Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας προς κυβέρνηση: Μην αυταπατάστε ότι παίζετε χωρίς αντίπαλο – Άδικος και αντιλαϊκός ο προϋπολογισμός

Κουτσούμπας προς κυβέρνηση: Μην αυταπατάστε ότι παίζετε χωρίς αντίπαλο – Άδικος και αντιλαϊκός ο προϋπολογισμός
Ταξικό χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό 2024 ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ
Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός είναι άδικος, ταξικός, αντιλαϊκός και για αυτό το ΚΚΕ τον καταψηφίζει, τόνισε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στη Βουλή.
Τόνισε πως η πορεία υλοποίησης του προϋπολογισμού και της αντιλαϊκής πολιτικής είναι υπό αίρεση, όχι μόνο γιατί η χρονιά που έρχεται εγκυμονεί ραγδαίες εξελίξεις, αλλά πάνω από όλα γιατί όσο συσσωρεύεται η οργή τόσο πιο δύσκολο θα είναι να είναι να χειραγωγούν το λαό.
«Μην αυταπατάστε ότι παίζετε χωρίς αντίπαλο», είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι «πραγματικός, στρατηγικός αντίπαλος» τους είναι «όλοι εκείνοι οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες, που αποτελούν ήδη τα ρυάκια αντίστασης, τα οποία δεν θέλουν πολύ για να συνενωθούν και να γίνουν ορμητικό ποτάμι, που θα σαρώσει όλα αυτά που μας κρατάνε πίσω».

Κριτική σε όλους

Στο στόχαστρο της κριτικής του Δημήτρη Κουτσούμπα, εκτός από την κυβέρνηση, βρέθηκαν και το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά.
Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα «και από την άλλη, έχουμε, φυσικά, τους μνηστήρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, αισίως τη “Νέα Αριστερά”, που, ό,τι και να συζητάμε, από το έγκλημα των Τεμπών, από τις καταστροφές από πλημμύρες, από τις πυρκαγιές, μέχρι την ακρίβεια, δίνουν πραγματική μάχη για να πείσουν, ότι δήθεν στις άλλες χώρες της ΕΕ όλα είναι ειδυλλιακά, κι ότι τα πάντα εδώ, είναι μια ελληνική ιδιαιτερότητα και παρέκκλιση. Ό,τι όχι μόνο δεν ευθύνεται για αυτά και η πολιτική της ΕΕ που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά, αντίθετα, η ΕΕ είναι αυτή που προσπαθεί τάχα να βάλει την χώρα στον ίσιο δρόμο, αλλά η κυβέρνηση δεν την ακούει». Και πρόσθεσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας: «Έλεος, μαζέψτε τα σάλια που σας τρέχουν - για να το πω έτσι απλά - για αυτή τη σάπια ΕΕ των λόμπι, των μονοπωλίων, των κορακιών, της τρόικας, όπως τη γνώρισε ο λαός μας τα προηγούμενα χρόνια, γιατί θα τα πατήσετε και θα γλιστρήσετε».

Το... μαργαριτάρι του Κασσελάκη


Ο Δημήτρης Κουτσούμπας άσκησε δριμεία κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, σημειώνοντας πως «πρότεινε στον ΣΕΒ οι εργαζόμενοι να πληρώνονται με μετοχές» ενώ «το τελευταίο του μαργαριτάρι ήταν ότι δεν θα χωρίσει τους Έλληνες ταξικά. Λες και περιμέναν τον κ. Κασσελάκη για να χωριστούν οι εργαζόμενοι ταξικά». Απευθυνόμενος μάλιστα στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Να τον χαίρεστε και να τον προτείνετε και για το Νόμπελ οικονομίας».

Ελληνοτουρκικά

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε πως «εμείς, κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης, δεν υιοθετούμε το κλίμα εφησυχασμού που καλλιεργείτε στον ελληνικό λαό. Ίσα ίσα επιμένουμε, ότι η αποκαλούμενη “επανεκκίνηση” των ελληνοτουρκικών σχέσεων, πραγματοποιείται πάνω στο πολύ επικίνδυνο πλαίσιο που διαμορφώνουν οι ΝΑΤΟϊκοί σχεδιασμοί για οδυνηρές διευθετήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο» και πρόσθεσε: «Στην πράξη, με την παρέμβαση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, επιχειρείται να επιταχυνθεί το “παζάρι” με στόχο την ενίσχυση της Νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ και την συνεκμετάλλευση - συνδιαχείριση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, προς όφελος των ενεργειακών και άλλων μεγάλων ομίλων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης