Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαρακιώτης (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ): Οι αιτίες της αισχροκέρδειας εντοπίζονται στις πολιτικές της Κυβέρνησης, όχι… στη Λωρίδα της Γάζας

Σαρακιώτης (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ): Οι αιτίες της αισχροκέρδειας εντοπίζονται στις πολιτικές της Κυβέρνησης, όχι… στη Λωρίδα της Γάζας
Δεν είναι δυνατόν το Υπουργείο Ανάπτυξης να διαφημίζει ως “μέτρο αντιμετώπισης της ακρίβειας” το… “καλάθι του νοικοκυριού” τόνισε ο βουλευτής Φθιώτιδας
Στην τηλεοπτική εκπομπή «Στούντιο με θέα» του ΑΝΤ1, με τη Φαίη Μαυραγάνη, εμφανίστηκε ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί του θέματος της ακρίβειας, αλλά και για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
Όπως αρχικά επεσήμανε ο κ. Σαρακιώτης: «Το ζήτημα της ακρίβειας απασχολεί την ελληνική κοινωνία περισσότερα από 2 χρόνια και δυστυχώς, βλέπουμε την Κυβέρνηση να λαμβάνει μέτρα, τα οποία κανείς δεν μπορεί να χαρακτηρίσει… αποτελεσματικά.

Δεν είναι δυνατόν το Υπουργείο Ανάπτυξης να διαφημίζει ως “μέτρο αντιμετώπισης της ακρίβειας” το… “καλάθι του νοικοκυριού”!

Αν συνομιλήσει κάποιος με έναν υπάλληλο σούπερ μάρκετ, θα του πει ότι απλά μπήκε μια ταμπέλα στο φθηνότερο προϊόν.
Δεν μειώθηκε η τιμή κάποιου αγαθού, αλλά τα σούπερ μάρκετ έβαλαν απλά τα φθηνότερα προϊόντα τους σε ένα συγκεκριμένο καλάθι.
Επί 2 χρόνια, αναφερόμαστε στο ζήτημα των ελέγχων.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός και το έχει παραδεχθεί και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Λιανός, ο οποίος αποτελεί προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη, ότι “μια υποστελεχωμένη υπηρεσία δεν μπορεί να ολοκληρώσει ελέγχους, δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της”.
Το οργανόγραμμα περιλαμβάνει 230 εργαζομένους και αυτή τη στιγμή, η Αρχή διαθέτει 55, ενώ εδώ και 2,5 χρόνια έχουν εγκριθεί προσλήψεις αλλά με ευθύνη της Κυβέρνησης, δεν έχουν υλοποιηθεί.

Η αισχροκέρδεια δεν υφίσταται λόγω της Ουκρανίας ή της Λωρίδας της Γάζας.

Τα στελέχη της Ν.Δ. έριξαν το βάρος, ψάχνοντας διαρκώς δικαιολογίες, σε εξωγενείς παράγοντες το προηγούμενο χρονικό διάστημα, σήκωσαν τα χέρια ψηλά και δεν καταπολέμησαν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα συνιστά η μελέτη της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία παρουσίασε προϊόντα πολυεθνικών εταιρειών, τα οποία πωλούνται στη χώρα μας ακόμη και 316% ακριβότερα σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη».
Μάλιστα, ο βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε την ανάγκη μείωσης των φορολογικών συντελεστών σε βασικά είδη, όπως διαρκώς προτείνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, τα τελευταία 2 χρόνια.
Όπως ανέφερε: «Διαρκώς υπογραμμίζουμε την ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης.
Τα οικονομικά του κράτους το επιτρέπουν, καθώς στην Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους επισημαίνεται ότι τα φορολογικά έσοδα ανέρχονται σε +3 δισ. ευρώ σε σχέση με το ποσό, το οποίο είχε προϋπολογιστεί.

Η Κυβέρνηση, η οποία υποτίθεται ότι θα μείωνε τους φόρους, εισπράττει πολλούς περισσότερους και υπάρχει δυνατότητα μείωσης φορολογικών συντελεστών».

Εν συνεχεία, ο κ. Σαρακιώτης απάντησε σε ερωτήματα σχετικά με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αναφέροντας: «Θα ήταν περίεργη οποιαδήποτε άλλη αποτύπωση στις δημοσκοπήσεις όταν, ειδικά το τελευταίο δίμηνο, υπερπροβάλλονται οι εσωκομματικές διαμάχες στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία.
Όταν κάθε βράδυ παρελαύνουν στελέχη, που μέχρι πρότινος ήταν ενταγμένα στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, βάλλοντας κατά του κόμματος στο οποίο ανήκαν ή κατά του Προέδρου, είναι λογικό να βγαίνει αυτή η εικόνα διάλυσης.
Κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην πραγματικότητα και είμαι βέβαιος ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία θα αποκτήσει ομοιογένεια και κοινή γραμμή, κάτι το οποίο έλειπε το προηγούμενο χρονικό διάστημα και το πληρώσαμε και δημοσκοπικά».

Ακολούθως, ο βουλευτής Φθιώτιδας υπογράμμισε ότι «δεν θα ήταν καθόλου θετική εξέλιξη αν αποχωρούσε η Έφη Αχτσιόγλου ή οποιοδήποτε άλλο στέλεχος, όπως ο Αλέξης Χαρίτσης ή ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Είναι στελέχη νέα σε ηλικία, ενώ και η εικόνα τους στην κοινωνία είναι πολύ καλή».
Καταληκτικά, ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε: «Αν οι διαφωνίες είχαν εκφραστεί 6 μήνες μετά την ανάληψη της ηγεσίας από το Στέφανο Κασσελάκη, ενδεχομένως να συμφωνούσα κι εγώ.
Όταν, όμως, εκφράζονται το ίδιο βράδυ ή την επόμενη ημέρα, που αναλαμβάνει κάποιος την ηγεσία, αυτό είναι παράλογο.
Δεν δόθηκε μια πίστωση χρόνου – ένα δίμηνο, τρίμηνο, εξάμηνο – στον νέο Πρόεδρο να δείξει τις ικανότητές του και δεν μπορώ να δεχθώ την κριτική στο πρόσωπό του από την επόμενη ημέρα των εσωκομματικών εκλογών.
Ο κύκλος των αποχωρήσεων κλείνει.
Η κοινωνία έχει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρότερα προβλήματα, όπως το φορολογικό νομοσχέδιο-λαιμητόμος, το οποίο θα συντρίψει τη μεσαία τάξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης