Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μια σωστή πρωτοβουλία - 60 με 70 βουλευτές της ΝΔ δεν θέλουν να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για ΛΟΑΤΚΙ+

Μια σωστή πρωτοβουλία - 60 με 70 βουλευτές της ΝΔ δεν θέλουν να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για ΛΟΑΤΚΙ+
Διάφορες συζητήσεις κορυφαίων υπουργικών στελεχών με βουλευτές της ΝΔ με το θέμα του συγκεκριμένου νομοσχεδίου δείχνουν η ΝΔ έχει πολλές διαρροές
Η πρόσφατη παρέμβαση Σαμαρά για μία σειρά ζητημάτων άνοιξε την όρεξη και σε άλλα στελέχη που ανήκουν στην παραδοσιακή δεξιά πτέρυγα να ορθώσουν ανάστημα και να διαφωνήσουν με το νομοσχέδιο για το πολιτικό γάμων των ομόφυλων ζευγαριών αλλά και για την τεκνοθεσία.

Το 40% των βουλευτών δεν θέλουν το νομοσχέδιο

Διάφορες συζητήσεις κορυφαίων υπουργικών στελεχών με βουλευτές της ΝΔ με το θέμα του συγκεκριμένου νομοσχεδίου δείχνουν η ΝΔ έχει πολλές διαρροές.
Κάποιοι, μάλιστα, μιλούν για έναν αριθμό βουλευτών 60-70 βουλευτών που διαφωνούν με το νομοσχέδιο.
Αν ευσταθεί αυτός ο αριθμός τότε μιλάμε για περίπου 40% της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που διαφωνούν και θα καταψηφίσουν το νομοθέτημα.
Άλλωστε, βλέπουμε και κοντινούς ανθρώπους του Κ.Μητσοτάκης, όπως π.χ ο Στέλιος Πέτσας ο οποίος αντιδρά στο νομοσχέδιο και μάλιστα δημόσια.
Δεν είναι ο μόνος.
Μαζεύτηκαν και άλλοι.

Φθορά και γκρίνια στις ευρωεκλογές

Υπό αυτές τις συνθήκες κρίνεται πολύ σημαντικό τι θα πράξει το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με το νομοσχέδιο αυτό.
Διότι αν το φέρει άμεσα, ίσως μέχρι τις ευρωεκλογές να έχει ξεχαστεί το θέμα.
Αν το φέρει του χρόνου κοντά στη μάχη των ευρωεκλογών, είναι σίγουρο ότι η ΝΔ θα έχει σημαντικές απώλειες και κυρίως από τα δεξιά της.

Το καμπανάκι Σαμαρά

Αυτό το καμπανάκι, ουσιαστικά, χτύπησε ο Αντώνης Σαμαράς, ότι η συνεχής εμμονή σε αυτή την ατζέντα επιταχύνει τις εξελίξεις στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας και ότι αυτός μόνος του δεν μπορεί να συγκρατήσει τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της παραδοσιακής βάσης της ΝΔ.
Και μπορεί τώρα να μην διαφαίνεται κάποιος που μπορεί να τους καρπωθεί πολιτικά, αλλά θα αυξήσει τη δυναμική λούμπεν κομμάτων της δεξιάς όπως η Ελληνική Λύση.

Πολιτικό θέμα οι αντιδράσεις υπουργών

Ξέχωρα, όμως, από το θέμα αυτό, όταν ένας πρωτοκλασάτος υπουργός όπως ο Μάκης Βορίδης δείχνει ότι δεν συμφωνεί με κεντρικό νομοσχέδιο, αυτό αυτομάτως είναι πολιτικό πρόβλημα για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Πόσο μάλλον, όταν υπάρχουν και άλλοι 60-70 βουλευτές που δεν συμφωνούν.
Αν ο Κ. Μητσοτάκης επιβάλει κομματική πειθαρχία θα πρέπει να παραιτήσει και τον υπουργό του και τους 60-70 βουλευτές, δηλαδή να χάσει την πλειοψηφία.
Και επειδή, αυτό δεν πρόκειται να γίνει τότε θα αναγκαστεί να αφήσει την κομματική πειθαρχία για αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο θα το ψηφίσει και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ και λογικά και τα άλλα κόμματα της Αριστεράς πλην του ΚΚΕ.
Όμως, αυτός ο δρόμος θα αυξήσει τις διαρροές προς τα δεξιά.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης