Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αυτοψία Άδωνι Γεωργιάδη στο τηλεφωνικό κέντρο του 1555 στον e-ΕΦΚΑ

Αυτοψία Άδωνι Γεωργιάδη στο τηλεφωνικό κέντρο του 1555 στον e-ΕΦΚΑ
Τον Υπουργό συνόδευσαν ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου και ο Διοικητής του e-ΕΦΚΑ Αλέξανδρος Βαρβέρης
Αυτοψία Γεωργιάδη στον ΕΦΚΑ και συγκεκριμένα στο τηλεφωνικό κέντρο του 1555 έγινε το πρωί της Παρασκευής.
Συγκεκριμένα ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης βρέθηκε σήμερα, στο τηλεφωνικό κέντρο του 1555, με αφορμή την έναρξη της πιλοτικής διαδικασίας ενημέρωσης των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ σχετικά με το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα και την υποβολή αίτησης συνταξιοδότησης.
«Για πρώτη φορά το Κράτος θα πηγαίνει στον πολίτη κι όχι ο πολίτης στο Κράτος» δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός έκανε λόγο για ιστορική στιγμή καθώς «ο ΕΦΚΑ πήγε κοντά στο πολίτη και όχι ο πολίτης να κυνηγά το ΕΦΚΑ και να προσπαθεί να βρει άκρη με τη σύνταξη του».
Η νέα δράση του ΕΦΚΑ αφορά την προειδοποιητική ενημέρωση των ασφαλισμένων εξι μήνες νωρίτερα από την κατοχύρωση δικαιώματος σύνταξης. Οι ασφαλισμένοι θα ενημερώνονται ότι επίκειται η συνταξιοδότησή τους, ώστε να προετοιμάζονται για να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Όπως ανέφερε ο υπουργός “ο καινούργιος μηχανισμός θα συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του χρόνου απονομής της σύνταξης. Ουσιαστικά, με τον τρόπο θα ενεργοποιηθούν όλοι εκείνοι οι μελλοντικοί συνταξιούχοι, που πληρούν το ηλικιακό όριο που απαιτείται”.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, έτσι θα μπορούν να συγκεντρώσουν προκαταβολικά όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (π.χ. βεβαίωση ενσήμων), ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα -όπως συμβαίνει έως τώρα- όπου εντοπίζονται φάκελοι συνταξιοδότησης να παραμένουν σε εκκρεμότητα για αρκετό χρονικό διάστημα, λόγω έλλειψης κάποιου ή κάποιων δικαιολογητικών. Ειδικά οι περιπτώσεις μελλοντικών συνταξιούχων με διαδοχική ασφάλιση σε περισσότερα του ενός ασφαλιστικά ταμεία στη διάρκεια του εργασιακού τους βίου, θα εξυπηρετηθούν σημαντικά από αυτή την προληπτική διαδικασία.
Αρχικά η προειδοποιητική ενημέρωση ξεκινά με τους συνταξιούχους που προέρχονται από τον δημόσιο τομέα. Άλλωστε, οι περιπτώσεις αυτές συνήθως έχουν πιο ομαλή εξέλιξη, μέχρι τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης. Έπειτα, θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να μπορούν να ενημερωθούν εγκαίρως και οι ασφαλισμένοι που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα, ακόμα και αν οι τελευταίοι διατηρούν το δικαίωμα να συνεχίσουν να εργάζονται, ακόμα και αν συμπληρώσουν το απαιτούμενο ηλικιακό όριο, ανά περίπτωση.
Τον Υπουργό συνόδευσαν ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου και ο Διοικητής του e-ΕΦΚΑ Αλέξανδρος Βαρβέρης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης