της ασφάλειας των Αρμενίων του Καραμπάχ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επιθυμούν να επιστρέψουν στις εστίες τους, όπως και την προστασία, από τη διεθνή κοινότητα, των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς των Αρμενίων στο Nagorno-Karabakh.
Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν η τομεάρχης Εξωτερικών, Ρένα Δούρου και ο διπλωματικός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βαγγέλης Καλπαδάκης.
φ2_3.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης