Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η εκρηκτική επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ - Έτοιμη να φύγει η Αχτσιόγλου: Αδύνατη η συμβίωση - Σε τροχιά εξόδου η ομάδα «6 + 6»

Η εκρηκτική επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ - Έτοιμη  να φύγει η Αχτσιόγλου: Αδύνατη η συμβίωση - Σε τροχιά εξόδου η ομάδα «6 + 6»
Στην πόρτα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου και η ομάδα των «6+6»  που στοιχήθηκε πίσω της
Σχετικά Άρθρα
(upd 5) Αδύνατη  είναι η συμβίωση στον ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη, όπως κατέστησε σαφές η Έφη Αχτσιόγλου στην παρέμβασή της στην πανελλαδική συνδιάσκεψη των στελεχών της ομάδας «6 + 6» που διεξήχθη την Κυριακή (19/11/2023) στην οποία επιβεβαιώθηκε πώς βρίσκεται σε τροχιά εξόδου από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Το μόνο που απομένει είναι ο ακριβής χρόνος και η επίσημη ανακοίνωση της αποχώρησης από τον  ΣΥΡΙΖΑ.

«Η νέα ηγεσία πήρε τον απαιτούμενο χρόνο, αλλά οι επιλογές της ήταν διχαστικές» είπε η κ, Αχτσιόγλου στη Συνδιάσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες.
Η πρώην υπουργός μίλησε για «δομικό χάσμα ύφους, ήθους και πολιτικών επιλογών» με τη νέα ηγεσία.
Όπως τόνισε, μάλιστα, η νέα ηγεσία θα μπορούσε να κινηθεί με διαφορετικό τρόπο μετά τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι δόθηκε ο απαιτούμενος χρόνος, αλλά οι επιλογές που ακλούθησαν από τη νέα ηγετική ομάδα του κόμματος, ήταν διχαστικές. 
 Κοινή άποψη, που επικρατεί, είναι ότι «η κατάσταση δεν πάει άλλο», αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι οι βουλευτές που θα φύγουν είναι 8, ώστε μαζί με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα να κάνουν Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Χαρακτηριστική ήταν η φράση του Νάσου Ηλιόπουλου ότι «δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο, πρέπει να φύγουμε από αυτόν τον βούρκο».
Ο κ. Ηλιόπουλος φέρεται να τόνισε ότι «δεν γίνεται να συνεχιστεί ο βούρκος του διαδικτύου και οι επιθέσεις Πολάκη», φράση που προκάλεσε πόλεμο με στελέχη που παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Έλενα Ακρίτα και η Ελένη Αυλωνίτου.

Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις συμβίωσης με την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

«Στην σημερινή συζήτηση πήραν μέρος περισσότερα από 1000 στελέχη από όλη την Ελλάδα. Η κοινή εκτίμηση είναι ότι με ευθύνη της ηγετικής ομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αντιμετωπίζει μια κρίση με στοιχεία διάλυσης. Η ρίζα του προβλήματος είναι πρώτα από όλα θέμα πολιτικών επιλογών και πολιτικού ήθους.
Δυστυχώς η ηγετική ομάδα αντί να επιτρέψει μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση σε αυτή την βάση επιλέγει σενάρια συνομωσίας και προσωπικές επιθέσεις.
Η κατάσταση ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις χυδαίες επιθέσεις δυσκολεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης.
Υπό αυτές τις συνθήκες δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα.
Όλο αυτό το διάστημα έχουμε τοποθετηθεί και λειτουργήσει με βάση την ευθύνη για την ύπαρξη του αναγκαίου αριστερού και προοδευτικού σχεδίου απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ.
Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», σχολίαζαν πηγές μετά την ολοκλήρωση της συνδιάσκεψης.

Άγρια κόντρα Ηλιόπουλου με Ακρίτα, Αυλωνίτου

Επίθεση στον Νάσο Ηλιόπουλο για τα περί βούρκου στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η βουλευτής του κόμματος Έλενα Ακρίτα.
Με ανάρτησή της στο facebook η Έλενα Ακρίτα γράφει χαρακτηριστικά: Ο Νάσος Ηλιόπουλος ήταν ο πρώτος που με καλωσόρισε με ανοιχτή αγκαλιά, όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα μου. Είχε προηγηθεί μια μακρά και εγκάρδια διαδικτυακή επικοινωνία και ήξερα ότι με εκτιμούσε.
Σήμερα μάς δήλωσε πως η πλειοψηφία των ψηφοφόρων που επέλεξε τον Κασσελάκη ζει στο βούρκο.
Ανάμεσα τους κι εγώ.
Χτες ευχήθηκα να παραμείνει. Λάθος. Νάσο, καλό δρόμο κι απ’ το πεζοδρόμιο.

Μετά την Έλενα Ακρίτα και η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου εξαπέλυσε επίθεση στον Νάσο Ηλιόπουλο για τα περί «βούρκου».
Όπως τονίζει η Ελένη Αυλωνίτου, που είναι στενή συνεργάτιδα του Στέφανου Κασσελάκη, «όλος ο κόσμος που παραμένει στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και είμαστε πολλοί, γιατί είμαστε με το κόμμα και τον εκάστοτε εκλεγμένο πρόεδρο, είμαστε κατά τον κ. #Ηλιόπουλο «ο βούρκος»!
Εμείς με το λαό και εκείνοι με την καρέκλα αγκαλιά!!!».

Ηλιόπουλος: Βούρκος είναι να απαντάς στην πολιτική κριτική με προσωπικές επιθέσεις

Απαντώντας ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά πως «από το μεσημέρι με βάση διαρροές έχει ανοίξει μια συζήτηση περί βούρκου.
Επειδή με αφορά προσωπικά ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα σε μία σειρά.
Τι είναι βούρκος; Βούρκος είναι να απαντάς στην πολιτική κριτική με προσωπικές επιθέσεις.
Βούρκος είναι να διαστρεβλώνεις μια φράση και στη συνέχεια να συντονίζεις ένα ψηφιακό λιντσάρισμα.
Βούρκος είναι να κάνεις πολιτική με ψέματα. Είμαι στην Αριστερά και στον Συνασπισμό από το 2001.
Το κόμμα μου, οι σύντροφοι μου, οι αγώνες μας δεν είναι βούρκος.
Είναι η ζωή μου. Και αυτό για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο»

Τζανακόπουλος: Να φύγουμε τώρα

Την άμεση αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε νωρίτερα
στην παρέμβασή του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Η πρώην υφυπουργός Μερόπη Τζούφη
τόνισε χαρακτηριστικά πως δεν χωρά αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδημούλης
προτείνει να αποχωρήσουν σύντομα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χαρίτσης: Να μην κάνουμε άλμα στο κενό

Ξεκάθαρα πολιτικό και όχι προσωπικό είναι το πρόβλημα με τον Στέφανο Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε στην παρέμβασή του  ο Αλέξης Χαρίτσης.
«Το πρόβλημα με τον Στέφανο Κασσελάκη δεν είναι προσωπικό, είναι ξεκάθαρα πολιτικό.
Μας ενδιαφέρει η προστασία της ιστορίας και κυρίως του μέλλοντος του πολιτικού μας χώρου.
Τα επόμενα βήματα πρέπει να είναι σταθερά και στέρεα και όχι άλμα στο κενό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε βαρύ κλίμα η πανελλαδική συνδιάσκεψη

Η πανελλαδική συνδιάσκεψη των μελών της ομάδας των «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου ξεκίνησε στις 11:00 με διευρυμένη σύνθεση, μέσω τηλεδιάσκεψης, με μόνο θέμα την παραμονή τους ή όχι στο κόμμα, που γίνεται με φόντο την πρόσφαση επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροοπής και την αποχώρηση της "Ομπρέλας" του Τσακαλώτου, τις αποχωρήσεις μελών που συνεχίστηκαν, αλλά και τις τρεις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, με τον ΠΑΣΟΚ να αναδεικνύεται στην πρόθεση ψήφου στην δεύτερη θέση και τον ΣΥΡΙΖΑ να κατρακυλά στην τρίτη θέση.
Στη συνεδρίαση των «6+6» εκτιμάται ότι συμμετέχουν μέσω τηλεδιάσκεψης πάνω από 1.000 άτομα.
Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, ο Νάσος Ηλιόπουλος, που έκανε την εισήγηση στην πανελλαδική συνδιάσκεψη, συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα, στο των επαφών που είχε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το περασμένο Σαββατοκύριακο (11 -12/11/2023).

iliopoulos_axtsioglou.JPG

Η συνάντηση Τσίπρα - Κασσελάκη

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τετάρτης (15/11/2023) ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε τον διάδοχό του στην ηγεσία Στέφανο Κασσελάκη.
«Ο Στέφανος Κασσελάκης τηλεφώνησε χθες στον Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε να συναντηθούν για να ανταλλάξουν σκέψεις.
Ο Αλέξης Τσίπρας ανταποκρίθηκε θετικά και δέχθηκε χθες το απόγευμα τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό του γραφείο», ανέφεραν πηγές προσκείμενες στον πρώην πρωθυπουργό.
Στη συνάντηση που ήταν η πρώτη μετά την εθιμοτυπική της εκλογής του νέου προέδρου, ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να εκφράσει την ανησυχία του για τη συνεχόμενη ένταση στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόσο για να ασκεί αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο όμως και ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών.
Ενότητα που μπορεί να διαφυλαχθεί μόνο με την πιστή τήρηση του καταστατικού και τη χάραξη πολιτικού σχεδιασμού εξωστρέφειας από τα όργανα του κόμματος που πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς αποκλεισμούς και με συμπεριληπτική για όλες τις απόψεις διάθεση».

Αποχωρεί η πλειοψηφία των μελών της Νεολαίας Θεσσαλονίκης με καρφιά για Κασσελάκη

Την αποχώρηση του μεγαλύτερου μέρους της, ανακοίνωσε η Νεολαία Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, με κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα.
«Η αξιοπιστία και η σοβαρότητα του χώρου θίγεται συνεχώς, καθώς γινόμαστε μάρτυρες δημόσιων τοποθετήσεων που πηγαίνουν κόντρα στις αποφασισμένες θέσεις του κόμματος, όπως η ομιλία του νέου Προέδρου στο ΣΕΒ, η ανακοίνωση του κόμματος για την Παλαιστίνη, αλλά και η σταδιακή αποδόμηση της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ, εγκολπώνοντας επιχειρήματα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου», σημειώνεται μεταξύ άλλων στο κείμενο.
Δεν είμαστε διατεθειμένες και διατεθειμένοι να δώσουμε με τη παρουσία μας άλλοθι στην τελική μετάλλαξη του κόμματος και αποχωρούμε από το κόμμα το οποίο υπηρετήσαμε και ήταν κάποτε στη πρωτοπορία της κινηματικής και κυβερνώσας Αριστεράς», αναφέρουν μεταξύ άλλων στο κείμενό τους.

Η αποχώρηση των 26 πανεπιστημιακών – ερευνητών

Τη σκυτάλη των αποχωρήσεων παρέλαβαν το Σάββατο (18/11/2023) 26 μέλη της οργάνωσης πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων, εξαπολύοντας αιχμές κατά της νέας ηγεσίας υπό τον Στέφανο Κασσελάκη.
Με επιστολή που απέστειλαν προς τα μέλη της Οργάνωσης Μελών ΑΕΙ-Ερευνητικών Κέντρων και τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παιδείας Αττικής, οι 26 επιστήμονες και ερευνητές επισημαίνουν ότι προχωρούν «στον απεγκλωβισμό από την αδιέξοδη πορεία του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στην αναζήτηση μιας νέας Αριστερής διεξόδου».
Στο ίδιο κείμενο οι 26 τονίζουν μάλιστα ότι η τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής «θα καταγραφεί δυστυχώς με μελανά γράμματα στην ιστορία της ελληνικής Αριστεράς, αλλά και του πολιτικού συστήματος της χώρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης