Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημητροκάλλης: Ο Μητσοτάκης διέσυρε την Ελλάδα - Εθνική υπόθεση η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Δημητροκάλλης: Ο Μητσοτάκης διέσυρε την Ελλάδα - Εθνική υπόθεση η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα
Ο κ. Δημητροκάλλης κατήγγειλε από το Βήμα της Βουλής την απαράδεκτη απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού Σούνακ να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος
«Διπλωματική ήττα που απορρέει από την αλαζονεία και την αντίληψη πολιτικής υπεροχής της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη» - «Το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα πρέπει να ενώνει όλους τους Έλληνες» δήλωσε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ»
Ο κ. Δημητροκάλλης αρχικά κατήγγειλε και από το Βήμα της Βουλής την απαράδεκτη απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού Σούνακ να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος. «Εμείς ως “Σπαρτιάτες” πραγματικά συμπαραστεκόμαστε στο δράμα που βιώνει ο Πρωθυπουργός τις τελευταίες ημέρες.
Από την άλλη ως έμπειρος πολιτικός όφειλε να γνωρίζει ότι ο κυβερνήτης της πέμπτης πιο ισχυρής οικονομίας του κόσμου δεν υπήρχε περίπτωση να ανεχτεί τα κακόγουστα σόου, τις τζάμπα μαγκιές και τους κουτσαβακισμούς, στα οποία μας έχει συνηθίσει την τελευταία πενταετία ο Πρωθυπουργός» ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την τοποθέτησή του.
Εν συνεχεία ο κ. Δημητροκάλλης κατήγγειλε την προσπάθεια των ΜΜΕ που επιχειρούν να παρουσιάσουν ως “τεράστια επιτυχία” την συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης της Μεγάλης Βρετανίας. «Αν ο αρχηγός ξένου κράτους ερχόταν στη χώρα μας, έχοντας προγραμματίσει συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και αντί αυτού τελικά κατέληγε να συναντηθεί με τον κ. Κασσελάκη, είναι βέβαιο πως δεν θα δικαιούταν να επιστρέψει στη χώρα του, πανηγυρίζοντας και θριαμβολογώντας. Είναι βέβαιο πως όλο αυτό που έχει συμβεί, έχει δημιουργήσει μεγάλο θέμα στη χώρα μας για την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό» ανέφερε μεταξύ άλλων.
Κλείνοντας, ο βουλευτής Α' Ανατολικής Αττικής τόνισε πως η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι εθνική υπόθεση την οποία, δυστυχώς, η Νέα Δημοκρατία τη χρησιμοποιεί για κομματικά οφέλη. «Αλήθεια, τι έχουν να μας πουν τα κυβερνητικά στελέχη για τη δήθεν διαπραγμάτευση για τα Γλυπτά; Μάλιστα, από την αρχή της χρονιάς διέρρεαν πως η διαπραγμάτευση πάει καλά, ενώ το Σαββατοκύριακο υπήρχαν δημοσιεύματα από το φιλοκυβερνητικό Τύπο ότι επίκειται συμφωνία με κορμό τον δανεισμό και τελικά καταλήξαμε να "τρώει πόρτα" ο κ. Μητσοτάκης και να διασύρεται η χώρα μας στον διεθνή Τύπο» αναρωτήθηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης