Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καιρίδης - τροπολογία για μετανάστες: Περιορισμένη ρύθμιση, πολύ καλά σχεδιασμένη - Δεν αλλάζει η μεταναστευτική πολιτική

Καιρίδης - τροπολογία για μετανάστες: Περιορισμένη ρύθμιση, πολύ καλά σχεδιασμένη - Δεν αλλάζει η μεταναστευτική πολιτική
«H μεταναστευτική πολιτική δεν αλλάζει», ξεκαθάρισε ο Δ. Καιρίδης
Σχετικά Άρθρα
«Φέραμε μια περιορισμένη ρύθμιση, πολύ καλά σχεδιασμένη» τόνισε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δ. Κασιρίδης, με αφορμή την τροπολογία για τους μετανάστες που περιλαμβάνεται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο σήμερα (18/12) εισάγεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και θα ψηφιστεί την Τετάρτη 20/12.
Σύμφωνα με την αυτή την τροπολογία Καιρίδη, δίνεται η δυνατότητα παροχής άδειας διαμονής για εργασία σε παράνομους μετανάστες που εργάζονται τα τελευταία 3 χρόνια και ως τις 30 Νοεμβρίου στη χώρα, φέρουν βεβαίωση εργοδότη και έχουν λευκό ποινικό μητρώο.
Ο κ. Καιρίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε ότι «η μεταναστευτική πολιτική δεν αλλάζει».
Κληθείς να σχολιάσει την αντίθεση που εξέφρασε στην τροπολογία ο πρώην πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς, ο κ. Καιρίδης ανέφερε ότι «κάναμε μια ρύθμιση που απαντά σε όλες τις αιτιάσεις του Αντώνη Σαμαρά. Δεν δημιουργούμε φάρο. Αφορά αφίξεις πριν το 2021».
«Τον κ.Σαμαρά τον σέβομαι απόλυτα, όπως και όλοι στη ΝΔ» συμπλήρωσε.
Ο υπουργός εξήγησε πως «υπάρχει ο πάγιος μηχανισμός να δίνονται χαρτιά σε μη μόνιμους ήδη από το 2014. Υπάρχει μια οριζόντια ρύθμιση εδώ και 7 χρόνια να μπορεί να αιτηθεί. Εμείς αυστηροποιούμαι αυτή τη ρύθμιση».
Ανέφερε ακόμη ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα πολύ γρήγορο μηχανισμό ασύλου που ξεκίνησε επί Σαμαρά, διευκρινίζοντας ότι θα δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις στην Ολομέλεια της Βουλής, ακόμα και για τους πιο καχύποπτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης