Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δραγασάκης κατά Κασσελάκη για το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ - «Διάβασε, μην υπονομεύεις τον συλλογικό άθλο του ΣΥΡΙΖΑ»

Δραγασάκης κατά Κασσελάκη για το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ - «Διάβασε, μην υπονομεύεις τον συλλογικό άθλο του ΣΥΡΙΖΑ»
Δεν φαίνεται να κοπάζει η κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα
Μία νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μετά και τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκης για το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ, το οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως «την πιο μνημονιακή απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».
Ο αντιπρόεδρος, τότε, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, στέλεχος σήμερα της Κεντρικής Επιτροπής, πέρασε στην αντεπίθεση, εγκαλώντας, μεταξύ άλλων, τον νυν πρόεδρο της παράταξης, για «υπονόμευση του συλλογικού άθλου του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019 υπό την καθοδήγηση και την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα».
Στην αιχμηρή ανάρτησή του στο Facebook, ο Γιάννης Δραγασάκης... συμβουλεύει επίσης τον Στέφανο Κασσελάκη να μην εκτίθεται και να μην δίνει λαβή στη ΝΔ.
Αναλυτικά, έγραψε:

«Πρόεδρε, σήμερα είπες "Δεν έχει γίνει πιο μνημονιακή απόφαση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από αυτό το μαξιλάρι του κ. Τσακαλώτου".
Επίτρεψέ μου λοιπόν, κάποιες αναγκαίες επισημάνσεις:
Ο Αλέξης Τσίπρας επανειλημμένα έχει δηλώσει υπερήφανος για το μαξιλάρι, θεωρώντας το επίτευγμα του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ.
Αυτή, μάλιστα, δεν ήταν απόφαση κάποιου υπουργού, αλλά συλλογική κυβερνητική επιλογή. Το μαξιλάρι δεν ήταν μνημονιακή υποχρέωση, αλλά αναγκαίο μέτρο για να διευκολύνουμε την έξοδο της χώρας στις αγορές. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι επιλογές που είχαμε ήταν "μαξιλάρι ή προληπτική πιστωτική γραμμή" που ζητούσε πχ ο Γιάννης Στουρνάρας & προϋπέθετε νέο μνημόνιο.
• Ο επίσημος δε απολογισμός του ΣΥΡΙΖΑ για την περίοδο 2012-19, ο πρώτος & μόνος που έχει κάνει κυβερνητικό κόμμα στην Ελλάδα, μιλούσε για το επίτευγμα του μαξιλαριού, με το οποίο ανακτήθηκε η δημοσιονομική κυριαρχία της χώρας. Ο Απολογισμός ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα από την ΚΕ του κόμματος.
Πρόεδρε, σου προτείνω να διαβάσεις τις συγκεκριμένες σελίδες (σ.σ. 72-74). Και γενικότερα εφόσον θέλεις ν' αναφέρεσαι στο κυβερνητικό έργο, είναι απαραίτητο να διαβάσεις τον Απολογισμό του κόμματος του οποίου ηγείσαι, ώστε να μην εκτίθεσαι & να μη δίνεις λαβή στη ΝΔ με τα συκοφαντικά επιχειρήματα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Σε κάθε περίπτωση να μην υπονομεύεις τον συλλογικό άθλο του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-19 υπό την καθοδήγηση & την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα. Συλλογικό άθλο που διέσωσε τη χώρα & είναι ιστορικό κεκτημένο & παρακαταθήκη της Αριστεράς για το μέλλον».

Τσακαλώτος κατά Κασσελάκη: Τώρα μαθαίνω ότι η πατριωτική Αριστερά δεν χρειάζεται αναδιανεμητική φορολογία για στήριξη του κοινωνικού κράτους

Μετά τον Γιάννη Δραγασάκη ήταν η σειρά του πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν ανεξάρτητου βουλευτή Ευκλείδη Τσακαλώτου, να σχολιάσει τα λεγόμενα του Στέφανου Κασσελάκη για το «μαξιλάρι» των 37 δισεκ. ευρώ.
«Αν ρωτούσαμε μερικούς ιστορικούς της Αριστεράς ποια στοιχεία συγκροτούν την όλη Αριστερά τα τελευταία 150 χρόνια, μπορεί να είχαμε κάποιες διαφορές στις απαντήσεις που θα παίρναμε. Σίγουρα όλοι θα μας έλεγαν για την αναδιανεμητική φορολογία, το κοινωνικό κράτος και τη στήριξη του εργατικού κινήματος», έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Facebook.
«Τώρα μαθαίνω ότι η πατριωτική Αριστερά, χωρίς αναλύσεις που μπερδεύουν το κόσμο, δεν χρειάζεται αναδιανεμητική φορολογία για την στήριξη του κοινωνικού κράτους. Καλά θα πάει το "νέο". ΥΓ: Ο ανταγωνισμός εικάζω δεν θα έμπαινε στις τοπ 100 προτεραιότητες της Αριστεράς» κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης