Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναγνωστοπούλου: Συγκροτείται μία Κ.Ο. με πολιτική διαφωνία - Δεν θα συγκρουστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ

Αναγνωστοπούλου: Συγκροτείται μία Κ.Ο. με πολιτική διαφωνία - Δεν θα συγκρουστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ
«Συγκροτείται μία πολιτική ομάδα με πολιτική διαφωνία. Και τον Τσίπρα και τους άλλους συντρόφους, τους σέβομαι απεριόριστα», ανέφερε η Σία Αναγνωστοπούλου
Σχετικά Άρθρα
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη νέα Κοινοβουλευτικό Ομάδα που θα συγκροτήσουν τις επόμενες ημέρες οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τη Σία Αναγνωστοπούλου να δηλώνει πως «θα έχει διακήρυξη για το πώς και για πιο λόγο συγκροτείται».
Η κα Αναγνωστοπούλου - που είναι μεταξύ των 9 βουλετών της ομάδας των «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου που προ ημερών έκλεισε την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ- μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξήγησε πως «είχαμε πολιτικές διαφωνίες και αποχωρήσαμε με μεγάλες δυσκολίες, δεν φεύγεις έτσι εύκολα».
Η βουλευτής ξεκαθάρισε ότι «δεν έχουμε κανένα σκοπό να συγκρουστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε πως «φύγαμε για να δώσουμε ένα άλλο στίγμα του κεντροαριστερού, απέναντι από τη ΝΔ».
Επανέλαβε ότι «το κύριο που με οδήγησε στην κρίση είναι το κλίμα εμφυλίου πολέμου. Με αυτό το κλίμα δεν μπορείς να λειτουργήσεις» κια σημείωσε ότι «άνθρωποι οι οποίοι προσδιορίζονται ως ομάδα Αχτσιόγλου ποτέ δεν έδωσε δικαίωμα. Ξεκίνησε όλη η ιστορία από τους αποτάκτες».
Σύμφωνα με την κα Αναγνωστοπούλου, «εδώ και ένα διάστημα υπήρχε το κλίμα ότι υπάρχουν υπονομευτές, αλλά αυτό το εμφυλιακό ήταν που με οδήγησε στην απόφαση».
Σχολίασε πως «όταν έχεις ένα τέτοιο συνταρακτικό αποτέλεσμα, τον Μάιο, μαζεύεις το κόμμα».
Σε ερώτηση για το εάν θα επιστρέψει την έδρα της και στο σχόλιο ότι ίσως οι ψηφοφόροι «παραπονεθούν» για το ότι την ψήφισαν όντας σε άλλο κόμμα, απάντησε ότι είναι «σωστό το παράπονο, μόνο που ο βουλευτής έχει την εντολή - πλαίσιο, σύμφωνα με το Σύνταγμα, έχει την ευχέρεια να ερμηνεύει αυτήν την εντολή».
Για το εάν θα αισθάνεται άβολα βλέποντας τον Αλέξη Τσίπρα στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απάντησε πως «συγκροτείται μία πολιτική ομάδα με πολιτική διαφωνία. Και τον Τσίπρα και τους άλλους συντρόφους, τους σέβομαι απεριόριστα».
«Αντί να σκοτώνεσαι μέσα, βγαίνεις προς τα έξω και λες: εγώ έχω αυτές τις αγωνίες και βγαίνω να τις συζητήσω. Πιο εύκολο να μείνεις για να μην μπεις σε περιπέτειες και πιο δύσκολο να βγεις και να παλέψεις», κατέληξε.

Η νέα Κ.Ο των 11

Στην τελική ευθεία για τη συγκρότηση της νέας Κοινοβουτικής Ομάδας έχουν μπει οι 11 βουλευτές που έχουν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Επικεφαλής, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, σύμφωνα με τον οποίο "το όνομα που θα δοθεί στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα θα έχει πολιτικό πρόσημο".
Η νέα Κ.Ο. θα αποτελείται από τους 9 της ομάδας των «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου που αποχώρησε προ ημερών από τον ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα, που είχαν ανεξαρτητοποιηθεί τις προηγούμενες ημέρες.
Υπενθυμίζεται ότι οι 9 βουλευτές της Αχτσιόγλου που ανεξαρτητοποιήθηκαν είναι οι: Αναγνωστόπουλου Σία, Αχτσιόγλου Έφη, Ζεϊμπεκ Χουσεΐν, Ηλιόπουλος Νάσος, Τζανακόπουλος Δημήτρης, Τζούφη Μερόπη, Φερχάτ Οζγκιουρ, Φωτίου Θεανώ, Χαρίτσης Αλέξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης