Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ: Ο Μητσοτάκης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής για εκλογή γραμματέα - Στη θέση για πρωτη φορά γυναίκα

ΝΔ: Ο Μητσοτάκης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής για εκλογή γραμματέα - Στη θέση για πρωτη φορά γυναίκα
Η Μ. Συρεγγέλα θα αντικαταστήσει τον νυν γραμματέα και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη
Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ σήμερα, Δευτέρα 20/11, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ειδικότερα, το απόγευμα στις 18:30 ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της του κόμματος για την εκλογή γραμματέα στη θέση του Π. Μαρινάκη.
Καθήκοντα γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ αναμένεται να αναλάβει για πρώτη φορά γυναίκα και συγκεκριμένα, η Μαρία Συρεγγέλα, πρώην υφυπουργός Εργασίας και νυν βουλευτής του Δυτικού Τομέα της Β' με μακρά κομματική διαδρομή, κατόπιν πρότασης του Κ. Μητσοτάκη.
Η κίνηση αυτή αποτελεί συνέχεια της επιλογής Μητσοτάκη στη στελέχωση της κυβέρνησης με 15 γυναίκες υπουργούς και υφυπουργούς στην κυβέρνησή του.
Η Μ. Συρεγγέλα θα αντικαταστήσει τον νυν γραμματέα και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.

Συρεγγέλα: Τεράστια προσωπική τιμή και μεγάλη ευθύνη

Η κα Συρεγγέλα σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμητική πρόταση του.
Όπως αναφέρει, "είμαι μέλος αυτής της παράταξης από τα φοιτητικά μου χρόνια. Πίστεψα στο όραμα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για καλύτερα πανεπιστήμια, υπηρέτησα την ΟΝΝΕΔ ως μια πρωτοπόρα νεολαία και ως στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας έδωσα μάχες για περισσότερη ορατότητα των γυναικείων θεμάτων, στηρίζοντας το θεσμό της οικογένειας.Έπειτα από την ιδιαίτερα τιμητική πρόταση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ ,Κυριάκου Μητσοτάκη, να είμαι η επόμενη Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής κατέθεσα την υποψηφιότητά μου στον Πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής κ. Ιωάννη Τραγάκη. Μια πρόταση που αποτελεί τεράστια προσωπική τιμή, αλλά και μεγάλη ευθύνη, ιδιαίτερα μετά την τόσο επιτυχημένη θητεία του σημερινού Γραμματέα Π.Μαρινάκη .
Η "ευρεία και ζωντανή πολιτική παράταξη" που ίδρυσε ο Κων.Καραμανλής συνεχίζει, πέντε δεκαετίες μετά, να οδηγεί τη χώρα, όχι μόνο με σταθερά βήματα στο μέλλον, αλλά μέσα από ριζοσπαστικές τομές στο κράτος, που βελτιώνουν τη ζωή του πολίτη. Κι αυτή η πορεία έχουμε καθήκον να συνεχιστεί".
συρεγγελα.JPG
Σημειώνεται ότι η Μ. Συρεγγέλα εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές που έγιναν τον Μάϊο και τον Ιούνιο του 2023, ενώ ήδη από το 2021-2023 είχε διατελέσει υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα οικογένειας. Επίσης, διετέλεσε Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι τον Ιανουάριο του 2021 και είναι αντιπρόεδρος των Γυναικών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPPWomen). Ήταν αντιπρόεδρος του ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών Θεμάτων Ισότητας) την περίοδο 2013-2015, υπήρξε αντιπρόεδρος του YEPP (Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος)το 2001 - 2005.
Υπήρξε μέλος του Ε.Γ. της ΟΝΝΕΔ, ως υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων, από το 2001 έως το 2004 και στην Κ.Ε. από το 1998 έως το 2005. Το 2007 εκλέχθηκε πρώτη στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.
Είναι απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Υπηρεσιών για Στελέχη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και διπλωματική εργασία στην Πολιτική και Στρατηγική της Νέας Δημόσιας Διοίκησης (New Public Management). Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Τουρκικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης