Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Απόψε η συνεδρίαση για τη νέα Κ.Ο. των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ - Η ονομασία θέμα ημερών

Χαρίτσης: Απόψε η συνεδρίαση για τη νέα Κ.Ο. των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ - Η ονομασία θέμα ημερών
H νέα ΚΟ έχει μεγάλη συνοχή και πρόθεση όλων είναι να υπερβούν τις όποιες εσωτερικές διαιρέσεις του παρελθόντος, ανέφερε ο Α. Χαρίτσης
Σχετικά Άρθρα
Απόψε στις 20:00 θα συνεδριάσουν οι 11 αποχωρήσαντες βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στο πλαίσιο της οποίας θα συτητηθεί η κατανομή των χαρτοφυλακίων.
Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3 ο ανεξάρτητος βουλευτής, Αλέξης Χαρίτσης, «θα συνεδριάσουμε σήμερα, θα ακολουθήσουμε όλες τις διαδικασίες με τρόπο σταθερό και στέρεο, ώστε η νέα ΚΟ ομάδα που θα συγκροτηθεί, να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις», χωρίς να κριθεί η ονομασία, αν και είναι θέμα ημερών.
Αναφορικά με την κατανομή των χαρτοφυλακίων, σημείωσε δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση και ότι θα συζητηθεί σήμερα.
Όπως ανέφερε ο κ. Χαρίτσης, «είμαστε μία μικρή κοινοβουλευτική ομάδα, άρα το πως θα κατανείμουμε τα χαρτοφυλάκια δεν είναι απλό ζήτημα. Αισιοδιοξώ πάντως γιατί έχουμε μία ομάδα που μπορεί να καλύψει μεγάλο θεματικό εύρος, πολλοί έχουν θητεύσει σε καίριες θέσεις ευθύνης».
Πρόσθεσε ότι η νέα ΚΟ έχει μεγάλη συνοχή και πρόθεση όλων είναι να υπερβούν τις όποιες εσωτερικές διαιρέσεις του παρελθόντος.
Όπως είπε, οι ευρωεκλογές θα είναι η πρώτη ψήφος εμπιστοσύνης από την κοινωνία.
Σχολιάζοντας την κριτική από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι η διάσπαση ήταν μία αποστασία χωρίς πολιτικό διακύβευμα, ανέφερε πως «δεν έφυγαν μόνο οι βουλευτές, αλλά εκατοντάδες στελέχη σε όλη την Ελλάδα. Ηταν μία δύσκολη απόφαση, που δεν ελήφθει ελαφρά τη καρδία, αλλά όλος αυτός ο κόσμος δεν μπορούσε να βλέπει έναν ολόκληρο πολιτικό χώρο να εκφυλίζεται το τελευταίο διάστημα».

Οι 11 βουλευτές

Οριστικοποιούνται απόψε από τους 11 αποχωρήσαντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι διαδικασίες για τη συγκρότηση νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά και την ίδρυση νέου κόμματος.
Η ομάδα των «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου που έκλεισε την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ, προχωρά στο επόμενο βήμα με τη συγκρότηση νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία θα αποτελείται από τους 9 που αποχώρησαν μαζί με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα, που επίσης έχουν ανεξαρτητοποιηθεί.
Το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι επικεφαλής θα τεθεί ο Αλέξης Χαρίτσης.
Υπενθυμίζεται ότι οι 9 βουλευτές της Αχτσιόγλου που ανεξαρτητοποιήθηκαν είναι οι: Αναγνωστόπουλου Σία, Αχτσιόγλου Έφη, Ζεϊμπεκ Χουσεΐν, Ηλιόπουλος Νάσος, Τζανακόπουλος Δημήτρης, Τζούφη Μερόπη, Φερχάτ Οζγκιουρ, Φωτίου Θεανώ, Χαρίτσης Αλέξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης