Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσακλόγλου (υφ. Εργασίας): Άστοχη η δήλωσή μου, ζητώ συγγνώμη - Δεν είχα πρόθεση να προσβάλω τους δικηγόρους

Τσακλόγλου (υφ. Εργασίας): Άστοχη η δήλωσή μου, ζητώ συγγνώμη - Δεν είχα πρόθεση να προσβάλω τους δικηγόρους
«Μια λανθασμένη έκφραση δεν πρέπει να οδηγήσει στο να αναιρέσει την ουσία της συζήτησης» τονίζει ο Υφυπουργός Εργασίας
Συγγνώμη ζήτησε ο υφυπουργός Εργασίας Παναγιώτης Τσακλόγλου αναφορικά με δήλωσή του συνέντευξή του στο Action24.
Η ανάρτησή του στο Facebook:
«Σε συνέντευξή μου σήμερα στο Action24 προχώρησα σε δήλωση η οποία ήταν άστοχη και για την οποία θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη. Σε καμία περίπτωση δεν είχα πρόθεση να προσβάλω τους δικηγόρους τους οποίους σέβομαι. Σε όλη μου τη διαδρομή πορεύομαι με βαθειά εκτίμηση προς όλες τις επαγγελματικές ομάδες. Το θέμα της φοροδιαφυγής είναι ζήτημα πρωτίστως κοινωνικής δικαιοσύνης. Μια λανθασμένη έκφραση δεν πρέπει να οδηγήσει στο να αναιρέσει την ουσία της συζήτησης».

Τι είχε προηγηθεί 

Νωρίτερα, έντονες αντιδράσεις τόσο από τον πολιτικό όσο και από το νομικό κόσμο προκάλεσε το σχόλιο του υφυπουργού Εργασίας Παναγιώτη Τσακλόγλου, κατά τη διάρκεια συζήτησης για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο στο Action24.
Ειδικότερα, ο παρουσιαστής της εκπομπής, του αντέτεινε πως «έχω φίλο που δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο και παίρνει εννιά κατοστάρικα και έχω φίλο ντελιβερά που παίρνει 1.400», ο Παναγιώτης Τσακλόγλου με ειρωνικό ύφος απάντησε «ο φίλος σας ο δικηγόρος γιατί δεν πάει να δουλέψει ντελιβεράς;».
Αμέσως μετά αποπειράθηκε να διορθώσει το σχόλιο του, τοποθετούμενος ευρύτερα για τις συνθήκες εργασίας κ.ά. και ολοκλήρωσε υποστηρίζοντας πως πρέπει να «αφήσουμε την αγορά εργασίας να δουλέψει ελεύθερα. Η αγορά εργασίας είναι η εκείνη που προσδιορίζει τον μισθό. Ο μισθός είναι ζήτημα προσφοράς και ζήτησης. Αν αυτό που μου λέτε τώρα σημαίνει ότι έχουμε περισσότερους δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες». 

Στέφανος Κασσελάκης: Ας γίνουν οι υπουργοί και υφυπουργοί το καλό παράδειγμα του μεροκάματου

Την καυστική αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη προκάλεσαν οι εν λόγω δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας.
«Οι δικηγόροι καλούνται από τον Υφυπουργό Εργασίας ''να γίνουν ντελιβεράδες, γιατί έχουμε πολλούς δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες''» αναφέρει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσθέτοντας καυστικά ότι εφόσον «έχουμε, αναλογικά, ακόμα πιο πολλούς υπουργούς και υφυπουργούς (στο πιο πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα της Ευρώπης), τους καλώ να δώσουν εκείνοι πρώτοι το καλό παράδειγμα του μεροκάματου, εφαρμόζοντας τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης