Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα και λύση δύο κρατών στη βάση των συνόρων του 1967

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα και λύση δύο κρατών στη βάση των συνόρων του 1967
"Απαιτούμε ο κ. Μητσοτάκης και η ελληνική κυβέρνηση, αντί να παίζουν με τις λέξεις, να στηρίξουν ενεργά και ανοιχτά την ανάγκη για άμεση κατάπαυση πυρός", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ
Την επιτακτική ανάγκη «να στηριχθούν από τη διεθνή κοινότητα οι προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα, τερματισμό της ανθρωπιστικής κρίσης, επιστροφή των ισραηλινών ομήρων και επανεκκίνηση των συνομιλιών για λύση δύο κρατών που συμβιώνουν ειρηνικά, στη βάση των συνόρων του 1967 με τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ .
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το κόμμα «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τιμά την σημερινή, καθιερωμένη από τον ΟΗΕ, Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό. Τονίζουμε την επιτακτική ανάγκη να στηριχθούν από τη διεθνή κοινότητα οι προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, για άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα, τερματισμό της ανθρωπιστικής κρίσης, επιστροφή των ισραηλινών ομήρων, και επανεκκίνηση των συνομιλιών για λύση δύο κρατών που συμβιώνουν ειρηνικά, στη βάση των συνόρων του 1967 με τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους.
Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό που εδώ και δεκαετίες δοκιμάζεται από την ισραηλινή κατοχή και τους παράνομους εποικισμούς. Οι απόλυτα καταδικαστέες τρομοκρατικές επιθέσεις και απαγωγές της Χαμάς εις βάρος αμάχων, δεν μπορούν να αμαυρώσουν τον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού και της Παλαιστινιακής Αρχής για ελευθερία και τη δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου και δημοκρατικού κράτους. Ο δε φαύλος κύκλος βίας στον οποίο βυθίζουν την περιοχή οι ισραηλινές επιχειρήσεις, με τον θάνατο χιλιάδων αμάχων, οδηγεί σε όλο και μεγαλύτερη ανασφάλεια και τον ισραηλινό λαό. Στο πλαίσιο αυτό εκφράζουμε τη στήριξή μας στους αγώνες των δημοκρατικών, προοδευτικών, αριστερών ισραηλινών δυνάμεων για τερματισμό του πολέμου και της κατοχής».
«Απαιτούμε ο κ. Μητσοτάκης και η ελληνική κυβέρνηση, αντί να παίζουν με τις λέξεις, να στηρίξουν ενεργά και ανοιχτά την ανάγκη για άμεση κατάπαυση πυρός, θέση που εδώ και καιρό εκφράζουν άλλες ευρωπαικές χώρες όπως η Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης