Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με σωματεία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ συναντήθηκε ο Κουτσούμπας: Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας

Με σωματεία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ συναντήθηκε ο Κουτσούμπας: Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας
Η συνάντηση  έγινε ενόψει της λήξης των συμβάσεων εργασίας πολλών εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στις 31/12
Με αντιπροσωπείες των σωματείων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 20/11, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, ο Κ. Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και ο Ν. Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος της ΚΕ για την Εργατική - Συνδικαλιστική Δουλειά.
Ο κ. Κουτσούμπας καλωσορίζοντας τους εργαζόμενους, σημείωσε εξαρχής πως το ΚΚΕ έκανε άμεσα δεκτό το αίτημα των σωματείων τους για συνάντηση με τα πολιτικά κόμματα, ενόψει της λήξης των συμβάσεων εργασίας πολλών εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στις 31/12. Τόνισε ότι το ζήτημα αυτό έχει αποκτήσει επείγοντα χαρακτήρα και πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από την κυβέρνηση, ώστε να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας, με σύγχρονα δικαιώματα, όπως επίσης πρέπει να προχωρήσουν οι εργασίες συντήρησης των μονάδων της ΛΑΡΚΟ για την ομαλή επαναλειτουργία της.
Ακόμη, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε πως πρέπει να επιλυθούν όλες οι εκκρεμότητες που σχετίζονται με τη ΛΑΡΚΟ και που όσο καθυστερούν δημιουργούν ανασφάλεια και ανησυχία στους εργαζόμενους, ιδίως όσο πλησιάζει το τέλος του χρόνου.
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει πάρει σαφή θέση για την ανανέωση των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων που λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου, όσο και για την πορεία απαξίωσης και εγκατάλειψης που έχουν μπει οι εγκαταστάσεις και το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης