Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέα δημοσκόπηση - σοκ από την Prorata με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 10,5% - Μάχη με ΚΚΕ για την τρίτη θέση - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 12%

Νέα δημοσκόπηση - σοκ από την Prorata με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 10,5% - Μάχη με ΚΚΕ για την τρίτη θέση - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 12%
H εικόνα της αντιπολίτευσης είναι απογοητευτική, την ώρα μάλιστα που οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση
Δεν έχει τέλος η δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ υπό την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata δίνει μάχη με το ΚΚΕ για τη τρίτη θέση, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ παγιώνεται στη δεύτερη θέση, πίσω από την κυρίαρχη Νέα Δημοκρατία.
Συνολικά η εικόνα της αντιπολίτευσης είναι απογοητευτική, την ώρα μάλιστα που οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση, κυρίως στο μέτωπο της ακρίβειας.

Πρόθεση ψήφου

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου που καταγράφει η τακτική πανελλαδική δημοσκόπησης της Prorata «Σφυγμός Νοεμβρίου» η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό πρόθεσης ψήφου 34% και ακολουθεί πολύ χαμηλότερα το ΠΑΣΟΚ με 12%, ενώ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΚΚΕ συγκεντρώνουν ποσοστά 10,5%.

Η Ελληνική Λύση συγκεντρώνει 4%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,5%, η Νίκη και οι Σπαρτιάτες από 2,5%, το ΜεΡΑ25 2%, ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται σε 15,5%.

prorata.jpeg

Κυριαρχία Μητσοτάκη παρά τη μεγάλη δυσαρέσκεια

Στο ερώτημα ποιον πολιτικό αρχηγό προτιμούν, το 33% απαντά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, 23% τον Δημήτρη Κουτσούμπα, 18% τον Νίκο Ανδρουλάκη, 15% τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, 13% τον Κυριάκο Βελόπουλο, 11% τον Στέφανο Κασσελάκη, 4% τον Δημήτρη Νατσιό και 3% τον Βασίλη Στίγκα.
Στην καταλληλόλητα για την πρωθυπουργία της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερέχει με 39, όταν Στέφανος Κασσελάκης, Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας συγκεντρώνουν ποσοστά χαμηλότερα του 6% στον σχετικό δείκτη.
Ενδεικτικό της απαξίωσης του πολιτικού συστήματος είναι το γεγονός ότι το 39% δεν εμπιστεύεται κανέναν πολιτικό αρχηγό για πρωθυπουργό της χώρας.
Η δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση ανέρχεται στο 70%.
prorata4_1.JPG

O ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ φυλλοροεί προς όλα τα κόμματα, αλλά κυρίως προς ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ, σε ποσοστό 12% και 10% αντίστοιχα

prorata2.JPG

Διχασμένοι εμφανίζονται οι ψηφοφόροι ως προς την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός νέου αριστερού κόμματος, με φόντο την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ

prorata3_1.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης