Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή - Παππάς για προϋπολογισμό 2024: Είναι αποκαλυπτικός των κυβερνητικών προθέσεων και των εμμονών της ΝΔ

Βουλή -  Παππάς για προϋπολογισμό 2024: Είναι αποκαλυπτικός των κυβερνητικών προθέσεων και των εμμονών της ΝΔ
"Κάνετε τα πάντα για να διευρύνετε και να πολλαπλασιάσετε τις ανισότητες που προκύπτουν από την ακρίβεια, από την κρίση στη στέγη, από την κρίση στο χρέος", τόνισε ο Ν. Παππάς
Μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση και συμπίεση μισθών και εισοδημάτων φέρνει ο προϋπολογισμός του 2024, σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Ν. Παππά.
Ό ίδιος μιλώντας στη Βουλή σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός αυτός είναι «αποκαλυπτικός των κυβερνητικών προθέσεων και των εμμονών της Ν.Δ.».
Επισήμανε ότι το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο «ούτε απάντησε, ούτε δεσμεύτηκε σε βελτιώσεις» σε μια σειρά από ζητήματα, όπως για το ότι «η χώρα έκανε, την περασμένη χρονιά, ρεκόρ 27ετίας στην είσπραξη φόρων ως ποσοστό του ΑΕΠ, καθώς ανήλθε στο 29%, ενώ αν προσθέσουμε και τις ασφαλιστικές εισφορές πάμε στο 43%».
Σημείωσε ότι «οι έμμεσοι φόροι προσεγγίζουν τα δύο τρίτα των εισπράξεων της συνολικής φορολόγησης» καθώς και ότι «οι εισπράξεις από ΦΠΑ έχουν αυξηθεί κατά 7 δισ. ευρώ μετά το 2021, κατά 40% δηλαδή».
«Δεν χάνετε ευκαιρία να φέρνετε ρυθμίσεις οι οποίες συμπιέζουν τους μισθούς προς τα κάτω», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο.
Για την τροπολογία για τους μετανάστες που εισάγεται τη Δευτέρα 18/12 στην Ολομέλεια για συζήτηση στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, ανέφερε πως «ήρθατε σε σύγκρουση με την πραγματικότητα και κινδυνεύετε με πολιτικό ακρωτηριασμό».
Ακόμη, για τα εθνικά ζητήματα και τη μετανάστευση καταλόγισε στην Κυβέρνηση ότι «κάνει πολιτικό μάρκετινγκ» και τόνισε πως «δεν έχετε πολιτική. Χρησιμοποιείτε αυτά τα θέματα στα πλαίσια μιας επικοινωνιακής πολιτικής, μίας στόχευσης διέγερσης πολύ ταπεινών ενστίκτων. Θέλετε να πείσετε τους ανθρώπους, στους οποίους οι πολιτικές σας προκαλούν πόνο, ότι για τον πόνο δεν φταίτε εσείς αλλά ο κατατρεγμένος της διπλανής χώρας ή ο φτωχός της διπλανής πόρτας».
Καταλήγοντας ο κ. Παππάς τόνισε ότι «κάνετε τα πάντα για να διευρύνετε και να πολλαπλασιάσετε τις ανισότητες που προκύπτουν από την ακρίβεια, από την κρίση στη στέγη, από την κρίση στο χρέος. Η χώρα χρειάζεται μία μεγάλη προοδευτική στροφή και αυτή την υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με το πρόγραμμά του που δεν διχάζει, αλλά ενώνει δυνάμεις από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης