Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πονοκέφαλος για κυβέρνηση - Μετά τον Μαρινάκη, Αλαφούζος και Γιαννακόπουλος κατά του λουκέτου στα γήπεδα: Ντροπή

Πονοκέφαλος για κυβέρνηση  -  Μετά τον Μαρινάκη,  Αλαφούζος και Γιαννακόπουλος κατά του λουκέτου στα γήπεδα: Ντροπή
Κατά μίας πιθανής απόφασης για κλείσιμο των γηπέδων λόγω οπαδικής βίας, τάσσεται ο Γιάννης Αλαφούζος - Προβληματισμός στην κυβέρνηση για τον ποδοσφαιρικό...πόλεμο με τους επιχειρηματίες
Σχετικά Άρθρα
Έντονο προβληματισμό προκαλεί στην κυβέρνηση το ενδεχόμενο να ανοίξει πολεμικό μέτωπο με ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες του τόπου, που είναι ταυτόχρονα ιδιοκτήτες Ποδοσφαιρικών Ανώνυμων Εταιρειών (ΠΑΕ).
Εφοπλιστές και επιχειρηματίες, που έχουν στα χέρια τους την τύχη δημοφιλών ποδοσφαιρικών ομάδων, πλήττονται από μία πιθανή απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τα γήπεδα και ήδη αντιδρούν έντονα.
Πλήττονται δε και από το άλλο σενάριο, που είναι στο τραπέζι, να διεξάγονται για ένα διάστημα, αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, καθώς και σε αυτό το ενδεχόμενο θα υπάρχει απώλεια εσόδων.

Αλαφούζος: Ντροπή

Ο Γιάννης Αλαφούζος σχολίασε με αιχμηρό τρόπο
τα σενάρια για κλείσιμο των γηπέδων των ελληνικών ομάδων και ανέφερε χαρακτηριστικά την λέξη ντροπή.
O Γιάννης Αλαφούζος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο X σχολίασε την ενημέρωση της UEFA για το ενδεχόμενο να διεξαχθούν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια χωρίς θεατές, με τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να γράφει την λέξη «ντροπή».
Το mail της UEFA

Την λέξη «ντροπή» στην ανάρτηση του προέδρου του Παναθηναϊκού, συνοδεύει ένα screenshot από το κινητό του, στο οποίο υπήρχε μία επιστολή.
Αυτή ενημέρωνε τον παραλήπτη πως υπάρχει ενδεχόμενο το παιχνίδι της ομάδας του να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, μετά από κυβερνητική απόφαση.
Όπως έγινε αργότερα γνωστό, το mail αυτό είχε αποστολέα την ίδια την UEFA και παραλήπτες Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ που θα αγωνιστούν την Πέμπτη (14/12/2023) στην χώρα μας, δηλαδή την Μακάμπι Χάιφα, την Μπάτσκα Τούπολα και την Ελσίνκι, αντίστοιχα.
Με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή» με την UEFA, ώστε μέσα από συνεργασία να ληφθούν τα μέτρα για την οπαδική βία.
Να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ενημέρωσε και τις τρεις ξένες ομάδας που αγωνίζονται εναντίον των ελληνικών στις 14/12.

Στην επιστολή της UEFA αναφέρονται τα εξής:

«Καθώς οι ομάδες σας παίζουν στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα, θα ήθελα να σας ενημερώσω για ένα πιθανό ζήτημα.
Ίσως έχετε δει στις ειδήσεις, ότι έγιναν σοβαρά επεισόδια με χούλιγκαν σε αγώνα βόλεϊ και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά
Ως αποτέλεσμα, αντιλαμβανόμαστε ότι η ελληνική κυβέρνηση σκέφτεται να διατάξει όλα τα παιχνίδια στην Ελλάδα να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.
Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αν θα εφαρμόσουν αυτό το μέτρο και στα διεθνή παιχνίδια.
Θα έχουμε καθαρή εικόνα για το θέμα αύριο (11/12) και θα σας ενημερώσουμε σχετικά».

Δ. Γιαννακόπουλος (ΚΑΕ Παναθηναϊκός): Δεν θα εναρμονιστούμε με μέτρα που θα τιμωρήσουν εμάς για καμώματα άλλων

Για την πιθανή τιμωρία των ομάδων λόγω οπαδικής βίας τοποθετήθηκε ο φαρμακοβιομήχανος και ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος.
Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολίασε το ενδεχόμενο τιμωρίας των γηπέδων με τα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση 11/12.
«Εμείς σαν Παναθηναϊκός έχουμε φτιάξει στο ΟΑΚΑ μια οικογενειακή ατμόσφαιρα που τη ζηλεύει όλη η Ευρώπη και έρχονται παιδάκια και περνάνε ωραία.
Όλοι ανεξαιρέτως σέβονται την προσπάθεια και έτσι έχουμε συνύπαρξη οργανωμένων και απλών φιλάθλων σε περιβάλλον γιορτινό.
Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο να εναρμονιστούμε με μέτρα που θα τιμωρήσουν εμάς για καμώματα άλλων», έγραψε ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Μέτωπο της κυβέρνησης και με τον Μαρινάκη


Ήδη ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός έχουν ανοίξει βεντέτα με την κυβέρνηση.
Εκτός από τα επεισόδια που στην πλειονότητά τους αφορούν οπαδούς του Ολυμπιακού κατά της ΕΛ.ΑΣ, έχουμε σκληρές δηλώσεις του επιχειρηματία κατά της κυβέρνησης για παρακράτος και συμμορίες στο ποδόσφαιρο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Βήμα της Κυριακής φιλοξένησε στις 10/12 τετρασέλιδη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη.
Επίσης από συγκεκριμένα ΜΜΕ του ΔΟΜ ασκείται σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης