Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξεχάστε το 41% - Η ΝΔ το χειμώνα θα υποστεί τεράστια φθορά και ο δρόμος μέχρι τις ευρωεκλογές είναι μακρύς…

Ξεχάστε το 41% - Η ΝΔ το χειμώνα θα υποστεί τεράστια φθορά και ο δρόμος μέχρι τις ευρωεκλογές είναι μακρύς…
Tο επόμενο διάστημα μέχρι τις ευρωεκλογές η κυβερνητική φθορά θα χτυπήσει κόκκινο
Όσοι νομίζουν ότι το πολιτικό τοπίο έχει καθαρίσει για τα επόμενα χρόνια, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν.
Ο λόγος είναι ότι το επόμενο διάστημα μέχρι τις ευρωεκλογές η κυβερνητική φθορά θα χτυπήσει κόκκινο.
Ήδη πριν μπούμε καλά καλά στον χειμώνα, τα προβλήματα της ακρίβειας, του μεγάλου ενεργειακού κόστους αλλά και το φορολογικό νομοσχέδιο έχουν δημιουργήσει μία εικόνα στις δημοσκοπήσεις διόλου ευνοϊκή για την κυβέρνηση.
Το συμπέρασμα είναι 8 στους 10 να θεωρεί την κυβέρνηση μεγάλο πρόβλημα, άρα ότι αγγίζει τους πάντες πλέον.
Επίσης, το 60%, δηλαδή 2 στους 3 από τους ερωτώμενους θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν πάει στην σωστή κατεύθυνση για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας.

Το φορολογικό δυσαρεστεί παραδοσιακές δυνάμεις της ΝΔ

To φορολογικό νομοσχέδιο έχει φέρει την παραγωγική βάση της ΝΔ, τους ελεύθερους επαγγελματίες σε μεγάλο αναβρασμό.
Εκτός από τους δικηγόρους που έχουν μπει σε απεργειακές κινητοποιήσεις, έτοιμοι είναι και οι ταξιτζήδες ενώ και οι συμβολαιογράφοι οι οποίοι ναι μεν είναι αντίθετοι στα ψηφιακά συμβόλαια αλλά αντιδρούν για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη.
Συνολικά, το νομοσχέδιο έχει ξεβολέψει αρκετές επαγγελματικές ομάδες σε τέτοιο βαθμό που τώρα το υπουργείο Οικονομικών και ο Χάρης Θεοχάρης που είναι βασικός «γραφιάς» του νομοσχεδίου εμφανίζονται ανοιχτοί σε αλλαγές μέχρι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο στα τέλη του Νοεμβρίου.

Οριζόντια η γκρίνια για την ακρίβεια

Και αν το φορολογικό νομοσχέδιο έχει δυσαρεστήσει αυτούς που παραδοσιακά στήριζαν ΝΔ, η ακρίβεια είναι «οριζόντια» και φέρνει γκρίνια και αναστάτωση σε όλον τον πληθυσμό.
Είδαμε τις προηγούμενες μέρες, μία απέλπιδα προσπάθεια του Πρωθυπουργού να επισκεφτεί σούπερ μάρκετ και να μιμηθεί την προσπάθεια που είχε κάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης στην προηγούμενη θητεία του. Σημείωσε ότι έχουν ενταχθεί 644 προιόντα σε 35 κατηγορίες με στόχο να φτάσουν τα 1000 προιόντα.
Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση από τα σούπερμάρκετ να εφαρμόσουν το 5% μείωση στα προιόντα και δεύτερον, παρά τα πρόστιμα σε πολυεθνικές, η ΔΙΜΕΑ διατηρεί πολύ μικρό σώμα ελεγκτών, μόλις 78, για να μπορέσει να σκανάρει όλη την αγορά σε όλη την επικράτεια.

Το ελληνικό νοικοκυριό τώρα θα καταλάβει ακρίβεια και ενεργειακό κόστος

Η ακρίβεια έχει κουράσει πλέον τα νοικοκυριά, τα ακριβά επιτόκια έχουν αυξήσει τις δανειακές υποχρεώσεις τους, δεν έχουν μειώσει τον πληθωρισμό στην Ελλάδα – έχουμε δει ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε στην Ελλάδα τον Οκτώβριο όταν ο γενικός δείκτης έχει μειωθεί στην Ε.Ε.
Το ενεργειακό κόστος έχει αυξηθεί.
Ο πόλεμος στο Ισραήλ έχει διατηρήσει πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε υψηλές τιμές.
Το θέμα είναι τώρα που μπαίνει χειμώνας θα «επηρεάσει» τον κόσμο το ενεργειακό κόστος.

Θα έχουμε φθορά στις ευρωεκλογές λένε στη ΝΔ

Στελέχη της ΝΔ και της κυβέρνησης, ομολογούν ότι αν οι ευρωεκλογές ήταν μέσα στο χειμώνα η ΝΔ θα έχανε σοβαρά ποσοστά ως αντίδραση του κόσμου.
Παρόλα αυτά, οι εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο που θα γίνουν τον Ιούνιο του 2024 θα βρουν μία ΝΔ σε φθορά. Τα ίδια στελέχη λένε «ας ξεχάσουμε το 41%», οι ευρωεκλογές δεν είναι πολιτικές εκλογές, είναι πιο χαλαρές και σίγουρα η ΝΔ θα έχει διαρροές και αποχή.
Μην ξεχνάμε ότι έστω και στις αυτοδιοικητικές εκλογές που έγιναν λίγους μήνες μετά τις εθνικές εκλογές, ο κόσμος έστειλε τα μηνύματά του στην κυβέρνηση «να μην τον έχει δεδομένο».
Aπό την στιγμή που δεν λύνονται τα σοβαρά προβλήματα της ακρίβειας κυρίως, αλλά και μία σειρά άλλα όπως η εγκληματικότητα, το μήνυμα του κόσμου θα είναι δυνατό.
Η κυβέρνηση δεν έχει αντιμετωπίσει το θέμα της ακρίβειας, ενώ πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια στον κρατικό κορβανά για να ενισχυθούν οι πολίτες με market pass.
Το μόνο που μπορεί να δοθεί είναι ένα εφάπαξ οικονομικό βοήθημα.
Συμπέρασμα: Μην ξεγράφετε κόμματα που βρίσκονται σε εσωστρέφεια όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΝΔ θα δεχθεί αυτό το χειμώνα τεράστια φθορά και ο δρόμος μέχρι τις ευρωεκλογές είναι μακρύς…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης