Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μενδώνη (Υπ. Πολιτισμού): Τεράστιο το δώρο του Sunak - Δεν διαπραγματευόμαστε τον δανεισμό των Μαρμάρων

Μενδώνη (Υπ. Πολιτισμού): Τεράστιο το δώρο του Sunak - Δεν διαπραγματευόμαστε τον δανεισμό των Μαρμάρων
Συνέντευξη της Υπουργού Πολιτισμού με αφορμή την πρόσφατη ελληνοβρετανική κρίση
Την απάντηση στον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας δίνει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία επισημαίνει σε συνέντευξή της στο Action24, ότι ο Rishi Sunak με την στάση του έκανε ένα τεράστιο «δώρο» στη Ελλάδα.
«Μας έκανε ένα τεράστιο δώρο διότι αυτή η συμπεριφορά ήταν η αφορμή όλα τα μέσα, σε όλο τον κόσμο, να ασχοληθούν με το ελληνικό αίτημα», υπογράμμισε η υπουργός.
Σημειώνεται ότι στην ίδια ακριβώς γραμμή κινήθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Νωρίτερα, μιλώντας στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανέφερε ότι με την απόφαση του Rishi Sunak να ακυρώσει την συνάντηση μαζί του, «το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, απέκτησε μεγαλύτερη δημοσιότητα στην παγκόσμια κοινή γνώμη».

Καμία διαπραγμάτευση για δανεισμό

Την ίδια στιγμή, η Υπουργός Πολιτισμού ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται σε καμία περίπτωση τον δανεισμό των μαρμάρων, μένοντας πιστή στην πάγια ελληνική θέση, ότι τα Γλυπτά ανήκουν στη χώρα μας και έχουν κλαπεί από τον λόρδο Elgin.
«Δεν μιλάμε σε καμία περίπτωση για δάνειο. Εμείς μπορούμε να δανείσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Παρθενώνας είναι ακρωτηριασμένος

Τέλος στάθηκε στην αναγκαιότητα ο Παρθενώνας που έχει ακρωτηριαστεί, να αποκτήσει τα κομμάτια που του εκλάπησαν, σχολιάζοντας: «Δεν τα θέλουμε εμείς, τα ζητά το ίδιο το μνημείο. Το βλέπουμε το μνημείο, εγώ το βλέπω μπροστά μου αυτή τη στιγμή. Είναι ακρωτηριασμένο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης