Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Οριζόντιο και παντού το έλλειμμα εργατικών χεριών - Η τροπολογία για τους μετανάστες δεν κάνει νομιμοποιήσεις

Γεωργιάδης: Οριζόντιο και παντού το έλλειμμα εργατικών χεριών - Η τροπολογία για τους μετανάστες δεν κάνει  νομιμοποιήσεις
Τι ανέφερε ο Άδ. Γεωργιάδης για τον Α. Σαμαρά
Σχετικά Άρθρα
«Δεν έχω αλλάξει καμία άποψη για το μεταναστευτικό. Είμαι υπέρ των κλειστών συνόρων, κατά της λαθρομετανάστευσης. Δεν θέλω η Ελλάδα να έχει πολλούς λαθρομετανάστες», τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδ. Γεωργιάδης, με φόντο την τροπολογία για τους μετανάστες.
Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι «το έλλειμμα εργατικών χεριών στην ελληνική οικονομία είναι οριζόντιο και παντού. Η διάταξη, την οποία ψηφίζουμε και είναι άπαξ, δεν αφορά καθόλου στο μεταναστευτικό ζήτημα, ούτε είναι ελληνοποιήσεις. Το μεταναστευτικό ζήτημα κρίνεται στα σύνορα και η κυβέρνηση αυτή εφαρμόζει τόσο αυστηρή πολιτική φύλαξης των συνόρων, που όλες οι αριστερές οργανώσεις της Ευρώπης μας κατηγορούν ότι διαπράττουμε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».Πρόσθεσε πως «η Δανία που ακολουθεί την πιο σκληρή αντιμεταναστευτική πολιτική στην Ευρώπη συνέδεσε την παραμονή μεταναστών στη χώρα με την εργασία», «κάνουμε αυτό που κάνει η Δανία και εκεί είναι σκληρό αντιμεταναστευτικό μέτρο και εδώ μας κατηγορούν ότι δεν φυλάμε τα σύνορα».
«Η παρούσα προτεινόμενη διάταξη δεν κάνει ούτε ελληνοποιήσεις, ούτε νομιμοποιήσεις. Άρα, η δήλωση του κ. Μαρινάκη ήταν ορθή. Εμείς συνδέουμε την άδεια εργασίας και την άδεια διαμονής με την ενεργή σύμβαση εργασίας», συμπλήρωσε.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, «αυτό που περνάω από προχθές είναι από τις πιο δύσκολες πολιτικές δοκιμασίες της ζωής μου. Πρέπει να εξηγήσω την ορθότητα της διάταξης, διότι εάν δεν εξηγηθεί σωστά χρησιμοποιείται από πολιτικούς μου αντιπάλους ως αλλαγή των θέσεών μου για το μεταναστευτικό. Δεν είναι τίποτα από όλα αυτά».

Για τον Σαμαρά

Κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση του Α. Σαμαρά, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «τον Αντώνη Σαμαρά, τον αγαπώ, τον σέβομαι και τον εκτιμώ πέραν της προσωπικής μου φιλίας και ως πολιτική οντότητα. Ο καθένας έχει τις απόψεις του. Αλίμονο, εάν ένας πρώην πρωθυπουργός δεν μπορεί να έχει γνώμη. Είμαι εδώ για να πείσω, όχι μόνο τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά τους ανησυχούντες, ότι η διάταξη αυτή δεν θα γίνει pull factor για να έρθουν περισσότεροι. Δεν αφορά αυτούς που έρχονται σήμερα, δεν αφορά σε ελληνοποιήσεις. Μιλάμε για ειδική άδεια εργασίας και διαμονής».
Σε ερώτηση για το αν υπήρξε επικοινωνία μεταξύ τους, απάντησε ότι «προφανώς έχουμε επικοινωνήσει».

Tα περισσότερα μαζικά μέτρα υπέρ της κοινωνίας

«Το υπουργείο Εργασίας τους τελευταίους 6 μήνες που έχω την τιμή να είμαι ο πολιτικός του προϊστάμενος, έχει πάρει τα περισσότερα μαζικά μέτρα υπέρ της κοινωνίας», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, αναφέροντας μεταξύ άλλων, τις αλλαγές για τους συνταξιούχους, τις επικουρικές δημοσίων υπαλλήλων, τα επιδόματα μητρότητας σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότισσες, την εργασία ΑμεΑ, την αύξηση του ορίου του χρέους στον ΕΦΚΑ, καθώς «την αστοχία του Νόμου Κατρούγκαλου» για τα ορφανά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης