Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μάντζος: Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Ελλάδα είναι αμφίσημες δηλώσεις, όπως οι πρόσφατες του κ. Συρίγου

Μάντζος: Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Ελλάδα είναι αμφίσημες δηλώσεις, όπως οι πρόσφατες του κ. Συρίγου
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισημαίνει πως οι δημόσιες τοποθετήσεις βουλευτών μπορούν να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από την τουρκική πλευρά
Σχετικά Άρθρα
Για «δηλώσεις με άγνοια κινδύνου» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, αναφερόμενος στη δηλώσεις του Άγγελου Συρίγου περί... παρωχημένων διατάξεων στη Συνθήκη της Λωζάνης.
«Την ώρα που ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δεν διστάζει να επαναλάβει το αντίθετο στο διεθνές δίκαιο, αναθεωρητικό αφήγημα περί "Γαλάζιας Πατρίδας", το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Ελλάδα είναι αμφίσημες δηλώσεις, όπως οι πρόσφατες του κ. Συρίγου», σχολίασε ο κ. Μάντζος. Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στην ανάρτησή του σημείωσε πως «θα έπρεπε να είναι σαφές σε όλους, και κυρίως στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ότι οι δημόσιες τοποθετήσεις τους μπορούν να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από την τουρκική πλευρά προς τον σκοπό προώθησης των ανιστόρητων και παράνομων αιτιάσεών της».
Ο κ. Μάντζος επισήμανε πως η ευφορία που δημιούργησε στην κυβέρνηση η «Διακήρυξη των Αθηνών», δεν δικαιολογεί κινήσεις και δηλώσεις με άγνοια κινδύνου. «Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν βελτιώνονται με ευχολόγια και ακαδημαϊκές αναλύσεις, αλλά με έμπρακτη εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας, με πνεύμα καλής γειτονίας και εγκατάλειψη της αναθεωρητικής ρητορικής από πλευράς Τουρκίας», υπογράμμισε ο κ. Μάντζος.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης