Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θέλουν Σακελλαρίδη οι αποχωρούντες από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο όμιλος Μάρη – Όλο το παρασκήνιο στο ΒΝ

Θέλουν Σακελλαρίδη οι αποχωρούντες από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο όμιλος Μάρη – Όλο το παρασκήνιο στο ΒΝ
Υπάρχουν κάποια δεδομένα τα οποία τον δείχνουν να θέλει να ενεργοποιηθεί και πάλι
Είναι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ο εκλεκτός αυτών που φεύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ;
Το όνομα του ακούγεται πολύ και όσοι έχουν αποχωρήσει από το κόμμα σκέφτονται να του προτείνουν την αρχηγία του νέου πολιτικού εγχειρήματος. Βέβαια, ακόμα δεν είναι γνωστό αν θα δεχτεί, όμως, υπάρχουν κάποια δεδομένα τα οποία τον δείχνουν να θέλει να ενεργοποιηθεί και πάλι.

Φίλος του Τσακαλώτου


Ο Σακελλαρίδης, ο οποίος υπήρξε καλός φίλος του Ευκλείδη Τσακαλώτου, αποχώρησε μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, από την ενεργή δράση στο ΣΥΡΙΖΑ, παρότι κατείχε την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Είχε δηλώσει μάλιστα ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και το τρίτο μνημόνιο.

Σύμβουλος και εξ απορρήτων του Μάρη


Για πολλούς τότε, είχε αναχθεί το νούμερο 2 στο κόμμα, όμως έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ανέλαβε επικεφαλής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας και στη συνέχεια, ανέλαβε επικεφαλής στο Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή. Το Ινστιτούτο είναι ιδιοκτησίας του Δημήτρη Μάρη ο οποίος είναι και πρόεδρος του Ομίλου 24 Media. Ο όμιλος είχε ασκήσει σκληρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη κατά την περίοδο των εσωκομματικών εκλογών. Είχε στηρίξει από την αρχή την Έφη Αχτσιόγλου. Το ίδιο και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ο οποίος εμφανίστηκε πολλές φορές στο πλευρό της κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής μάχης.

Σκληρή κριτική από τον εκδοτικό όμιλο στον Κασσελάκη


Ο Όμιλος συνεχίζει να απαξιώνει τον νέο Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, αν και ο ίδιος ο επιχειρηματίας ο οποίος έφυγε για τις ΗΠΑ, διεμήνυε σε φίλους και γνωστούς ότι έχει απογοητευτεί από την πολιτική στην Ελλάδα και δεν ασχολείται. Σημειωτέον, ο Δημήτρης Μάρης υπήρξε στενός φίλος και συνομιλητής του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Μία αντιπαράθεσή σε ένα άσχετο και προσωπικό θέμα, διατάραξε τις σχέσεις τους και ο Μάρης άρχισε να προσεγγίζει ξανά δημοσιογραφικά τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Σακελλαρίδης υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια σύμβουλος του Δημήτρη Μάρη, ο οποίος, ανάμεσα στις άλλες πολιτικές βλέψεις που ανέπτυξε, είχε και αυτή να κάνει δήμαρχο της Αθήνας τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Κάτι που δεν έγινε ποτέ και ο Γαβριήλ διατηρήθηκε ως «χρυσή εφεδρεία» στο κόμμα.

Το ραντεβού με Τσίπρα


Προχθές ο κ. Σακελλαρίδης βρέθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα σε ταβέρνα και είναι σίγουρο πως συζητήσανε τις προθέσεις του πρώτου. Γνωρίζει καλά ότι ο Γαβριήλ είναι ένας δυνατός πόλος που μπορεί να κερδίσει τον Κασσελάκη. Και σίγουρα αν έμπαινε αυτός στην μάχη της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ δύσκολα θα τον κέρδιζε ο Κασσελάκης.
Αυτό που είναι σίγουρο είναι ο Αλέξης Τσίπρας δεν σχετίζει την συνάντησή του με τον Σακελλαρίδη επειδή δήθεν θέλει να ανατρέψει τον Κασσελάκη όπως είπανε κάποιοι. Αν ήθελε ο Τσίπρας να παρέμβει, θα το είχε κάνει από μόνος του. Το γεγονός ότι δεν μιλάει και συμβαίνουν κάποιες διαγραφές-αποχωρήσεις είναι βέβαια ότι δεν του είναι και δυσάρεστες, μιας και αφορούν σε πρόσωπα που επίσης τον είχαν δυσκολέψει πολύ όταν ήταν εκείνος αρχηγός.

Ο Κασσελάκης έστειλε τους δικούς του να πείσουν την ομάδα Αχτσιόγλου


Την ίδια ώρα, η πλευρά Κασσελάκη προσπαθεί να στείλει μήνυμα σε πρόθυμους που ετοιμάζουν την αποχώρησή τους.
Γι’ αυτό και τις προηγούμενες μέρες, ο Γιώργος Βασιλειάδης και η Ράνια Σβίγκου του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθαν σε επαφή με την ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου, την ίδια, τον Νάσο Ηλιόπουλο και τον Αλέξη Χαρίτση προκειμένου να τους μεταφέρουν το μήνυμα του Κασσελάκη, να εργαστούν για την ενότητα του κόμματος. Όμως, το κλίμα είναι βαρύ, η ομάδα λέγεται ότι ετοιμάζει τις βαλίτσες της για να αποχωρήσει καθώς δεν συμφωνεί καθόλου με τα όσα γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνιστώσα της ευρωβουλής είναι ανεξάρτητη


Τέλος, στον αστερισμό της ευρωβουλής, ο Στέλιος Κούλογλου δήλωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας νέος πολιτικός σχηματισμός που θα προσβλέπει σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και θα έχει νέα πρόσωπα.
Ενώ ο Πέτρος Κόκκαλης σήμερα κιόλας θα ανακοινώσει ότι εισέρχεται στην ευρωομάδα των Πρασίνων και θα φύγει από την ευρωομάδα της Αριστεράς. Ισως να μην είναι τυχαίες οι αναφορές αυτές.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης