Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κυβέρνηση διακόπτει τα πρωταθλήματα για το 2023, θα ξεκινήσουν με νέες προϋποθέσεις το 2024 – Το παρασκήνιο στο ΒΝ

Η κυβέρνηση διακόπτει τα πρωταθλήματα για το 2023, θα ξεκινήσουν με νέες προϋποθέσεις το 2024 – Το παρασκήνιο στο ΒΝ
Το νόμο Κοντονή θα ενεργοποιήσει η κυβέρνηση
Σχετικά Άρθρα
Κρίσιμη κυβερνητική σύσκεψη θα γίνει εντός του Σαβββάτου 9/12 στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα παραστούν ο Πρωθυπουργός, οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Οικονόμου, Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης ενώ στην σύσκεψη θα είναι και οι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού Άκης Σκέρτσος, Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος.

Κύρια εισήγηση η διακοπή πρωταθλήματος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ως κύρια εισήγηση από τους αξιωματούχους αλλά και την ομοσπονδία των αστυνομικών, να διακόψει τα πρωταθλήματα στα ομαδικά αθλήματα μέχρι το τέλος του 2023.
Και την επανεκκίνησή τους το 2024 με προϋποθέσεις που θα συζητηθούν σήμερα.
Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ενεργοποιήσει το νόμο Κοντονή του 2015 και να ζωντανέψει τις σκληρές και διακριτές διατάξεις για ταυτοπροσωπία εισιτηρίων-οπαδών, ηλεκτρονικά εισιτήρια και κάρτα φιλάθλου.

Μία λέσχη πλέον

Επίσης, σκοπεύει να καταργήσει τους συνδέσμους δίνοντας το δικαίωμα μόνο σε μία λέσχη για κάθε ομάδα η οποία θα είναι πλήρως ελεγχόμενη από τον αθλητικό σύλλογο και θα έχει ευθύνη επ’ αυτής.
Την διάταξη αυτή την έχει ο Γιάννης Βρούτσης στο συρτάρι του και θα την παρουσιάσει στην σημερινή έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη.
Είναι σίγουρο ότι με αυτή τη διάταξη θα στριμωχτούν και οι ομάδες και οι λέσχες που «στους κύκλους τους» αναπαράγονται οι στρατιές χούλιγκαν όπως αυτοί που έδρασαν στο Πανθεσσαλικό και στο γήπεδο του Ρέντη.
Οι ομάδες πλέον θα είναι πλήρως υπόλογες.

Απαγόρευση εισόδου σε απλούς κατηγορούμενους

Στο οπλοστάσιο της η κυβέρνηση διαθέτει και άλλα μέτρα τα οποία μπορεί να μην αφήνει την είσοδο στους αθλητικούς χώρους ακόμα και άτομα που έχουν κατηγορηθεί και δεν έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα για παραβίαση του νόμου για την αθλητική βία.
Και αυτό διότι αποδείχθηκε ότι στο γήπεδο του Ρέντη όπου τραυματίστηκε ο άτυχος αστυνομικός, υπήρξαν πρόσωπα με μαύρο ποινικό μητρώο για αδικήματα του νόμου αθλητικής βίας.

Έμφαση στη πρόληψη

Ωστόσο, θα πρέπει να πούμε ότι η κυβέρνηση θέλει να δώσει πολύ έμφαση από εδώ και πέρα και στον τομέα της πρόληψης.
Κυβερνητικές πηγές που μίλησε το ΒΝ λέγανε ότι υπάρχουν ευθύνες και στην ΕΛ.ΑΣ για τον πλημμελή έλεγχο των φιλάθλων στα γήπεδα.
Πως είναι δυνατόν να περνάνε στις θύρες, εκρηκτικοί μηχανισμοί ρήξης φωτοβολίδων;
Μία άλλη πηγή έλεγε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει θύρα των οργανωμένων που να ανοίγει και να κλείνει π.χ σε ματς των εθνικών ομάδων όποτε το θέλουν οι οργανωμένοι οπαδοί.

Σωτήρης Πίκουλας
sotirispikoulas@gmail.com
www. bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης