Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κομνηνάκα (ΚΚΕ): Η επιστολική ψήφος δεν διασφαλίζει τη μυστικότητα και το αδιάβλητο της ψήφου

Κομνηνάκα (ΚΚΕ): Η επιστολική ψήφος δεν διασφαλίζει τη μυστικότητα και το αδιάβλητο της ψήφου
Η βουλεύτρια του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι η διεθνής πείρα δείχνει την αναποτελεσματικότητα του μέτρου με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Γαλλία
Σχετικά Άρθρα
Την κάθετη αντίθεση του ΚΚΕ στην επιστολική ψήφο γιατί δεν διασφαλίζει τη μυστικότητα και το αδιάβλητο της ψήφου, επισήμανε η Μαρία Κομνηνάκα, βουλεύτρια του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής 29 Δεκέμβρη στην ΕΡΤ 1.
Σημείωσε την υποκρισία της κυβέρνησης που αρνήθηκε στις προηγούμενες εκλογές να πάρει μέτρα για να ψηφίσουν οι εργαζόμενοι που δούλευαν εκτός του τόπου κατοικίας τους -όπως είχε ζητήσει το ΚΚΕ- και τώρα εμφανίζεται ότι θέλει να διευκολύνει τους ψηφοφόρους για να μην απέχουν από τις εκλογές.
Υπογράμμισε ότι η διεθνής πείρα δείχνει την αναποτελεσματικότητα του μέτρου με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Γαλλία που το έχει καταργήσει -εδώ και χρόνια- για το εσωτερικό της χώρας.



«Εντείνουν τις πιέσεις προς τους ψηφοφόρους»

Σημείωσε ότι με την επιστολική ψήφο θα ενταθούν οι πιέσεις προς τους ψηφοφόρους, στο πλαίσιο των οποίων έχουμε ήδη δει εργοδότες και υποψήφιους βουλευτές να παροτρύνουν τους εργαζόμενους, μέσα στον εργασιακό χώρο, να ψηφίσουν συγκεκριμένο κόμμα.
Όσον αφορά την ακρίβεια κατήγγειλε τις ευθύνες της κυβέρνησης που δεν λαμβάνει κανένα μέτρο και κυρίως δεν καταργεί τον ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, σε Ενέργεια και καύσιμα για να ανακουφιστούν τα λαϊκά νοικοκυριά.
Αντίθετα, σημείωσε, «επιβάλλει στον λαό να πληρώσει πανάκριβα το ρεύμα με τα νέα πολύχρωμα τιμολόγια, με τις αυξήσεις σε εισιτήρια, διόδια κ.ά.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης