Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οπαδική βία: Σχέδιο 7 μέτρων από Βρούτση στις 20/12 – Οι έλεγχοι στα γήπεδα, οι κάμερες και πότε οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών

Οπαδική βία: Σχέδιο 7 μέτρων από Βρούτση στις 20/12 – Οι έλεγχοι στα γήπεδα, οι κάμερες και πότε οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών
Ο Γ. Βρούτσης πρόκειται στο υπουργικό συμβούλιο να ανακοινώσει 7 νέα μέτρα για την πάταξη της οπαδικής βίας
Σχετικά Άρθρα
Προ των πυλών βρίσκονται 7 νέα μέτρα της κυβέρνησης για την πάταξη της οπαδικής βίας, τα οποία επεξεργάζεται και θα ανακοινώσει στο υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη 20/12 ο αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.
Ο κ. Βρούτσης μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3 για το σχέδιο της κυβέρνησης για τους ελέγχους στα γήπεδα, υπογράμμισε ότι το εισιτήριο θα υπάρχει στο κινητό τηλέφωνο μέσω του οποίου θα γίνεται η ταυτοποίηση και η διασταύρωση των στοιχείων, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να αποκλειστεί κάθε περίπτωση μεταβίβασης του εισιτηρίου σε άλλο οπαδό.
Πρόσθεσε ότι αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας θα ελέγχει τους αγωνιστικούς χώρους 3 ημέρες πριν την διεξαγωγή του αγώνα, έτσι ώστε να διαπιστώσει εάν λειτουργούν οι κάμερες, ενώ δεύτερος έλεγχος για τις κάμερες θα γίνεται και την ημέρα του αγώνα.
Ξεκαθάρισε μάλιστα πως σε περίπτωση που οι κάμερες δεν λειτουργούν, ότι ο αγώνας θα διεξάγεται χωρίς φιλάθλους.

Τα 7 νέα μέτρα

Η λειτουργία των καμερών ασφαλείας, η ταυτοπροσωπία των κατόχων εισιτηρίων και η καταγραφή μελών από τις λέσχες των ομάδων, ήταν μέτρα που υπήρχαν αλλά μετά την επιλεκτική χρήση τους για διάφορους λόγους, ήρθαν εκ νέου μπροστά και πρόκειται να παρουσιαστούν και στο υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη 20/12, ώστε να τεθούν άμεσα προς ψήφιση.
Ο κ. Βρούτσης πρόκειται στο υπουργικό συμβούλιο να ανακοινώσει 7 νέα μέτρα για την πάταξη της οπαδικής βίας, με τα οποία αυστηροποιείται το πλαίσιο για τα εξής: Λέσχες Φιλάθλων, ενεργοποίηση του Ψηφιακού Μητρώου Λεσχών Φιλάθλων, εκσυγχρονισμό και ψηφιοποίηση στην Ηλεκτρονική Εποπτεία των αθλητικών εγκαταστάσεων, αναβάθμιση του τρόπου λειτουργίας και των αρμοδιοτήτων της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ), ενίσχυση των Διοικητικών Μέτρων από πλευράς Πολιτείας για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, εισαγωγή ρήτρας παραβατικότητας σε όσες ΠΑΕ δεν συμμορφωθούν που θα αφορά τον πόρο από το Στοίχημα, σύσταση Εθνικής Επιτροπής Συντονισμού, σύμφωνα με τις προσταγές της Σύμβασης Saint Denis, για την καταπολέμηση της βίας.
Σχετικά με τις Λέσχες Φιλάθλων, αναμένεται να μειωθούν σε μία ανά έμβλημα ομάδας, η οποία θα λειτουργεί υποχρεωτικά με τη συναίνεση της ΠΑΕ, εφόσον αυτή υφίσταται.
Αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό και τη ψηφιοποίηση στην Ηλεκτρονική Εποπτεία των αθλητικών εγκαταστάσεων, σε περίπτωση που βρεθεί οποιαδήποτε πλημμέλεια στην λειτουργία του κατά τον εβδομαδιαίο έλεγχο που θα διεξάγεται, τότε ο αγώνας θα πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών, δηλαδή χωρίς φιλάθλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης