Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι 158 βουλευτές της ΝΔ υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό 2024 - Οι 5 δεσμεύσεις Μητσοτάκη, η σκληρή κριτική της αντιπολίτευσης

Οι 158 βουλευτές της ΝΔ υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό 2024 - Οι 5 δεσμεύσεις Μητσοτάκη, η σκληρή κριτική της αντιπολίτευσης
Ολοκληρώνεται η πενθήμερη συζήτηση στη Βουλή
(upd 7) Υπερψηφίστηκε το βράδυ της Κυριακής (17/12/2023) ο κρατικός προϋπολογισμός του 2024 από τους 158 βουλευτές της ΝΔ, κατά την ονομαστική ψηφοφορία με την οποία ολοκληρώθηκε η πενθήμερη συζήτηση στη Βουλή.
Κατά ψήφισαν οι 142 βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης. 
Ειδικότερα υπερψηφίστηκαν οι δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς έλαβαν 249 θετικές ψήφους έναντι 51 αρνητικές καθώς και τα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, που ψηφίστηκαν με 239 Ναι έναντι 61 Όχι.
Τα έξοδα του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ψηφίσθηκαν από 159 βουλευτές, έναντι 140 που ψήφισαν Όχι.
Τα έξοδα του υπουργείου Παιδείας – Θρησκευμάτων – Αθλητισμού καθώς και του υπουργείου Υγείας ψηφίσθηκαν από 158, καταψήφισαν 132 και 10 τάχθηκαν με το Παρών.
Τα έξοδα όλων των υπόλοιπων υπουργείων ψηφίσθηκαν από 158 βουλευτές, ενώ 142 τα καταψήφισαν.
Η ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού επέχει θέση ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας
, οι συνεδριάσεις κατά την πενθήμερη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2024, διάρκεσαν συνολικά 66 ώρες.
Μίλησαν 220 βουλευτές, 34 μέλη κυβέρνησης (23 υπουργοί, 4 αναπληρωτές υπουργοί και 7 υφυπουργοί) οι 9 γενικοί και οι 15 ειδικοί εισηγητές των κομμάτων καθώς και οι 9 κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και οι αρχηγοί των κομμάτων χωρίς καμία σύντμηση χρόνου.
Νωρίτερα στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής ανέλαβε πέντε δεσμεύσεις
και υποσχέθηκε η χώρα να μην ξαναζήσει την οικονομική περιπέτεια των μνημονίων.
Επίσης χαρακτήρισε την επενδυτική βαθμίδα εθνικό ορόσημο
και ανέδειξε την καθημερινότητα του πολίτη ως κύρια προτεραιότητα για την κυβέρνηση.
Από την πλευρά της σύσσωμη η αντιπολίτευση εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας τον νέο κρατικό προϋπολογισμό και εστιάζοντας στο μείζον θέμα της ακρίβειας.

Μητσοτάκης: Εθνικό ορόσημο η επενδυτική βαθμίδα – Πέντε δεσμεύσεις


Στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από τους οίκους αξιολόγησης θριαμβολόγησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του επί του νέου κρατικού προϋπολογισμού.
«Η επενδυτική τα λέει όλα γιατί σφραγίζει το τέλος της ξένης εποπτείας.
Πέρασε οριστικά η εποχή της εθνικής αναξιοπιστίας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.
«Αξίζει να αντιμετωπιστεί (σ.σ. η επενδυτική βαθμίδα) από όλους μας ως ένα ορόσημο εθνικής αυτογνωσίας.
Η επενδυτική βαθμίδα είναι η ευκαιρία να αναδείξουμε την καλύτερη πλευρά του εαυτού μας», συνέχισε.

Θέλω να αναλάβω πέντε δεσμεύσεις υπογράμμισε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

«-Η χώρα να μην ξαναβρεθεί σε αντίστοιχη οικονομική περιπέτεια με αυτήν που βίωσε τα τελευταία 10 χρόνια.

-(Η Ελλάδα ) να μην τεθεί ποτέ ξανά στο διεθνές περιθώριο, μακριά από την Ευρώπη.

-Με σύνεση και ρεαλισμό κάθε μέρα να είναι καλύτερη από την προηγούμενη.

-Με μια ενωμένη κοινωνία που θα συγκλίνει με την Ευρώπη σε όλα τα πεδία.

-Και ένα ισχυρό κράτος που εκσυγχρονίζεται διαρκώς και θα κερδίζει τα στοιχήματα των καιρών».

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «οι αλλαγές στην καθημερινότητα είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση.
Για σύγχρονη Υγεία, Παιδεία, ισχυρή άμυνα, ευέλικτο ψηφιακό κράτος και πιο σύγχρονη και γρήγορη δικαιοσύνη».
 Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ, έθεσε ως στόχο της κυβέρνησης την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας και υποσχέθηκε σταθερή αύξηση των μισθών, προκειμένου η χώρα να συγκλίνει με την Ευρώπη.

Σταθερή αύξηση μισθών

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι σηματοδοτείται η ανάταξη της οικονομίας μας και το πέρασμα από την κρίση στην πρόοδο κι ότι σκοπός του είναι να παρουσιάσει αυτή τη μετάβαση από την προηγούμενη τετραετία που ήταν ουσιαστικά μια τετραετία μάχης με πολλαπλές κρίσεις σε μια τετραετία που ο κεντρικός στόχος της κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι άλλος από τη δυναμική ευρωπαϊκή σύγκλιση.
Αναφέρθηκε ακολούθως σε όσα όπως είπε απασχολούν περισσότερο τον πολίτη της διπλανής πόρτας. «Και αναφέρομαι στον εισαγόμενο πληθωρισμό και στην ακρίβεια διότι εμείς δεν ωραιοποιήσαμε ποτέ καταστάσεις και δεν ισχυριστήκαμε ότι δεν είναι η ακρίβεια το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία. Έχουμε όμως σχέδιο συγκροτημένο στο οποίο θα ήθελα εν τάχει να αναφερθώ.
Θέλω να επαναλάβω ότι κεντρικός πυρήνας του σχεδίου μας με ορίζοντα τετραετίας είναι η σταθερή και διατηρήσιμη αύξηση των μισθών και η προεκλογική δέσμευση την οποία είχα δώσει για κατώτατο μισθό στα 950 και μέσο μισθό στα 1500 ευρώ, ισχύει στο ακέραιο».
Και επεσήμανε: «εξαντλούμε κάθε μέσο το οποίο διαθέτουμε για να στηρίξουμε τους πολίτες ειδικά τους πιο ευάλωτους».
Συμπλήρωσε μάλιστα: «πιστεύω ειλικρινά ότι ως προς τον πληθωρισμό έχουμε δει τα χειρότερα».
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μια ακόμα πρωτοβουλία αναφέροντας πως από τις αρχές του έτους αυξάνεται κατά 20% η αποζημίωση όλων των εφημεριών στο ΕΣΥ ενώ τόνισε πως οι μισθοί έχουν ήδη αυξηθεί 10%.


Φάμελλος (ΣΥΡΙΖΑ): Η κοινωνία υποφέρει από την ακρίβεια και η προπαγάνδα της ΝΔ δεν μπορεί να το κρύψει

Για «αγωνιώδη προσπάθεια» των υπουργών και των βουλευτών της ΝΔ «να πείσουν τους πολίτες ότι η χώρα ζει μία μοναδική εποχή ευημερίας» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος κατά την ομιλία του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.
Όμως υποστήριξε ο ίδιος, «αυτή η προσπάθειά είναι προφανώς επιτελικά σχεδιασμένη», αλλά «έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτό που ζουν οι πολίτες».
«Όση προπαγάνδα και να χρησιμοποιείτε δεν μπορείτε να κρύψετε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα είναι η ακρίβεια, εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής σας», είπε, καταγγέλλοντας έναν «πληθωρισμό απληστίας», δηλαδή, πληθωρισμό «που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στα κέρδη των επιχειρήσεων» και δεν είναι «εισαγόμενος». Κατηγόρησε, μάλιστα τη ΝΔ ότι με αυτές τις «στρεβλώσεις της αγοράς» και τα «προβλήματα ανταγωνισμού», «υποφέρει η κοινωνία και οικονομία».
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε μεγάλα γεγονότα της φετινής χρονιάς κατά τα οποία «κατέρρευσε κάθε αίσθημα ασφάλειας, θωράκισης και ανθεκτικότητας» και κυρίως της «αξιοπιστίας» του πρωθυπουργού, από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, μέχρι την οπαδική βία και την ακρίβεια.
«Όμως αυτό που κατέρριψε κάθε έννοια αξιοπιστίας ήταν η απόφαση σας να απορρίψετε την πρόταση για διενέργεια προκαταρκτικής επιτροπής» για τα Τέμπη από τη Βουλή, υπογράμμισε, ενώ σχολίασε πως στην συγκεκριμένη περίπτωση «δεν ισχύει το "καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται"».
Συνεχίζοντας, ο Σ. Φάμελλος καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι προωθεί ένα σχέδιο «αδικίας», με «αναδιανομή περιουσιών και εισοδήματος», όπου «λίγοι γίνονται πλουσιότεροι και όλο και περισσότεροι θίγονται γιατί δεν έχουν κολλητό στο σύστημα εξουσίας» και ότι για να τα «καλύψει» όλα αυτά, εφαρμόζει «ένα παράλληλο σχέδιο προπαγάνδας, επηρεασμού των ΜΜΕ και χειραγώγησης της κοινής γνώμης αλλά και αδιαφάνειας και υποβάθμισης των θεσμών».


Ανδρουλάκης: Οι πολιτικές της ΝΔ διαμορφώνουν μια χώρα χαμηλής ποιότητας ζωής για τον ελληνικό λαό

Δριμείες ήταν οι επικρίσεις του Νίκου Ανδρουλάκη σχεδόν για το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής με αιχμή βεβαίως τον Προϋπολογισμό στην ομιλία του στην Βουλή.
«Οι πολιτικές σας διαμορφώνουν μια χώρα χαμηλής ποιότητας ζωής για τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Μια χώρα με κακοπληρωμένες δουλειές και πανάκριβη καθημερινότητα », ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ενώ πρόσθεσε πρόκειται για άλλη μια χαμένη ευκαιρία να ανασυγκροτηθεί η παραγωγική βάση της χώρας, η στήριξη του κοινωνικού κράτους και να δημιουργηθεί μια ανθεκτική οικονομία και μια δίκαιη κοινωνία. « Στα δικά σας χέρια η χώρα κινείται σε τροχιά απόκλισης και όχι σύγκλισης με το μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο ζωής.΅Η εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2024 θα είναι το πρώτο πραγματικό τεστ της αποτελεσματικότητας σας».
Με αφορμή την θετική απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, όπως είπε, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε τα βέλη του τόσο στη κυβέρνηση όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ . «Η παράταξη που ήταν υπεύθυνη που την χάσαμε οδηγώντας τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Η παράταξη που έστρωσε τον δρόμο στον ακραίο λαϊκισμό και τη διχόνοια. Εσείς μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ ανοίξατε το κουτί την Πανδώρας για μια εποχή ακραίας αντιπαλότητας, στο δημόσιο λόγο, στα social media. Μια εποχή καθολικής απόρριψης της διαφορετικής άποψης.
Έχετε τεράστια ευθύνη γιατί κάνατε σχεδόν αδύνατη τη δημιουργία μιας κοινής συνείδησης για το ποιες είναι οι χρόνιες παθογένειες της χώρας ποια είναι τα αίτιά τους και με ποιες ρήξεις θα τις κάνουμε παρελθόν», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Για την ακρίβεια που πλήττει τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα υπογράμμισε πώς η κυβέρνηση έχει αναγάγει τον πληθωρισμό σε ένα από τα βασικά εργαλεία άσκησης της οικονομικής πολιτικής που βασίζεται στα υπερέσοδα από έμμεσους φόρους, επιβαρύνοντας τους πιο αδύναμους και τη μεσαία τάξη μέσα σε ένα περιβάλλον μεγάλης ακρίβειας. «Για να επιστρέψετε ψίχουλα στην κοινωνία με τα «αγιοβασιλιάτικα καλάθια» και τα pass. Έτσι κρατάτε σε ομηρία τους φτωχότερους Έλληνες αντί να κάνετε ουσιαστικές θεσμικές παρεμβάσεις για την προστασία τους», συνέχισε ο κ. Ανδρουλάκης.



Κουτσούμπας: Μην αυταπατάστε ότι παίζετε χωρίς αντίπαλο – Άδικος και αντιλαϊκός ο προϋπολογισμός

Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός είναι άδικος, ταξικός, αντιλαϊκός και για αυτό το ΚΚΕ τον καταψηφίζει, τόνισε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στη Βουλή.
Τόνισε πως η πορεία υλοποίησης του προϋπολογισμού και της αντιλαϊκής πολιτικής είναι υπό αίρεση, όχι μόνο γιατί η χρονιά που έρχεται εγκυμονεί ραγδαίες εξελίξεις, αλλά πάνω από όλα γιατί όσο συσσωρεύεται η οργή τόσο πιο δύσκολο θα είναι να είναι να χειραγωγούν το λαό.
«Μην αυταπατάστε ότι παίζετε χωρίς αντίπαλο», είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι «πραγματικός, στρατηγικός αντίπαλος» τους είναι «όλοι εκείνοι οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες, που αποτελούν ήδη τα ρυάκια αντίστασης, τα οποία δεν θέλουν πολύ για να συνενωθούν και να γίνουν ορμητικό ποτάμι, που θα σαρώσει όλα αυτά που μας κρατάνε πίσω».
Στο στόχαστρο της κριτικής του Δημήτρη Κουτσούμπα, εκτός από την κυβέρνηση, βρέθηκαν και το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά.
Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα «και από την άλλη, έχουμε, φυσικά, τους μνηστήρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, αισίως τη “Νέα Αριστερά”, που, ό,τι και να συζητάμε, από το έγκλημα των Τεμπών, από τις καταστροφές από πλημμύρες, από τις πυρκαγιές, μέχρι την ακρίβεια, δίνουν πραγματική μάχη για να πείσουν, ότι δήθεν στις άλλες χώρες της ΕΕ όλα είναι ειδυλλιακά, κι ότι τα πάντα εδώ, είναι μια ελληνική ιδιαιτερότητα και παρέκκλιση. Ό,τι όχι μόνο δεν ευθύνεται για αυτά και η πολιτική της ΕΕ που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά, αντίθετα, η ΕΕ είναι αυτή που προσπαθεί τάχα να βάλει την χώρα στον ίσιο δρόμο, αλλά η κυβέρνηση δεν την ακούει». Και πρόσθεσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας: «Έλεος, μαζέψτε τα σάλια που σας τρέχουν - για να το πω έτσι απλά - για αυτή τη σάπια ΕΕ των λόμπι, των μονοπωλίων, των κορακιών, της τρόικας, όπως τη γνώρισε ο λαός μας τα προηγούμενα χρόνια, γιατί θα τα πατήσετε και θα γλιστρήσετε».


Νέα Αριστερά - Χαρίτσης: Διευρύνονται οι ανισότητες - Τσακαλώτος: Ο πολιτικός διάλογος υποβαθμίστηκε από την κυβέρνηση

«Ο προϋπολογισμός θα έπρεπε να απαντά στο πώς θα ξεφύγουμε από τις ανισότητες», ανέφερε ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Α. Χαρίτσης, μιλώντας στη Βουλή.
Όπως τόνισε, «οι σημερινοί πολίτες νιώθουν ότι είναι δεύτερης κατηγορίας, ότι είναι φτωχοί και ας μην είναι φτωχοί. Αυτό γεννά απελπισία κι απαξίωση της πολιτικής», ενώ «εμπεδώνεται η απαξίωση της πολιτικής και ο εκφασισμός της καθημερινής ζωής που γεννά βία σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας. Και μια κοινωνία που δεν πιστεύει στον εαυτό της, είναι μια κοινωνία που δεν έχει μέλλον».
«Ο προϋπολογισμός θα έπρεπε να απαντά στο πώς θα ξεφύγουμε από τις ανισότητες κι από όλα τα παραπάνω, όμως η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει την ίδια πολιτική που μας έφερε εδώ. Το μοντέλο ανάπτυξης όμως έχει αποτύχει», σημείωσε.


Βελόπουλος: Κομμένος και ραμμένος στα μέτρα καπιταλιστών και ολιγαρχών ο προϋπολογισμός - Δεν ξέρει οικονομικά ο Χατζηδάκης

Αντιλαϊκό και αντιαναπτυξιακό»χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση για το 2024, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, μιλώντας στη Βουλή. «Είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των ολιγαρχών και των καπιταλιστών», ανέφερε ο Κυριάκος Βελόπουλος και προσέθεσε ότι «για να πετύχει ο προϋπολογισμός, πρέπει να αναπτυχθεί με ρυθμό 2,9% το ΑΕΠ, ώστε να προσεγγίσει τα 234 δισ. ευρώ. Αυτό είναι αδύνατο να γίνει, διότι ό,τι ξεπουλήσατε, ξεπουλήσατε… Δεν έχει μείνει να πουλήσετε κάτι, μόνο αν πουλήσετε το κτίριο της Βουλής. Ό,τι λένε οι ολιγάρχες, η πλουτοκρατία και οι καπιταλιστές κάνετε».
Η Ελληνική Λύση λέει «"όχι" στον προϋπολογισμό για ουσιαστικούς, εθνικούς, πολιτικούς, κοινωνικούς, λαϊκούς λόγους. Λέμε "ναι" στα θέματα των εξοπλισμών αλλά και εκεί έχουμε ενστάσεις», τόνισε ο Κυριάκος Βελόπουλος, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός «βοηθάει τους ολιχάρχες και τους τραπεζίτες, δεν βοηθάει τους πολίτες». Όπως είπε, η αποτυχία του προϋπολογισμού αποδεικνύεται από το γεγονός ότι προβλέπει «40% έσοδα από ΦΠΑ».
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης εξαπέλυσε επίθεση τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, κατηγορώντας τον πως λέει ψέματα στο κοινοβούλιο ότι αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα. «Το συγκρίσιμο μέγεθος είναι ο μέσος μισθός και εκεί η Ελλάδα είναι 3η από το τέλος» στη σχετική λίστα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξήγησε. «Καλό είναι να λέτε ψέματα αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί. Ο κόσμος κ. Χατζηδάκη δεν ξέρει οικονομικά και δεν είναι υποχρεωμένος. Όσο είμαστε εμείς εδώ, δεν θα λέτε ψέματα στον ελληνικό λαό. Θα σας ξεμπροστιάζουμε, θα σας αποκαλύπτουμε και θα σας λέμε τις αλήθειες», τόνισε ο Κυριάκος Βελόπουλος και αποκάλεσε τον υπουργό Οικονομικών «ή μη γνωρίζοντα ή ψεύτη». Ανέφερε ότι «το κόμμα που ανέχεται τον υπουργό να μη γνωρίζει ή να λέει ψέματα, είναι: ή κυβέρνηση επικινδύνων ή κυβέρνηση ψευτών. Διαλέξτε και πάρτε».


Στίγκας (Σπαρτιάτες): Φοροτρομοκρατία και νεκροταφείο για χιλιάδες επιχειρήσεις

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το νέο προϋπολογισμό άσκησε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας, κατά την ομιλία του στη Βουλή.
«Θα ήθελα να δω τον προϋπολογισμό του 2024 με θετική ματιά, αλλά αυτό δεν βγαίνει με τίποτα.
Πολλά ψέματα, πολλές ανακρίβειες και υποσχέσεις, με το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μείνουν υποσχέσεις. Άκουσα ότι είναι έτοιμο το έδαφος για να προσελκύσει η Ελλάδα επενδύσεις.
Πως γίνεται να έλθουν οι ξένοι να επενδύσουν εδώ, όταν η Ελλάδα έχει γίνει κρεματόριο και νεκροταφείο για χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις, που αναστενάζουν από την κρατική γραφειοκρατία, την αδιαφορία, το λάδωμα και τέλος την αιώνια φοροτρομοκρατία», ισχυρίστηκε ο κ.Στίγκας.
Παράλληλα, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών υποστήριξε ότι «διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, εδώ και 49 χρόνια, αντί να πάνε την χώρα μπροστά, την έχουν πάει πίσω», ενώ αναρωτήθηκε: «Συγκρίνεται η Ελλάδα του τότε και του σήμερα;
Πόσες βιομηχανίες είχε η Ελλάδα τότε και πόσες έχει σήμερα; Όλοι αυτοί που είχαν τις βιομηχανίες ήταν κακοί επιχειρηματίες; Ήθελαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και να βρεθούν χιλιάδες εργαζόμενοι στον δρόμο; Φυσικά και όχι. Κοινός παρανομαστής τότε και τώρα.
Ανεπαρκείς και άσχετοι πολιτικοί χωρίς ψυχή, χωρίς αγάπη για την πατρίδα, χωρίς όραμα και με μια κοινή εντολή: Καταστρέψτε την Ελλάδα. Χιλιάδες εργαζόμενοι έμειναν στον δρόμο από την μία ημέρα στην άλλη και η έρημη η χώρα μπήκε στο σκοτεινό τούνελ των μνημονίων και της απαξίας».

Πλεύση Ελευθερίας - Κωνσταντοπούλου: Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό σε όλα τα πεδία

Θα καταψηφίσουμε τον προϋπολογισμό σε όλα τα πεδία, τόνισε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
«Δεν προϋπολογίσατε σωστά για το 2024, διότι δεν υπολογίσατε τους πολίτες και την κοινωνία», υπογράμμισε η κα Κωνσταντοπούλου ανοίγοντας τον κύκλο των ομιλιών των αρχηγών των κομμάτων επί του κρατικού προϋπολογισμού του 2024.
Υπογράμμισε πως σε αντίθεση με τον κυβερνητικό προϋπολογισμό των χαμηλών δαπανών, «η δική μας προτεραιότητα για το 2024 είναι ούτε ένας πολίτης να μην μείνει χωρίς στέγη, χωρίς δικαιώματα και αξιοπρέπεια, ούτε μία γυναίκα να μην μείνει απροστάτευτη έναντι της κακοποίησης και της γυναικοτονίας, ούτε ένα παιδί χωρίς πρόσβαση στο σχολείο και το φαγητό, ούτε ένα δένδρο να μην καεί».

Νατσιός (Νίκη): Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό - Λείπει το σπουδαίο όραμα

Η Νίκη καταψηφίζει τον προϋπολογισμό όπως είναι γραμμένος, ξεκαθάρισε μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια, ο πρόεδρος του κόμματος, Δ. Νατσιός.
Ο κ. Νατσιός, ξεκίνησε την ομιλία του με ειδική αναφορά στην οπαδική βία υπογραμμίζοντας τις ευθύνες της πολιτείας και ιδιαίτερα του εκπαιδευτικού συστήματος γενικότερα στα περιστατικά βίας που προκαλούνται από νέους.
Για την τροπολογία Καιρίδη, σημείωσε πως αποτελεί μέρος «μιας παγκόσμιας εκστρατείας προώθησης της διακίνησης παράνομων μεταναστών προς την Ελλάδα».
Τέλος, για τον προϋπολογισμό του 2024 ανέφερε πως «δείχνει ότι η κυβέρνηση σκέφτεται και δρα ως τοποτηρητής των ξένων γιατί λείπει το σπουδαίο όραμα», προσθέτοντας πως «χωρίς Έλληνες δεν υπάρχει εθνική οικονομία και εθνικό ΑΕΠ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης