Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γλαβίνας: Στο ίδιο έργο θεατές, αποτυχία της κυβέρνησης να βάλει τέλος στην οπαδική βία

Γλαβίνας: Στο ίδιο έργο θεατές, αποτυχία της κυβέρνησης να βάλει τέλος στην οπαδική βία
"Καμία ανοχή, πολύ σκληρά μέτρα και καλλιέργεια σωστής παιδείας και ευγενούς άμιλλας στον Αθλητισμό στις νεότερες γενιές",  είπε ο Θ. Γλαβίνας
«Η Κυβέρνηση έχει αποτύχει, καθώς είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, με τη βία να είναι διάχυτη σε όλο το φάσμα της κοινωνίας μας. Η δολοφονία του Άλκη Καμπανού θα μπορούσε να είναι ορόσημο αλλαγής, αλλά βλέπουμε ότι τα επεισόδια συνεχίζονται. Επομένως, το αυστηροποιημένο πλαίσιο που υπάρχει, φαίνεται πως δεν αρκεί», τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Θ. Γλαβίνας, με αφορμή το νέο περιστατικό αθλητικής βίας στου Ρέντη.
Ο κ. Γλαβίνας μιλώντας στην ΕΡΤ, αφού ευχήθηκε ο τραυματίας αστυνομικός να ξεπεράσει τον κίνδυνο, έκανε λόγο για ανάγκη διάλυσης του «πυρήνα του οργανωμένου εγκλήματος το οποίο, υπό τη σκέπη μίας ομάδας και μίας υποτιθέμενης αγάπης για αυτήν, εξελίσσεται σε κάτι πολύ δυσάρεστο για την ελληνική κοινωνία».
Όπως ανέφερε «η άποψή μας είναι ότι πρέπει οι ανακρίσεις να πάνε πολύ βαθιά, να πιαστούν τα μεγάλα κεφάλια που όπως φαίνεται διευθύνουν όλες αυτές τις οργανώσεις και οι ομάδες να συμβάλουν σε αυτό με καθοριστικό τρόπο. Καμία ανοχή, πολύ σκληρά μέτρα και καλλιέργεια σωστής παιδείας και ευγενούς άμιλλας στον Αθλητισμό στις νεότερες γενιές. Είναι διαφορετικά πια τα αίτια της βίας και δεν σχετίζονται με τη διεξαγωγή ή την έκβαση αθλητικών αγώνων. Πρέπει να κόψουμε αυτόν τον ομφάλιο λώρο».
Πρότεινε, παράλληλα, όλα αυτά «να συζητηθούν με διακομματικό τρόπο, ίσως με μία επιτροπή στη Βουλή που πολλές φορές θεωρούμε ότι έχει τυπικό χαρακτήρα, ωστόσο μπορεί να αποτελέσει μία λύση».

Για το φορολογικό

Σχολιάζοντας το φορολογικό νομοσχέδιο, υπογράμμισε ότι «παρά τα αλλαγές του, παραμένει άδικο στον πυρήνα του και συνιστά μία παραδοχή της Κυβέρνησης ότι 4,5 χρόνια που κυβερνά δεν έκανε τίποτα για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
«Εμείς τα όποια θετικά μέτρα τα ψηφίσαμε, όμως υπάρχει ένας πυρήνας διατάξεων που βάζουν στον ίδιο κουβά όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους χαρακτηρίζουν φοροδιαφεύγοντες. Μπήκε το τεκμαρτό, ένα αναχρονιστικό μέτρο που ισχύει πια σε ελάχιστες χώρες, αντί να ενισχύσουμε την κουλτούρα φορολογικής συνείδησης ώστε όλοι να ζητάμε και να κόβουμε αποδείξεις. Δεν αξιοποίησαν τα διδάγματα της κρίσης.
Κανείς δεν μίλησε για μαγικές λύσεις. Αλλά αυτό που πάει να κάνει η Κυβέρνηση είναι μία εύκολη λύση η οποία, δυστυχώς, θα βγάλει πολλούς έξω από τα επαγγέλματά τους», όπως είπε.
Ακόμη, ο κ. Γλαβίνας εκτίμησε ότι τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ιδιαίτερα σε λαϊκές γειτονιές και περιοχές, «θα δέχονται πολύ σκληρά παράπονα για αυτές τις ρυθμίσεις και πάρα πολλοί θα κλείσουν τις επιχειρήσεις και τα γραφεία τους. Και το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο στις περιοχές εκτός της Αθήνας, στην επαρχία και την περιφέρεια, όπου εκεί οι μικρές επιχειρήσεις δεν έχουν τις δυνατότητες να βγάζουν ίσα βάρκα-ίσα νερά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης