Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέος χάρτης στη Βουλή - Χάος στην Αριστερά - 14 οι ανεξάρτητοι βουλευτές

Νέος χάρτης στη Βουλή - Χάος στην Αριστερά - 14 οι ανεξάρτητοι βουλευτές
Πέρα του ΣΥΡΙΖΑ, απώλειες μετρούν η Πλεύση Ελευθερίας και οι Σπαρτιάτες
Η σημερινή ανεξαρτητοποίηση των 9 βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ που έρχεται μετά από αυτές των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Πέτης Πέρκα και τα σενάρια περί δημιουργίας μιας νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας αλλάζει τον χάρτη των εδρών και τις ισορροπίες στη Βουλή.
Τις μεγαλύτερες απώλειες μετρά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μέσα σε λίγες ημέρες βλέπει την κοινοβουλευτική του δύναμη να μειώνεται από τους 47 βουλευτές - που του είχε αποφέρει το 17,83% των ψήφων που είχε λάβει στις εκλογές του Ιουνίου – σε μόλις 36.
Πρόκειται για έναν αριθμό μεγαλύτερο κατά μόλις 4 βουλευτές από τις έδρες που έχει το ΠΑΣΟΚ (32), το οποίο όπως η ΝΔ, η Ελληνική Λύση, η Νίκη αλλά και το ΚΚΕ διατηρούν αναλλοίωτη την κοινοβουλευτική τους δύναμη.

Ποιοι έχουν χάσει βουλευτές

Πέραν του ΣΥΡΙΖΑ με τις 11 χαμένες έδρες, απώλειες μετρά και η Πλεύση Ελευθερίας, η οποία αν και τον περασμένο Ιούνιο είχε εκλέξει 8 βουλευτές, σήμερα αριθμεί 6 βουλευτές.
Προβλήματα είχε αντιμετωπίσει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα των «Σπαρτιατών» καθώς από τους 12 που είχαν εκλεγεί, βρέθηκε να αριθμεί μόλις 7 ύστερα από τις ανεξαρτητοποιήσεις 5 βουλευτών.
Ωστόσο, από αυτούς τους πέντε, οι τέσσερις επέστρεψαν στο κόμμα, το οποίο πλέον αριθμεί 11 βουλευτές.
Συνεπώς, οι ανεξάρτητοι βουλευτές ανέρχονται κατόπιν και των σημερινών αποχωρήσεων βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε 14.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης