Τελευταία Νέα
Πολιτική

Bloomberg για Κασσελάκη: Το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ με έναν απόφοιτο της Goldman Sachs δεν αποδίδει

Bloomberg για Κασσελάκη: Το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ με έναν απόφοιτο της Goldman Sachs δεν αποδίδει
Θολές οι προοπτικές για τον Στέφανο Κασσελάκη, σύμφωνα με άρθρο του Bloomberg

Το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ με έναν απόφοιτο της Goldman Sachs δεν αποδίδει, αναφέρει σε δημοσίευμά του για τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανο Κασσελάκη, το πρακτορείο Bloomberg.
«Ο νέος ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα έχει λιγότερο από μισό χρόνο για να κερδίσει τους ψηφοφόρους στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024 – όμως πριν συμβεί αυτό πρέπει πρώτα να πείσει το ίδιο του το κόμμα.
Οι προοπτικές και για τα δύο δείχνουν θολές» αναφέρει το Bloomberg.
 «Ο Στέφανος Κασελάκης ήταν μια αταίριαστη επιλογή για τον ΣΥΡΙΖΑ, το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα που καταφέρθηκε εναντίον των πολιτικών λιτότητας της ΕΕ και σχεδόν ανάγκασε τη χώρα να βγει από το ευρώ το 2015.
Ο πρώην trader της Goldman Sachs ήταν πρακτικά άγνωστος πριν θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία τον Σεπτέμβριο και επικράτησε μόνο λόγω του χάους που άφησε πίσω του ο προκάτοχός του, ο οποίος δεν υποστήριξε κανέναν από τους υποψηφίους.
Το αποτέλεσμα είναι ένας επικεφαλής κόμματος του οποίου οι απόψεις – υποστήριξη των ιδιωτικών πανεπιστημίων και καθιέρωση των stock options για εργαζομένους – ευθυγραμμίζονται περισσότερο με το παρελθόν του στη Wall Street παρά με τους ακτιβιστές της παλιάς σχολής, των οποίων προσπαθεί τώρα να ηγηθεί. Υπό την ηγεσία του, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να διαλύεται».

stef.JPG

Λείπει το χάρισμα του Τσίπρα

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «Μμτά το τραύμα των χρόνων της κρίσης, υπάρχει μια κάποια λογική στις προσπάθειες να μετακινηθεί το κόμμα πιο κοντά στον κεντρώο χώρο.
Χρειάστηκε σχεδόν μια δεκαετία δημοσιονομικής πειθαρχίας για να αναδυθεί η χώρα από την κρίση που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, και με εκτιμήσεις για ανάπτυξη της οικονομίας κατά 2,3% φέτος – ποσοστό που ξεπερνά τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες – οι Έλληνες ψηφοφόροι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να ρισκάρουν.
Ωστόσο, χωρίς το χάρισμα του Τσίπρα, το κόμμα καταφέρνει να χάνει τους πιο ριζοσπαστικούς υποστηρικτές του χωρίς να πείσθει τους μετριοπαθείς να μετακινηθούν από το ΠΑΣΟΚ».

Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα  

O ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει στο Bloomberg; ««Ανέλαβα μόλις πριν από τρεις μήνες. Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα. Αλλά να είστε βέβαιοι, βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και θα αφήσουμε μια κληρονομιά για τις επόμενες γενιές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης