Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Κασσελάκης «καθαρίζει» τον ΣΥΡΙΖΑ - Το... κόλπο για να φύγει άμεσα η Αχτσιόγλου - Έτοιμη η νέα ΚΟ λέει ο Σταθάκης

Ο Κασσελάκης «καθαρίζει» τον ΣΥΡΙΖΑ - Το... κόλπο για να φύγει άμεσα η Αχτσιόγλου - Έτοιμη η νέα ΚΟ λέει ο Σταθάκης
Στη συζήτηση στη Βουλή -σε επίπεδo πολιτικών αρχηγών για τη Θεσσαλία και τον Έβρο- εμφανίστηκαν μόνο 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα
Αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα εμφανίζεται ο Στέφανος Κασσελάκης, εκβιάζοντας τις εξελίξεις και πιο συγκεκριμένα την αποχώρηση από το κόμμα της ομάδας της Έφη Αχτσιόγλου.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλές φορές διαμηνύσει πως οι όποιες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν άμεσα. «Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είναι να αποφασίσουν κάτι ας το αποφασίσουν τώρα. Ούτε εγώ έχω δικαίωμα να παίζω με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωνε πρόσφατα από το μικρόφωνο του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο».
Και παρ' όλο που η αποχώρηση της ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου είναι θέμα χρόνου, ο κ. Κασσελάκης επιχειρεί να… επισπεύσει τις εξελίξεις. Πως; Συγκαλώντας την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος αύριο (23/11/2023) με θέμα τη συγκρότηση άτυπου πολιτικού κέντρου. Πρόκειται για μια εξέλιξη που -σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες- αναγκάζει την κ. Αχτσιόγλου να λάβει άμεσα τις αποφάσεις της, καθώς θα πρέπει να δηλώσει εάν θα συμμετέχει ή όχι. Είναι προφανές πως... η πρώτη επιλογή συγκεντρώνει όλες τις πιθανότητες.

Η… απαξίωση στη Βουλή

Την ίδια στιγμή, οι ομάδες Αχτσιόγλου και Τσακαλώτου συνεχίζουν την απαξίωση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδo πολιτικών αρχηγών για τη Θεσσαλία και τον Έβρο εμφανίστηκαν μόνο 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκ των 48 που έχουν εκλεγεί, αν και από αυτούς θα πρέπει να εξαιρεθούν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Πέτη Πέρκα, οι οποίοι είναι ανεξάρτητοι. Από τους 46 βουλευτές που απομένουν, λοιπόν, οι επτά θεωρείται ότι ανήκουν στην ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Έφη Αχτσιόγλου, Νάσο Ηλιόπουλο, Αλέξη Χαρίτση, Δημήτρη Τζανακόπουλο, Μερόπη Τζούφη, Σία Αναγνωστοπούλου και Θεανώ Φωτίου. Από τους προαναφερθέντες μόνο η Θεανώ Φωτίου προσήλθε σήμερα στη Βουλή για τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών.
Ωστόσο, πέρα από τις προβλεπόμενες απουσίες, έλειπαν και αρκετοί άλλοι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έτοιμη η ΚΟ των ανεξάρτητων βουλευτών

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, αίσθηση προκαλεί η δήλωση του Γιώργου Σταθάκη, πως είναι θέμα ωρών η συγκρότηση νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς έχουν βρεθεί οι 10 βουλευτές. «Εκτιμώ ότι η δημιουργία νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα επιτευχθεί και ότι έχει βρεθεί ο αριθμός των 10 βουλευτών.
Ο χώρος που θέλουμε να φτιάξουμε πρέπει να έχει μία πολιτική ταυτότητα πιο διευρυμένη και να έχει μέσα μεγάλη δόση οικολογίας.
Φυσικά θέλουμε και τον κ. Κόκκαλη μαζί μας», τόνισε ο κ. Σταθάκης μιλώντας στα Παραπολιτικά Fm.
Σύμφωνα, μάλιστα, με δημοσιογραφικές πληροφορίες επικεφαλής της νέας ΚΟ θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης.

Στην τρίτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Στη νέα δημοσκόπηση της Prorata, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ «μοιράζονται» την τρίτη θέση στην πρόθεση ψήφου.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 34% και το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 12%. Όσο για το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, με ποσοστό 10,5% «μοιράζονται» την τρίτη θέση.
Αρνητικά αξιολογούν οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση τόσο την κυβέρνηση, όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, το 71% δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι με το κυβερνητικό έργο της ΝΔ.
Την ίδια ώρα, η συντριπτική πλειονότητα απαντά ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από το αντιπολιτευτικό έργο των άλλων κομμάτων. Το 93% το δηλώνουν αυτό για τον ΣΥΡΙΖΑ, το 89% για το ΠΑΣΟΚ και το 80% για το ΚΚΕ.
Την ίδια στιγμή, για το 75% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση, η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη είναι «μειονέκτημα» για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το 69% εκτιμούν ότι οι αποχωρήσεις στελεχών θα ζημιώσουν το κόμμα, ενώ το 35% πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που θα ωφεληθεί περισσότερο από τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης