Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαρινάκης - τροπολογία για μετανάστες: Αυτονόητη η κομματική πειθαρχία - Δεν είναι πρόβλημα η τοποθέτηση Σαμαρά

Μαρινάκης - τροπολογία για μετανάστες: Αυτονόητη η κομματική πειθαρχία - Δεν είναι πρόβλημα η τοποθέτηση Σαμαρά
"Δεν είναι πρόβλημα για την κυβέρνηση η τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά αναφορικά με την επίμαχη τροπολογία", ανέφερε ο Π. Μαρινάκης
Είναι αυτονόητη η κομματική πειθαρχία, τόνσιε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης, με αφορμή τη σημερινή ψήφιση στη Βουλή της τροπολογίας για τους μετανάστες, ο οποίος ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση που ένας βουλευτής της ΝΔ δεν τη ψηφίσει θα διαγραφεί.
Ο κ. Μαρινάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ επανέλαβε πως η τροπολογία προβλέπει μόνο άδεια εργασίας στους μετανάστες και δεν πρόκειται για ελληνοποιήσεις.
Όπως είπε, «το σημαντικό είναι η ψήφιση της τροπολογίας», ο νόμος «δίνει άδεια διαμονής για εργασία, δεν παραπέμπει σε δικαίωμα παραμονής και αφορά μόνο 30.000 ανθρώπους».
Διευκρίνισε πως πως δεν πρόκειται για ρύθμιση που θα διαρκέσει διηνεκές, καθώς «όσο υφίστανται η άδεια εργασίας υφίστανται και η άδεια παραμονής».
Απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι η τροπολογία «βάζει από το παράθυρο μετανάστες και ότι πρόκειται για ζήτημα δημόσιας τάξης» ο κ. Μαρινάκης είπε: «τι είναι πιο ασφαλές για τη χώρα, να υπάρχουν για 7 χρόνια άνθρωποι που δεν είναι καταγεγραμμένοι ή να γνωρίζουμε ποιοι είναι και που δουλεύουν».
Κατά τον ίδιο, «η μεταναστευτική πολιτική της χώρας έχει κριθεί, καθώς έχουν μειωθεί κατά 85% οι ροές και ο χρόνος αναμονής για άσυλο από δύο έτη έχει πάει στους δύο μήνες ενώ οι εκκρεμείς αιτήσεις μειώθηκαν κατά 90%».

Για Σαμαρά

«Δεν είναι πρόβλημα για την κυβέρνηση η τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά αναφορικά με την επίμαχη τροπολογία γιατί σημασία έχει να εξηγούμε στους πολίτες τη σκοπιμότητα και την αναγκαιότητα μιας επιλογής» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Κληθείς να απαντήσει γιατί αντιδρά ο Α. Σαμαράς, είπε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να είναι ερμηνευτής ενός πρώην προέδρου και πρώην πρωθυπουργού.

Βία

Για το θέμα της βίας, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει «να σπάσει αυγά».
Σχετικά με τη χθεσινή τοποθέτηση βόμβας κοντά την έδρα των ΜΑΤ, ανέφερε ότι η Ελληνική Αστυνομία προχωρά στις έρευνες, αν και δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα και ο ίδιος δεν μπορεί να απαντήσει υποθετικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης