Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση Pulse: Πέρασε στη 2η θέση το ΠΑΣΟΚ με 15%, καταποντίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στο 14,5% - Σταθερά πρώτη η ΝΔ με 38%

Δημοσκόπηση Pulse: Πέρασε στη 2η θέση το ΠΑΣΟΚ με 15%, καταποντίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στο 14,5% - Σταθερά πρώτη η ΝΔ με 38%
Κυριαρχία ΝΔ...
Κυρίαρχη δημοσκοπικά παραμένει η ΝΔ σύμφωνα με τα ευρήματα της νέας δημοσκόπηση της Pulse.
Παράλληλα, δυσοίωνο προδιαγράφεται το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, που περνά στην τρίτη θέση, πίσω από το ΠΑΣΟΚ, έχοντας χάσει 2,5 μονάδες τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Ειδικότερα, η Pulse εταιρεία καταγράφει την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας, που εμφανίζεται στο 38% στην εκτίμηση ψήφου, με διαφορά 23 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ, που «γράφει» 15%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μένει στο 14,5% και το ΚΚΕ στο 10,5%.
Κέρδος μισής μονάδας καταγράφεται και για το ΜεΡΑ25, που εμφανίζεται έτσι με 3,5% στην εκτίμηση ψήφου, μαζί με τους «Σπαρτιάτες» και πάνω από τη Νίκη και την Πλεύση Ελευθερίας.
Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση της Pulse δεν κατέγραψε τις επιπτώσεις των μαζικών αποχωρήσεων του τελευταίου 48ωρου από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η συλλογή του δείγματος ολοκληρώθηκε στις 21 Νοεμβρίου.
prothessi-katanomi_1.png
Στην πρόθεση ψήφου η πολιτική παντοδυναμία της ΝΔ επιβεβαιώνεται και πάλι, με το κυβερνών κόμμα να λαμβάνει ποσοστό 33%, έναντι 13% του ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται στη δεύτερη θέση και 12,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ λαμβάνει 9%.
Στη δημοσκόπηση του Οκτωβρίου της Pulse η ΝΔ ελάμβανε 33,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στο 15% και ήταν δεύτερος, ενώ το ΠΑΣΟΚ ελάμβανε 12% και το ΚΚΕ 8,5%
2_26.png
Στο σενάριο κατανομής των αναποφάσιστων η ΝΔ λαμβάνει 38%, το ΠΑΣΟΚ 15%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14,5%, ενώ διψήφιο είναι και το ποσοστό του ΚΚΕ, στο 10,5%.
Ενδιαφέρον όμως, παρουσιάζει και η μάχη ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση από τις εκλογές του 2019, τις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις Μαϊου και Ιουνίου, αφού το 2019 η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα ήταν 23,4%, μειώθηκε σε 8,6 μονάδες τον Μάιο για να φτάσει τις 6% τον Ιουνίου και πλέον, δημοσκοπικά, το ΠΑΣΟΚ να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά μισή μονάδα.
defteri-thessi.png
Tαυτόχρονα, οι πολίτες σε ποσοστό που φτάνει το 62% πιστεύουν ότι τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις πρόσφατες αποχωρήσεις στελεχών (και χωρίς να υπολογίζονται αυτές που έγιναν σήμερα) θα πάνε λίγο ή πολύ χειρότερα.
Παράλληλα, στο σύνολο των ερωτηθέντων οι 6 στους 10 κρίνουν αρνητικά τις πρόσφατες εσωκομματικές πρωτοβουλίες του Στέφανου Κασσελάκη.
Αρνητικά, όμως, κρίνει και το 34% εκείνων που δηλώνουν ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Ιούνιο τις πρωτοβουλίες του προέδρου του κόμματος, ενώ το 80% εκείνων που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν εκ νέου ΣΥΡΙΖΑ τις κρίνει θετικά.
kaselakis-protovoulies.png
kasselakis-syriza-psifoforoi.png
syriza-xeirotera.png
Οι μεταρρυθμίσεις

Σε ό,τι αφορά την πρόταση της κυβέρνησης για τον νέο τρόπο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, το 19% απαντά ότι είναι προς σωστή κατεύθυνση και όπως πρέπει, το 40% εκτιμά ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται κάποιες διορθώσεις.
Το 30% απαντά ότι το σχέδιο είναι σε λανθασμένη κατεύθυνση, ενώ το 11% απαντά ότι δεν έχει άποψη για το ζήτημα.
1_31.png
Στο ίδιο ερώτημα πάντως, σχεδόν 1 στους 2 ελεύθερους επαγελματίες απαντά ότι οι ρυθμίσεις είναι στη λάθος κατεύθυνση, μόλις το 10% πιστεύει ότι είναι όπως πρέπει, ενώ το 36% εκτιμά ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις είναι μεν στη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται διορθώσεις.
2_27.png
Αντίστοιχα, οι δύο στους τρεις πολίτες (66%) πιστεύουν ότι η πρόταση ψηφιοποίησης της διαδικασίας μεταβίβασης ακινήτων είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και όπως πρέπει (24%) ή προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται κάποιες διορθώσεις (42%).
3_16.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης