Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η εκρηκτική επόμενη μέρα: Το δείπνο Τσίπρα – Σακελλαρίδη με μενού τον ΣΥΡΙΖΑ, το μαξιλάρι και τα… μυστικά της Νέας Σμύρνης

Η εκρηκτική επόμενη μέρα: Το δείπνο Τσίπρα – Σακελλαρίδη με μενού τον ΣΥΡΙΖΑ, το μαξιλάρι και τα… μυστικά της Νέας Σμύρνης
Τροφή για συζητήσεις έδωσε το γεγονός ότι το δείπνο πραγματοποιήθηκε μόλις ένα 48ωρο μετά την εκρηκτική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με την αποχώρηση της Ομπρέλας
Σχετικά Άρθρα
Σενάρια επί σεναρίων άρχισαν να φουντώνουν για το δείπνο, που είχαν την Τρίτη (14/11/2023) ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο άλλοτε στενός συνεργάτης του, Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε γνωστή ταβέρνα της Νέας Σμύρνης.
Τροφή για συζητήσεις έδωσε το γεγονός ότι το δείπνο πραγματοποιήθηκε μόλις ένα 48ωρο μετά την εκρηκτική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με την αποχώρηση της Ομπρέλας.
Πάντως η πλευρά του πρώην πρωθυπουργού προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σημασία του δείπνου.
«Ο πρώην πρωθυπουργός συναντά κατά καιρούς φίλους και πρώην συνεργάτες. Τι πιο φυσιολογικό. Ας μη τα συνδέουμε όλα με την πολιτική επικαιρότητα», ανέφερε το περιβάλλον Τσίπρα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είχε παραιτηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ενώ ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Υπήρξε επικεφαλής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας και σήμερα επικεφαλής του Ινστιτούτου «Eteron».
Το όνομά του άρχισε να επανέρχεται στην επικαιρότητα μετά την παραίτηση Τσίπρα από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.
Έντονη φημολογία άρχισε να τον παρουσιάζει ως διεκδικητή της προεδρίας του κόμματος αλλά ο ίδιος μάλλον σοφά επέλεξε να περιμένει, καθώς οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν καταιγιστικές.

Η μεγάλη επιστροφή

Μετά από χρόνια απουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης εμφανίστηκε πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 2023 δηλώνοντας ότι θα στηρίξει την Κουμουνδούρου στον εκλογικό αγώνα, αφήνοντας παράλληλα και αιχμές για τα «στραβά» στην πολιτική του κόμματος.
Η παρέμβασή του χαιρετίστηκε και από τον Αλέξη Τσίπρα που σχολίασε την τοποθέτηση του πρώην συνεργάτη του ως μήνυμα για την ανάγκη της ενότητας της παράταξης και συστράτευσης απέναντι στην ανεξέλεγκτη δεξιά.
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης χαίρει μεγάλης εκτίμησης στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά συνετά σκέφτηκε πως θα ήταν δύσκολο να βγει μπροστά για τη διεκδίκηση της ηγεσίας μετά από πολύχρονη απουσία από την κεντρική πολιτική σκηνή.
Πάντως δεν πρέπει να αποκλειστεί ένας πιο ενεργός ρόλος για τον ίδιο στον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης μέρας καθώς πλήθος στελεχών, που δεν έδειξαν τάσεις αναχωρητισμού και παραμένουν στο κόμμα, εμφανίζονται θορυβημένοι με την πολιτική και τα πεπραγμένα του Στέφανου Κασσελάκη.

Το μαξιλάρι


Σύμφωνα με πληροφορίες, στο δείπνο συζητήθηκε η επιλογή του νυν προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη να αμφισβητήσει στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης Τσίπρα, όπως αυτή της δημιουργίας του μαξιλαριού των 37 δισεκ. ευρώ.
Πρόκειται για μία επιλογή την οποία ο κ. Κασσελάκης την χαρακτήρισε ως άκρως μνημονιακή.
Το δείπνο πρέπει να σημειωθεί ότι θορύβησε το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο κ. Τσίπρας ήταν έντονα δυσαρεστημένος με τα όσα συνέβησαν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο (11 -12/11/2023).

Δυσαρέσκεια Τσίπρα - «Κάποιος να τον συγκρατήσει»

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται έντονα ενοχλημένος τις τελευταίες μέρες με τα τεκταινόμενα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Το βράδυ της Κυριακής (12/11/2023) ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να είπε σε στενό συνεργάτη του «κάποιος να τον συγκρατήσει» αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκης.
Δεν είναι τυχαίο ότι την προηγούμενη Παρασκευή (10/11) την ανακοίνωση για δημοψήφισμα από τον Στέφανο Κασσελάκη ακολούθησε η έντονη αντίδραση κορυφαίων στελεχών όπως η Όλγα Γεροβασίλη και ο Αλέκος Φλαμπουράρης, εκ των τακτικών συνομιλητών του πρώην πρωθυπουργού η οποία προφανώς δεν ήταν τυχαία.
Όλα λοιπόν μαρτυρούν επαναδραστηριοποίηση Αλέξη Τσίπρα με τον άλλοτε στενό συνεργάτη του Γαβριήλ Σακελλαρίδη να επανέρχεται.

Ενοχλημένος και ο Δραγασάκης με Κασσελάκη

Ο αντιπρόεδρος, τότε, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, στέλεχος σήμερα της Κεντρικής Επιτροπής, πέρασε στην αντεπίθεση, εγκαλώντας, μεταξύ άλλων, τον νυν πρόεδρο του κόμματος, για «υπονόμευση του συλλογικού άθλου του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019 υπό την καθοδήγηση και την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα».
Στην αιχμηρή ανάρτησή του στο Facebook, ο Γιάννης Δραγασάκης... συμβουλεύει επίσης τον Στέφανο Κασσελάκη να μην εκτίθεται και να μην δίνει λαβή στη ΝΔ.

Αναλυτικά, έγραψε:

«Πρόεδρε, σήμερα είπες "Δεν έχει γίνει πιο μνημονιακή απόφαση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από αυτό το μαξιλάρι του κ. Τσακαλώτου".

Επίτρεψέ μου λοιπόν, κάποιες αναγκαίες επισημάνσεις:

• Ο Αλέξης Τσίπρας επανειλημμένα έχει δηλώσει υπερήφανος για το μαξιλάρι, θεωρώντας το επίτευγμα του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ.
Αυτή, μάλιστα, δεν ήταν απόφαση κάποιου υπουργού, αλλά συλλογική κυβερνητική επιλογή. Το μαξιλάρι δεν ήταν μνημονιακή υποχρέωση, αλλά αναγκαίο μέτρο για να διευκολύνουμε την έξοδο της χώρας στις αγορές. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι επιλογές που είχαμε ήταν "μαξιλάρι ή προληπτική πιστωτική γραμμή" που ζητούσε πχ ο Γιάννης Στουρνάρας & προϋπέθετε νέο μνημόνιο.

• Ο επίσημος δε απολογισμός του ΣΥΡΙΖΑ για την περίοδο 2012-19, ο πρώτος & μόνος που έχει κάνει κυβερνητικό κόμμα στην Ελλάδα, μιλούσε για το επίτευγμα του μαξιλαριού, με το οποίο ανακτήθηκε η δημοσιονομική κυριαρχία της χώρας. Ο Απολογισμός ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα από την ΚΕ του κόμματος.
Πρόεδρε, σου προτείνω να διαβάσεις τις συγκεκριμένες σελίδες (σ.σ. 72-74). Και γενικότερα εφόσον θέλεις ν' αναφέρεσαι στο κυβερνητικό έργο, είναι απαραίτητο να διαβάσεις τον Απολογισμό του κόμματος του οποίου ηγείσαι, ώστε να μην εκτίθεσαι & να μη δίνεις λαβή στη ΝΔ με τα συκοφαντικά επιχειρήματα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Σε κάθε περίπτωση να μην υπονομεύεις τον συλλογικό άθλο του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-19 υπό την καθοδήγηση & την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα. Συλλογικό άθλο που διέσωσε τη χώρα & είναι ιστορικό κεκτημένο & παρακαταθήκη της Αριστεράς για το μέλλον».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης