Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργαντάς (ΝΔ) για μετανάστες: Η τροπολογία έρχεται να ρυθμίσει μια υφιστάμενη κατάσταση

Γεωργαντάς (ΝΔ) για μετανάστες: Η τροπολογία έρχεται να ρυθμίσει μια υφιστάμενη κατάσταση
Ένας από τους λόγους της ρύθμισης είναι η έλλειψη εργατικών χεριών ειδικά στον πρωτογενή τομέα λέει ο κ.Γεωργαντάς
Την θέση πως η τροπολογία για τους μετανάστες έρχεται να ρυθμίσει μια υφιστάμενη κατάσταση κάποιων ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί στην χώρα και παρέχουν εργασία διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Γεωργαντάς.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Γεωργαντάς υποστήριξε ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους έρχεται η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι η έλλειψη εργατικών χεριών ειδικά στον πρωτογενή τομέα.
«Εκεί εδώ και αρκετά χρόνια και περισσότερο μετά τον κορωνοϊό υπάρχει μια πολύ μεγάλη έλλειψη εργατικών χεριών με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται οι ίδιοι οι αγρότες γιατί δεν μπορούν να συλλέξουν τον καρπό» ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς ο οποίος τόνισε ότι η συγκεκριμένη τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου είναι μια ρύθμιση μιας υφιστάμενης κατάστασης και έχει περισσότερο να κάνει με την αγορά εργασίας παρά με το μεταναστευτικό ζήτημα της χώρας.
«Ουσιαστικά, υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι δουλεύουν με μαύρη εργασία.
Είναι άνθρωποι οι οποίοι είχαν παλιά άδειες διαμονής αλλά λόγω της κρίσης, πολλοί από αυτούς δεν μπόρεσαν να τις ανανεώσουν» είπε ο κ.Γεωργαντάς.
«Έρχεται τώρα η συγκεκριμένη ρύθμιση ουσιαστικά να διαμορφώσει ένα πλαίσιο για να ξέρουμε ποιοι είναι, που εργάζονται, να συμμετέχουν με τις ασφαλιστικές τους εισφορές, να έχουν και οι ίδιοι πρόσβαση όπου πρέπει να έχουν, να μην κρύβονται μέσα στα χωράφια κάθε φορά που γίνεται έλεγχος και αφορά βεβαίως ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται ήδη στη χώρα.
Είναι μια άπαξ ρύθμιση» είπε ο κ.Γεωργαντάς, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση της Κυβέρνησης αφορά «μόνο όσους βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα, μόνο όσους βρίσκονταν συνεχώς την τελευταία τριετία και μόνο όσοι έχουν τις προϋποθέσεις».
Επιπλέον, είπε ότι η ρύθμιση αυτή ισχύει για όσο εργάζονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης