Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Να δούμε ένα συνολικό σχέδιο για το κυκλοφοριακό - Χρειάζονται δομικές παρεμβάσεις στον Κηφισό

Οικονόμου: Να δούμε ένα συνολικό σχέδιο για το κυκλοφοριακό - Χρειάζονται δομικές παρεμβάσεις στον Κηφισό
Aκατανόητη απόφαση του Βρετανού Πρωθυπουργού, αποτελεί απρέπεια, σύμφωνα με τον Γ. Οικονόμου
Το κυκλοφοριακό είναι το βασικό πρόβλημα και  ενδεχομένως να χρειάζονται διαφορετικές προσεγγίσεις, «είναι ένα συνολικό και ολιστικό σχέδιο που πρέπει να δούμε», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Οικονόμου, σύμφωνα με τον οποίο στον Κηφισό χρειάζονται δομικές παρεμβάσεις.
Ο κ. Οικονόμου σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM» εξήγησε πως στον Κηφισό χρειάζονται δομικές παρεμβάσεις, σε μια σειρά από τομείς, έργα και βελτιώσεις σε σημεία που οι λωρίδες στενεύουν.
«Οι αστυνομικοί και οι ειδικοί το αποκαλούν «φαινόμενο του μπουκαλιού», στενεύει δηλαδή σαν το λαιμό του μπουκαλιού ο δρόμος σε διάφορα σημεία, και της ανόδου και της καθόδου, και από εκεί εκκινούν τα μποτιλιαρίσματα.
Πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις, ενδεχομένως, σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση και τις ώρες της κυκλοφορίας συγκεκριμένων τύπων οχημάτων, εάν αυτό είναι εφικτό και εάν μπορεί να συμβεί αυτή και με μια σειρά από άλλα πράγματα.
Βεβαίως πρέπει να γίνουν και άλλες συζητήσεις και να υπάρξουν προβληματισμοί για ζώνες ταχείας κυκλοφορίας, ώστε να δούμε, στο πεδίο των αρμοδιοτήτων μας ο καθένας, τι πρέπει να κάνει», είπε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, ανέφερε ότι στη χθεσινή του συνάντηση με τον εκλεγμένο Περιφερειάρχη Αττικής, Ν. Χαρδαλιά, τα ζητήματα ήταν ευρύτερα όσον αφορά στις στενές σχέσεις, τις συμπληρωματικές δράσεις της Κυβέρνησης στο πεδίο αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Περιφέρειας, ενώ μεγάλο κομμάτι της συζήτησης αποτέλεσε ο Κηφισός και γενικότερα το κυκλοφοριακό της Αθήνας.
«Αυτό που αναδεικνύεται είναι ότι χρειάζεται ένα ολιστικό σχέδιο, με το χρόνο που αυτό απαιτεί για να γίνει», σημείωσε ο υπουργός και ανέφερε ότι στον Κηφισό μόνο μεταξύ 2022 και 2023, η ημερήσια αύξηση των οχημάτων που περνούν τον Κηφισό υπολογίζεται γύρω στα 20.000-30.000 οχήματα, ενώ καθημερινά γίνονται 8-10 απομακρύνσεις οχημάτων που ακινητοποιούνται.
«Ήδη αυτή η παρέμβαση που έχουμε κάνει με τους γερανούς που βρίσκονται σε δύο σημεία του Κηφισού, έχει μειώσει τον χρόνο αντίδρασης σε ό,τι αφορά την απομάκρυνση οχημάτων, όμως το ζήτημα και του Κηφισού, αλλά και του κυκλοφοριακού, χρήζει μίας συνολικής παρέμβασης», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η Τροχαία βρίσκεται σε διαρκή καταγραφή όλων των δεδομένων.

Για στάση του Βρετανού Πρωθυπουργού

«Αποτελεί απρέπεια -δίχως δεύτερη κουβέντα- που δείχνει έλλειψη σεβασμού απέναντι σε έναν Ευρωπαίο Πρωθυπουργό συμμάχου χώρας, μιας χώρας με πολύ βαθιούς δεσμούς με τη Μεγάλη Βρετανία. Νομίζω ότι ήταν ο ορισμός της πολιτικής αστοχίας. Μπορεί ο καθένας να έχει της απόψεις του σε ό,τι αφορά τα Γλυπτά, αυτό δεν είναι ζήτημα διμερές. Είναι ζήτημα οικουμενικό, παγκόσμιο.
Η επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα, από όπου εκλάπησαν, η επανένωσή τους είναι ένα ζήτημα που δεν αφορά μόνο τη χώρα μας, αλλά ακουμπά τον παγκόσμιο πολιτισμό, ανθρώπους, κοινωνίες παντού στον κόσμο, της Μεγάλης Βρετανίας συμπεριλαμβανομένης, όπως βλέπουμε από δημόσιες δηλώσεις, μετρήσεις κοινής γνώμης, από τοποθετήσεις δημοσιογράφων σε ΜΜΕ.
Ήταν μία εξαιρετικά άστοχη κίνηση και αυτό αποδεικνύεται και από τις αντιδράσεις που υπάρχουν όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παντού», σχολίασε ο κ. Οικονόμου με αφορμή την ακύρωση από την πλευρά του R.Sunak της συνάντησης με τον Κ. Μητσοτάκη.
«Μου δημιουργήθηκε η αίσθηση, από τις αντιδράσεις που είδα, ότι σοκαρίστηκε η κοινή γνώμη, το οικοσύστημα που ασχολείται, με την ακατανόητη απόφαση του Βρετανού Πρωθυπουργού», κατέληξε.

www,bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης