Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημητροκάλλης: H Νέα Δημοκρατία με τα πολύχρωμα τιμολόγια περιπλέκει τις διαδικασίες στο ρεύμα

Δημητροκάλλης: H Νέα Δημοκρατία με τα πολύχρωμα τιμολόγια περιπλέκει τις διαδικασίες στο ρεύμα
Ο Γ. Δημητροκάλλης κατηγόρησε  την κυβέρνηση πως αντί να απλοποιεί τις διαδικασίες στο ηλεκτρικό ρεύμα, τις περιπλέκει ακόμα περισσότερο
«H Νέα Δημοκρατία με τα πολύχρωμα τιμολόγια περιπλέκει τις διαδικασίες στο ρεύμα», σύμφωνα με τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», Γ. Δημητροκάλλη.
Ο κ. Δημητροκάλλης στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, σχετικά με την υποχρέωση δημοσιοποίησης οικονομικών μεγεθών ορισμένων εταιρειών και κάποιων άλλων συμπληρωματικών διατάξεων, όπως η θέσπιση του ειδικού τιμολογίου για το ρεύμα από την 1η του Γενάρη, είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση πως αντί να απλοποιεί τις διαδικασίες στο ηλεκτρικό ρεύμα, τις περιπλέκει ακόμα περισσότερο.
«Πλέον ο καταναλωτής θα πρέπει είναι σε θέση τις πρώτες ημέρες κάθε μήνα να κάνει έρευνα για να δει ποια τιμή ποιου παρόχου τον συμφέρει για το υπόλοιπο του μήνα και να αλλάζει συμβόλαιο κατάλληλα, επιπλέον θα έχουμε πολύχρωμα τιμολόγια για ανεξήγητο λόγο. Κύριε Υπουργέ, πιστεύετε ακόμα ότι και το 50% του ελληνικού λαού που ξέρει να χειρίζεται τις τεχνολογίες δεν έχει με τι να ασχοληθεί στη ζωή του από το να παρακολουθεί τις τιμές που θα του προσφέρει ένα καρτέλ από ολιγάρχες και funds σε ένα χρηματιστήριο – «καφενείο» που θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει να συντηρεί η Κυβέρνησή σας;» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο ειδικός αγορητής των «Σπαρτιατών», Ιωάννης Δημητροκάλλης, είχε κάνει λόγο για «υποκριτική» στάση της κυβέρνησης αναφορικά με την βούλησή της να φορολογήσει εταιρείες και συμφέροντα που «την ανέβασαν και τη συντηρούν».
Για τη θέσπιση του ειδικού τιμολογίου ρεύματος, ο βουλευτής είχε παρατηρήσει ότι δεν αρκεί να ανακοινώνουν οι εταιρείες τις τιμές, αν πρόκειται να μένουν στο απυρόβλητο για την κερδοσκοπική τιμολόγηση. Όπως μάλιστα, είχε επισημάνει, όλοι γνωρίζουν ότι «εννέα παίκτες κατέχουν το 97,33% της αγοράς» και άρα «μιλάμε για ένα ολιγοπωλιακό καρτέλ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης