Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δήλωση – βόμβα: Μία εβδομάδα πριν τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 30%, μετά… ήλθε τριπλό χτύπημα Κατρούγκαλου, Τσακαλώτου, Φίλη

Δήλωση – βόμβα: Μία εβδομάδα πριν τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 30%, μετά… ήλθε τριπλό χτύπημα Κατρούγκαλου, Τσακαλώτου, Φίλη
Λειτουργούσε 5η φάλαγγα στον ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά;
Αίσθηση προκαλούν τα λεγόμενα του γνωστού δημοσιογράφου και διευθυντή της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ Μανώλη Κοττάκη.
Μιλώντας στο Kontra Channel, ο κ. Κοττάκης επικαλούμενος στοιχεία, εμφανίζεται πεπεισμένος ότι η εκλογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ έγινε σχεδίου.
Σύμφωνα με τον γνωστό δημοσιογράφο, υπήρχαν δημοσκοπήσεις που έδιναν στον ΣΥΡΙΖΑ 30% αλλά μετά υπήρξε εσκεμμένη διχογνωμία που έπληξε το κόμμα.

Ο κ. Κοττάκης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Οι δημοσκόποι έλεγαν στην αρχή της εβδομάδας πριν τις εκλογές πως ο ΣΥΡΙΖΑ πλησίαζε το 30%.
Την Παρασκευή, την επομένη του χτυπήματος του κ. Κατρούγκαλου, μίλησα με δημοσκόπους καθώς και με κυβερνητικές πηγές που μου είπαν πως “πάμε για 38% τουλάχιστον και ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει σημάδια κατάρρευσης αλλά δεν μπορούμε να πούμε πόσο”.
Αυτό που εξέπεμψε το κόμμα αυτό στο πρώτο γύρο των εκλογών, ήταν μια εσκεμμένη διχογνωμία.
Κυβέρνηση νικητών έλεγε ο Τσίπρας.
Kυβέρνηση ηττημένων έλεγε ο Τσακαλώτος.
Μια διαφορά στο Αιγαίο έλεγε ο Τσίπρας.
Πέντε στο Αιγαίο έλεγε ο Νίκος Φίλης.
Μείωση της φορολογίας στους ελεύθερους επαγγελματίες, έλεγε ο Τσίπρας.
Αύξηση των εισφορών έλεγε ο Κατρούγκαλος.
Ε, με αυτά ο κόσμος προφανώς σηκώθηκε και έφυγε και πολύ καλά έκανε και έφυγε.»
Αιχμές Τσίπρα για τους 11

Εν τω μεταξύ μήνυμα από την Ιταλία με πολλαπλούς αποδέκτες αριστερού προσήμου στην Ελλάδα απέστειλε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
«Το θετικό για τις πολλαπλές μορφές της Αριστεράς και των προοδευτικών κομμάτων στη γειτονική Ιταλία είναι ότι τουλάχιστον ασχολούνται περισσότερο με τη Meloni, παρά με το να ανταλλάσσουν φίλια πυρά» είπε.
Συζητάνε μεταξύ τους και βρίσκονται μαζί στις ίδιες διαδηλώσεις» σχολίασε με νόημα, υπενθυμίζοντας παράλληλα πως η «μια νέα πληθυντική ταυτότητα για την ευρωπαϊκή αριστερά» διαμορφώθηκε στη Γένοβα και τη Φλωρεντία, απαντώντας ως προς το περιεχόμενο του όρου που έχουν επιλέξει τα στελέχη της «Νέας Αριστεράς».
Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας πριν από την ανακοίνωση του ονόματος της Νέα Αριστεράς είχε επισημάνει τη ζημιά που προκαλεί «η πολυδιάσπαση» των προοδευτικών δυνάμεων.
«Η πολυδιάσπαση και ο πολυκερματισμός των προοδευτικών δυνάμεων ανοίγουν τον δρόμο για την εδραίωση των συντηρητικών δυνάμεων στη διακυβέρνηση, αλλά και για την εδραίωση της ηγεμονίας των ιδεών της Ακροδεξιάς στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.
Οι μάχες που έχουμε μπροστά μας δεν είναι μόνο εκλογικές αλλά πολιτικές και ιδεολογικές.
Και θα είναι ολοένα και πιο δύσκολες, όσο δεν κατανοούμε ότι ο εχθρός δεν βρίσκεται εντός των τειχών».

Η ανάρτηση

 Πιο αναλυτικά, όπως έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας, Το θετικό για τις πολλαπλές μορφές της αριστεράς και των προοδευτικών κομμάτων στη γειτονική Ιταλία, είναι ότι τουλάχιστον ασχολούνται περισσότερο με τη Meloni, παρά με το να ανταλλάσσουν φίλια πυρά. Συζητάνε μεταξύ τους και βρίσκονται μαζί στις ίδιες διαδηλώσεις. Και κυρίως ότι ο εκλογικός τους νόμος τους προσανατολίζει να εργάζονται με ορίζοντα έναν μελλοντικό εκλογικό συνασπισμό που θα έχει στόχο να ανατρέψει τη Δεξιά από τη διακυβέρνηση. Μαζί τους είχα την ευκαιρία να συζητήσω για όλα αυτά αλλά και για τα μεγάλα διακυβεύματα της εποχής μας που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα των ευρωπαίων πολιτών. Την κλιματική κρίση και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Την κοινωνική δικαιοσύνη και την καταπολέμηση των ανισοτήτων.
Την προάσπιση του κράτους δικαίου. Τις προκλήσεις για τους νέους και το μείζον θέμα του στεγαστικού. Τη στήριξη της δημόσιας υγείας και παιδείας.
Την αντιμετώπιση του ρατσισμού και την προώθηση μιας δίκαιης ευρωπαϊκής συμφωνίας μετανάστευσης και ασύλου, ώστε να μην έχουμε ξανά τραγωδίες όπως της Πύλου και της Lampedouza, που ντροπιάζουν τους λαούς .
μας.
Την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα.
Την ειρήνη στη βάση του διεθνούς δικαίου στην Ουκρανία.
Η παραγωγή πολιτικής σκέψης αλλά και εναλλακτικής πρότασης πάνω στα μεγάλα διακυβεύματα της εποχής μας, είναι αυτή που μπορεί να δώσει ξανά την ελπίδα -για να θυμηθώ και τον Gramsi- για μια νέα ηγεμονία των προοδευτικών ιδεών, απέναντι στη σημερινή κυριαρχία της δεξιάς».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης