Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έπεσαν οι μάσκες στο μόρφωμα των Σπαρτιατών – Χωρίς συνέδριο διορίζονται σε επιτροπές, ο Στίγκας με τακτικές Λαγού

Έπεσαν οι μάσκες στο μόρφωμα των Σπαρτιατών – Χωρίς συνέδριο διορίζονται σε επιτροπές, ο Στίγκας με τακτικές Λαγού
Ο Στίγκας ο Πρόεδρος των Σπαρτιατών με τον Ιωάννη Λαγό είχαν συμφωνήσει σχέδιο κοινής καθόδου στις εθνικές εκλογές, ως ενιαίος συνασπισμός στον οποίο θα συμμετείχαν τόσο οι Σπαρτιάτες όσο και η ΕΛΑΣΥΝ, κάτω από την ονομασία Κ.Υ.Μ.Α Ελληνισμού.
Φρίκη και αποτροπιασμό σε κάθε δημοκρατικά ευαισθητοποιημένο πολίτη προκαλούν τα όσα ανακοινώθηκαν πριν από μερικές ώρες από το κομματικό μόρφωμα των Σπαρτιατών, αφού όπως διαβάζουμε στον κομματικό τους ιστότοπο, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, διευθυντής κοινοβουλευτικής ομάδας, κυρίως όμως προσωρινή επιτροπή δεοντολογίας, που αποτελεί βασικό όργανο όλων των πολιτικών σχηματισμών, διορίστηκαν με εντολή αρχηγού, άνευ κομματικού συνεδρίου και χωρίς να ακολουθηθούν οι προβλεπομένες δημοκρατικές διαδικασίες που ισχύουν για όλα τα κόμματα.
Είναι φανερό ότι ο τρόπος λειτουργίας του συγκεκριμένου μορφώματος έρχεται σε ρήξη με τις θεμελιώδεις αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Την ίδια στιγμή το καταστατικό που ορίζει τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος έχει αφαιρεθεί για ευνόητους λόγους από τον κομματικό τους ιστότοπο.
Καθίσταται προφανές ότι όροι τέτοιοι όπως «δημοκρατικές διαδικασίες», «κομματικό καταστατικό», «εκλογή κομματικών οργάνων» και άλλοι παρεμφερείς, αποτελούν άγνωστες λέξεις για τον πρόεδρο του κόμματος Βασίλη Στίγκα.
Στο σημείο αυτό μάλιστα, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών ξεπέρασε ακόμα και τον πολιτικό μέντορά του, τον άνθρωπο που έμεινε γνωστός και ως φύρερ του Ελληνικού κοινοβουλίου, τον ίδιο τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νικόλαο Μιχαλολιάκο.
Ο τελευταίος είχε την προνοητικότητα να προχωράει σε ένα τυπικό κομματικό συνέδριο κάθε φορά που έπρεπε να στελεχωθούν κομματικά όργανα, αντί να διορίζει με εντολή αρχηγού άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης του.

Με όποιο δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις

Οι τελευταίες εξελίξεις βέβαια δε θα πρέπει να προκαλούν έκπληξη σε όσους γνωρίζουν πράγματα από το αμαρτωλό παρελθόν του προέδρου των Σπαρτιατών.
Προτού γίνει πρόεδρος κοινοβουλευτικού κόμματος, συνήθιζε να περνάει τον ελεύθερο χρόνο του φιλοξενώντας σε εκπομπές ορισμένους από τους πιο σκληρούς βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως οι Νίκος Μίχος και Ιωάννης Λαγός, με τους οποίους συζητούσε σε έντονα φιλικό κλίμα.
Με τον Ιωάννη Λαγό μάλιστα είχε προαναγγέλει σχέδιο κοινής καθόδου στις εθνικές εκλογές, ως ενιαίος συνασπισμός στον οποίο θα συμμετείχαν τόσο οι Σπαρτιάτες όσο και η ΕΛΑΣΥΝ, κάτω από την ονομασία Κ.Υ.Μ.Α Ελληνισμού.
stigkas_lagos.png
Ιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης