Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πυρά Κασσελάκη σε Ομπρέλα - Αχτσιόγλου: Δεν σεβάστηκαν τον κώδικα Δεοντολογίας - Δεν θα τους το συγχωρέσει ο λαός

Πυρά Κασσελάκη σε Ομπρέλα - Αχτσιόγλου: Δεν σεβάστηκαν τον κώδικα Δεοντολογίας - Δεν θα τους το συγχωρέσει ο λαός
«Σταδιακά υπήρξε αποσύνδεση ΣΥΡΙΖΑ-κοινωνίας» υποστηρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης
Με τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του εκλιπόντος Βασίλη Βασιλικού ξεκίνησε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, στην οποία τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης.
«Μπορεί σήμερα να βλέπετε λιγότερους βουλευτές και να σας φαίνεται λίγο πρωτόγνωρο. Χάσαμε το 68% της κοινοβουλευτικής μας δύναμης μέσα σε 9 χρόνια. Σταδιακά υπήρξε αποσύνδεση ΣΥΡΙΖΑ-κοινωνίας» σημείωσε στο άνοιγμά του ο κ. Κασσελάκης σε απολογιστικό τόνο.
«Αυτή είναι η πραγματικότητα που καλούμαστε να αναστρέψουμε. Η ηθική μας κοινοβουλευτική παρουσία είναι και θα είναι 47 βουλευτές, γιατί αυτό επέλεξε ο ελληνικός λαός. Μερικοί δεν σεβάστηκαν τον κώδικα Δεοντολογίας που υπέγραψαν» επεσήμανε εν συνεχεία, ρίχνοντας ευθείες βολές στους αποχωρήσαντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
«Αυτά τα γνωρίζει καλά ο κόσμος και δεν πρόκειται να τους τα συγχωρήσει» τόνισε με νόημα.
«Είμαστε η Αριστερά της ευθύνης. Η πατριωτική, η σύγχρονη Αριστερά. Αυτή που μπορεί να νοικοκυρέψει την χώρα. Είμαστε συρρικνωμένοι αλλά και πιο ενωμένοι από ποτέ» υποστήριξε, σε μία απόπειρα να σκιαγραφήσει ιδεολογικά τον «εναπομείναντα» ΣΥΡΙΖΑ.

«Με καθυστέρηση οι εξαγγελίες για επιστολική ψήφο»

«Έστω και με καθυστέρηση, ακούσαμε την ανακοίνωση του πρωθυπουργού στο υπουργικό για την καθιέρωση της επιστολής ψήφου στις ευρωεκλογές», σημείωσε ο πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας τη νομοθετική πρωτοβουλία που είχε πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν.
«Η σημερινή εξαγγελία δεν πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο επικοινωνιακής εκμετάλλευσης. Απαιτεί απαντήσεις για πιθανά συνταγματικά κωλύματα, για τη διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου, καθώς και ασφαλιστικές δικλίδες που θα προστατεύσουν από ενδεχόμενη νόθευση το εκλογικό αποτέλεσμα και θα εξασφαλίσουν την αξιοπιστία της διαδικασίας» συμπλήρωσε.

Το αντικείμενο της εν λόγω συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο τα νομοσχέδια που θα φέρει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, όσο και η στάση του κόμματος για τον προϋπολογισμό του 2024.
Η συνεδρίαση στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής ξεκίνησε με ομιλία του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη, μία μέρα μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και την απρόσμενη αποχώρηση Κασσελάκη που προκάλεσε πληθώρα αρνητικών σχολίων στην Κουμουνδούρου.
Σημειώνεται ότι η σχετική συνεδρίαση είναι η πρώτη μετά την αποχώρηση και ανεξαρτητοποίηση των 11 βουλευτών που πρόσκεινται στην Ομπρέλα και στην ομάδα Αχτσιόγλου-Ηλιόπουλου, αλλά και τις αντίστοιχες αποχωρήσεις μελών και στελεχών από τις οργανώσεις βάσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης